Fatih’te imama saldıran şüpheliye 34 yıl 6 aya kadar hapis talebi

Fatih’te imama saldıran şüpheliye 34 yıl 6 aya kadar hapis talebi

GÜNDEM 25.01.2024 14:25:42 0
Fatih’te imama saldıran şüpheliye 34 yıl 6 aya kadar hapis talebi
Fatih Camii’nde imama ‘hocam bir şey sorabilir miyim’ diyerek bıçakla saldıran, ayırmaya gelen 2 kişinin de yaralanmasına neden olan şüpheli Ömer Salgın’a yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede şüpheli Salgın’ın toplam 34 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.
Fatih’te 8 Ocak 2024’de Fatih Camii imamı Galip Usta’ya ‘hocam bir şey sorabilir miyim’ diyerek bıçakla saldırdığı, kendisini ayırmaya çalışan 2 kişinin ise yaralanmasına neden olduğu iddia edilen şüpheli Ömer Salgın’a (39) yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, olay günü 19.10 sıralarında Fatih Camii içerisinde bıçaklı saldırı olduğu yönünde ihbar yapıldığı, olay sırasında yaralanan şahısların tedavi amaçlı hastanelere sevk edildikleri ve şüpheli Ömer Salgın’ın kullandığı bıçak ile gözaltına alındığı anlatıldı.
Bağırmasının ardından cami güvenliğinin camiden uzaklaştırdığı kaydedildi
Fatih Camii imam hatipliğini yapan müşteki Galip Usta’nın ifadesine yer verilen iddianamede, şüpheli Salgın’ı tanımadığını, bir husumetlerinin de olmadığını, akşam namazının farzını kıldıktan sonra sünnet namazı kılmak için hazırlandığı sırada şüphelinin arkadan yüksek bir sesle ‘ey Müslümanlar, gaflet uykusundan uyanın’ şeklinde bağırdığını, kendisinin ise namaza devam ettiğini söylediği aktarıldı. Namaz sonrası cami güvenliğinin şahsı camiden uzaklaştırdığını, kendisinin imam odasına geçtiğini, talebeleri olan Bilal Erdem, Yusuf Mumcu ve Yusufcan İslam ile ders yapmaya başladığını, bir süre sonra şüpheli Salgın’ın ise hızlı bir şekilde imam odasına girdiğini söylediği belirtildi.
İmam’ı yere düşürüp bıçakla yerde saldırmaya devam ettiği aktarıldı
İddianamede müşteki Usta’nın ifadesinin devamında, şüphelinin içeri girmesi üzerine ayağa kalkarak kendisine ‘buyur, ne soracaksın’ dediğini, şüphelinin ise kendisine cevap vermeden göğsüne vurduğunu, düştüğü sırada kendisine saldırmaya devam ettiğini ve kendisini savunmaya çalışmasına rağmen bıçakla yaralandığını söylediği kaydedildi. Ayrıca, müşteki Usta’dan alınan doktor raporunda, yaralanmanın kişinin yaşamını tehlikeye sokan nitelikte olduğu belirtildi.
İmam’ın ‘elinde bıçak var’ demesiyle bıçağı ve sırtından bıçaklandığını fark ettiği belirtildi
Müştekilerden Bilal Erdem’in ifadesine yer verilen iddianamede, Galip Usta ve Yusuf Mumcu ile birlikte imam odasına geçerek derse devam ettikleri sırada şüphelinin gelerek Galip Usta’ ya hitaben ‘hocam bir şey sorabilir miyim’ dediğini, tam o sırada Usta’nın boğazına doğru hamle yaptığını, ilk etapta şüphelinin elindeki bıçağı görmediğini ancak Usta’nın ‘elinde bıçak var’ demesiyle bıçaktan haberdar olduğunu söylediği belirtildi. Çevredekilerin de araya girmesiyle şüphelinin uzaklaştırıldıktan sonra sırtından bıçaklandığını fark ettiğinin aktarıldığı iddianamede, Erdem’in de yaşananlardan ötürü şikayetçi olduğunu söylediği kaydedildi.
Müştekilerden Yusufcan İslam’ın ifadesi yer alan iddianamede, şüpheli ile arbede yaşandığı sırada ayağının kırıldığını, bunu ilk etapta fark etmediğini söylediği aktarıldı.
Evliliğindeki sorunlar nedeniyle öfkesini imama yansıttığını belirtti
İddianamede savunmasına yer verilen şüpheli Salgın’ın ise iki kez evlilik yaptığını, son evliliğinde de sorunlar yaşadığını, hayatta yaptığı iyiliklerin karşılığını alamadığını, olay günü camiye namaza gittiğini, evliliğindeki sorunlar nedeniyle çok bunaldığını, camide ‘tekbir’ getirerek bağırdığını, sonrasını hatırlamadığını, olayda kullandığı bıçağın kendisine ait olduğunu, imamların iyiliği temsil eden kişiler olması nedeniyle çok bunaldığından öfkesini imama yansıtmış olabileceğini ve olayın anlık geliştiğini söylediği kaydedildi.
34 yıl 6 aya kadar hapis talebi
Hazırlanan iddianamede şüpheli Ömer Salgın’ın, Bilal Erdem ve Galip Usta’ya karşı ayrı ayrı ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 18 yıldan 30 yıla kadar hapis, Yusufcan İslam’a karşı ‘vücutta kemik kırılmasına veya çıkığına neden olacak şekilde kasten yaralama’ suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya olmak üzere toplamda 19 yıl 6 aydan 34 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

CHP’li ilçe belediye başkanlarından Başkan Bozbey’e ziyaret

Başkan Aydın’dan metruk bina talimatı

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı

MİT Hakurk'ta 15 teröristi etkisiz hale getirdi

Bursa’da İHA muhabirine saldıran şüphelilerden 2’si gözaltına alındı

BTSO Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener: “Kuzey Makedonya ile ticarette önemli fırsatlara sahibiz”

İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Tevfik Demir istifa etti

Bursa'da "Mahzen-32" operasyonu: Organize suç örgütü çökertildi

İnegöl'de istihdam seferberliği: Kariyer ve İstihdam Merkezi ile binlerce kişiye iş bulundu

İnegöl'deki futbol turnuvasında 3 kişiyi yaralayan şahıs yakalandı

İnegöl Mobilya Fuarı rekorlarla kapandı

Yerlikaya: "Toplantı hakkı anayasal ama Taksim 1 Mayıs için uygun değil"

Fenerbahçe 10 yıllık şampiyonluk hasretini sonlandırmak istiyor

Avrupa’nın 5 büyük liginde 3 şampiyon nisan ayında belli oldu

Bursa'da kitap okutan market

Bursa'da yokuşta aracı kaldıramayan sürücü kazaya neden oldu

Bursa’da çocuğun kulağından 2 kurtçuk çıkarıldı

Bursa’da tır domuza çarptı

Bursa’da üretilen kabak çiftçinin yüzünü güldürdü

BTÜ’de ‘Finans ve Ekonomide Sürdürülebilirlik’ ele alındı

Mudanya'da sahil düzenlemesi esnafı ve vatandaşı çileden çıkardı

Bursa’da tehlikeli taşımacılık kamerada

Bilecik’te 5 ayrı suçtan aranan şahıs Bursa’ da yakalandı

Bursa'da hesap tartışması kavgaya dönüştü

Türk-İş 1 Mayıs programını tanıttı

‘‘Bursa’nın Her Yaştan İnsanı Gülümsemeye Başladı’’

TÜİK, Nisan ayı Ekonomik Güven Endeksi’ni açıkladı

Yükleniyor