?GIDA VE SAĞLIKLI BESLENME FUARI´ KAPILARINI AÇTI

?GIDA VE SAĞLIKLI BESLENME FUARI´ KAPILARINI AÇTI. GÜNEY MARMARA´NIN GIDA SEKTÖR TEMSİLCİLERİ 4 GÜN BOYUNCA BU FUARDA OLACAK.

GÜNDEM 5.04.2018 18:58:35 0
/kanal16haber.com/2018-4/5/213210046b.mp4
?GIDA VE SAĞLIKLI BESLENME FUARI´ KAPILARINI AÇTI

2018 yılında Bursa´ya yeni ve farklı fuarlar kazandırma hedefiyle yola çıkan Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ve Network Fuarcılık iş birliği ile düzenlenen ?Gıda ve Sağlıklı Beslenme Fuarı´ kapılarını açtı.

Merinos AKKM fuar alanında gerçekleşen açılış törenine; Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zehra Sönmez, Merinos AKKM Genel Koordinatörü Hasan Çepni, Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı ve BTB Meclis Başkanı Mehmet Aydın, BESOB Başkanı Arif Tak ve Bursa İl Tarım Müdürü Hacı Dursun Yıldız başta olmak üzere Bursa Aşçılar Derneği, Bursa Yemek Sanayicileri Derneği, İstanbul Gastronomi Turizm Derneği, Gıda Mühendisleri Odası, TAFED ve YESİDEF gibi sektörün önemli STK´larıyla birlikte Uludağ Üniversitesi yetkili ve temsilcileri katıldı.

Programın açılışında konuşan Network Fuarcılık Genel Müdürü Hasan Eker, şunları söyledi: ?Biz her zaman olduğu gibi fuarlarımızı bir kurumun değil genel paydaş ilkesiyle yapıyor, tüm paydaşlarımızın eşit bir şekilde yer aldığı bir organizasyonla düzenliyoruz. Bu fuarda da çok geniş bir paydaş kitlesiyle iş birliği içinde çalıştık. Toplam 9 oturum 39 davetli konuşmacımız fuar esnasında konuşmalar yapacaklar. Bu fuarda sadece ticaret olmayacak. Aynı zamanda gıda konusunun diğer yönleri olan aşçılık market, hayvansal gıda üretimi, bitkisel gıda, genel gıda konularında özel sektör temsilcileri ve kamu temsilcileri bir araya gelecek ve çalıştaylar, oturumlar ve söyleşiler olacak.?

?BURSA´NIN GASTRONOMİ KENTİ OLMASI İÇİN ADIM ATIYORUZ?

Bir taraftan Bursa´nın turizm kenti olması içinde çalıştıklarını bu anlamda Bursa´nın gastronomi kenti olmasının önemli olduğuna değinen Eker sözlerini şöyle tamamladı: ?Bursa, sadece kebabı ve kestane şekeriyle maalesef gastronomi kenti olamaz. Ancak Bursa´ya özgü çok güzel yemeklerimiz var, Osmanlı yemeklerimiz var. Biz dedik ki bu fuarda bunun startını verelim ve konuyla ilgili ayrı bir çalıştay yapalım. Cumartesi günü yapılacak çalıştay sonrasında Bursa´nın 15 yemeği belirlenecek ve bunu marka halinE getirip, otel ve restoranlara bildireceğiz. Bu 15 menünün de Bursa yemekleri adı altında lansmanını yapacağız. Ayrıca İstanbul´dan 3 otobüs, Ankara İzmir, Afyon ve Eskişehir´den 1 otobüs aşçılarımız gelecek. YESİDEF Genel Kurulu´nu İstanbul yerine Bursa´da yapacak. TAFED de yine federasyon toplantısını Bursa´ya aldı.?

?MERİNOS AKKM´DEKİ ETKİNLİK SAYISI GEÇEN YILA ORANLA YÜZDE 18 ARTTI?

Merinos AKKM Genel Koordinatörü Hasan Çepni de şöyle konuştu: ?Fuarımız sektörün önde gelen firmalarını bir araya getiriyor. Fuarımız aynı zamanda sağlıklı gıda, gıda tüketimi, gıdada ARGE gibi konularda düzenlenen söyleşi ve panellerle destekleniyor. Güncel bir konu olan gıda israfını da tema haline getirdik. Bursa´mızın fuar pastasından daha çok pay alabilmesi adına bir dizi fuarlara imza atıyoruz. Merinos AKKM olarak kongreden fuara, tiyatrodan konsere, seminerden sektörel toplantılara kadar birçok yerel, ulusal ve uluslararası  etkinliklere ev sahipliği yapıyoruz.?

2017 yılında 1074 etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını hatırlatan Çepni sözlerini şöyle noktaladı: ?Bir önceki yıla göre etkinlik sayımızı yüzde 18 artırdık. Merinos AKKM bundan sonra daha nitelikli etkinliklerle ismini duyuracak. Gıda sektörünün 60´a yakın firmasının katıldığı bu fuarımız, hem gıda endüstrisine, hem de fuar sektörüne ivme kazandıracaktır. Herkese hayırlı uğurlu olsun.?

?YANLIŞ BESLENME SAĞLIK SORUNUNA YOL AÇIYOR?

Son olarak konuşan Bursa Valisi İzzettin Küçük ise bu fuarla Bursa´da büyük bir sofra kurulduğunu vurguladı. Yanlış beslenmenin ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını ifade eden  Vali Küçük, ?Artan nüfusla birlikte gıdanın önemi hiçbir zaman azalmayacak, artarak devam edecek. Dünya siyasetinin de en önemli konularından biri enerjiyle birlikte gıdadır. Temiz ve güvenilir gıdaya ulaşmak artık büyük bir sorun oldu. Hastaneler bu yüzden dolup taşıyor. Birçok hastalığın kökeninde maalesef yanlış beslenme ve hareketsizlik yatıyor? dedi.

?BURSA GASTRONOMİ KONUSUNDA DAHA ÖNEMLİ BİR ŞEHİR OLABİLİR?

Gastronomi konusunda Bursa´nın önemli bir şehir olabileceğini vurgulayan Vali Küçük sözlerini şöyle noktaladı: ?Bursa zengin mutfağı olan bir şehir ancak bu artık evlerde kaldı.  Biz bir gastronomi şehri olabiliriz ama büyüklerimizin hafızasında olan veya pek az evlerde pişen yemekleri gün yüzüne çıkarmak lazım. Bu Bursa´ya yapılacak en güzel hizmetlerden bir tanesidir. Bu güzel yemekleri gün yüzüne çıkarabilirsek bunu başarabiliriz. Artık dünya turizminde gastronomi turizmi çok önemli bir yer edindi. Biz gerçekten bereketli topraklar üzerinde yaşıyoruz. Pek çok güzel ürünler yetişiyor. Bunları markalaştırabilirsek Bursa Türkiye´nin gıda ambarı olur.?

?FUAR AÇILIŞI COŞKU İÇERİSİNDE YAPILDI?          

Konuşmaların ardından hep birlikte fuarın açılış kurdelesi kesildi. Bursa protokolü, ardından fuarın katılımcı firmalarını ziyaret ederek hayırlı fuarlar dileklerini iletti.

İlk 3 gün sektör profesyonellerini ağırlayacak olan fuar, 8 Nisan Pazar günü tüm ziyaretçilere açık olacak.

 

Orhaneli'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutladı

23 Nisan'da Osmangazi'de çocuklar makamı devraldı

Kastamonu'da taksi şoförü silahla vurularak öldürüldü

Bursaspor Divan Kurulu, önemli ziyaretler gerçekleştirdi

Bursa'da kahraman berber müşterisinin hayatını kurtardı

Mudanya’da 23 Nisan bayramı coşkusu

Yıldırım'da hayat çocuklara güzel

Bursa'da otomobil ve otobüs çarpıştı, maddi hasar oluştu

Yerli otomobil Togg Mudanya jandarmaya tahsis edildi

Bursa’da kaçak avlanan balıkçılara operasyon

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadelede kararlılık mesajı: Terörü öyle ya da böyle yok edeceğiz

Bursa'da 23 Nisan coşkusu: Vali makamı Buğlem Çevik'e emanet

Bursa'da 23 Nisan Coşkusu: Zeyna Defne Kesmez makamı devraldı

23 Nisan’da yürek burkan görüntü

Uludağ Elektrik’ten çocuklara anlamlı 23 Nisan kutlaması

Beşiktaş’ta restoranda yangın paniği

Balıkesir’de motosiklet çalan hırsızlar kısa sürede yakalandı

Halil Umut Meler, EURO 2024’te görev alacak

İnegöl'de 23 Nisan coşkusu

Anıtkabir'de 23 Nisan coşkusu

Irak ve Suriye'de 19 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Bursa Gemlik'te istinat duvarı çökmesi sonrası soruşturma başladı!

Maliye vergi kaçakçılığının peşinde: Kiralık IBAN sahipleri dikkat!

Meteoroloji uyarıyor: Sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar bekleniyor

Trafikte kurşun yağdırdı...27 yıl hapis cezası olan şahıs böyle yakalandı

Bursa ve Balıkesir'de Mahzen-31 operasyonu

Bursa'da çocuklar belediye başkanı oldu, kentin geleceğini tartıştı

Yardımsever hırsız kamerada

Zincirleme kaza kamerada

Uludağ’da vatandaş tilkiyi elleriyle besledi

Yükleniyor