ESKİ İÇİŞLERİ BAKANI VE AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ ADAYI EFKAN ALA

?ANKARA´DAKİ PATLAMA OLAYINI KINAMAK BİLE YETMEZ?

POLİTİKA 15.10.2015 10:42:11 0
ESKİ İÇİŞLERİ BAKANI VE AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ ADAYI EFKAN ALA

 

 Ankara´daki patlama olayını kınamanın bile yetmeyeceğini belirten eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili adayı Efkan Ala, sorumluların en kısa zamanda ortaya çıkarılacağını söyledi. HDP´nin özgür bir siyasi kurum olmadığını belirten Ala, ?Bir takım yönlendirmelerle hareket ediyorlar. Kandil ne diyorsa ona göre cümle kuruyorlar? dedi. 
Bursa´daki AS TV kanalına konuk olan eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili adayı Efkan Ala, gündeme dair soruları yanıtladı. Türkiye´nin etrafında yaşanan olaylara rağmen istikrarlı bir tutum içinde yoluna devam ettiğini belirten Ala, Türkiye´nin terörle mücadele konusunda kararlılıkla adım attığını söyledi. Ala, ?Suriye´de çok sayıda terör örgütü var. Türkiye böyle bir ortamda istikrar içinde yoluna devam ediyor. Örneğin Ukrayna´da Kırım el değiştirdi. Ekonomik kriz çıktı dünyayı kavurdu. ABD´de büyük firmalar battı. 1980´lerde Türkiye´de başarıları ile örnek gösterilen Yunanistan battı. Ama Türkiye´de böyle bir durum yaşanmadı. Büyük devletlerin ekonomik krizlerine rağmen biz büyümeyi sağladık. Çünkü ihracata yönelik bir büyüme sağladık. Kişi başı milli gelirimiz 10 bin dolara çıktı. Milletin sandıkta istikrarın arkasında durmasıyla bu başarı sağlandı? dedi.

"İSTİKRARI İSTEMEYENLER VAR"
Türkiye´de ne zaman istikrar olursa terör olaylarının ortaya çıktığını ifade eden Ala, ?Ankara´daki patlama Türkiye´nin geleceğini hedef aldı. Ancak Türkiye buna boyun eğmeyecek. Olay olduktan sonra adli ve idari soruşturma açıldı. Bu olayın arkasında ve önünde kim varsa kısa zamanda ortaya çıkarılacak. Bu olayı kınamak bile yetmez. İnsanlıktan nasibini almayan kişilerin yaptığı terör saldırısıdır. Soruşturma sonucunda değerlendirmemizi yapacağız? diye konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ KESİNTİYE UĞRATANLAR OLDU"
Çözüm sürecinde nihai hedefin PKK´nın silahları gömmesi olduğuna değinen Ala, ?İngiltere ve İspanya bu yöntemle terörden kurtuldu. Biz de insanlarımızın hakkını ve özgürlüklerinin dikkate alan reformlar gerçekleştirdik. Bölgede sadece AK Parti vardı. Hakkari, Bitlis, Muş ve Şırnak´ta üniversiteler açtık. Havaalanları yaptık. Bu yatırımlar sonucu anneler meydana çıkarak çocuklarının dağa çıkarılmasına karşı çıktı. Ancak Habur olaylarından sonra süreç kesintiye uğradı. Sonra dağdan inmeler başlayınca süreç tekrar ilerlemeye başladı. 8 Mayıs 2013´te teröristler Türkiye´yi terk edecekken 28 Mayıs´ta Gezi olayları oldu. Teröristlerin Türkiye´den çıkışları durdu. Duran süreci devam ettirmek istedik. Ancak bu defa 6-7 Ekim olayları çıktı. Biz bu olayda ne zaman ciddi bir yol alsak bir el ortaya çıkıp ortalığı karıştırıyor. Ancak biz el birliği yaparsak bunun üstesinden geliriz? dedi.

"HATALARIMIZDAN DERS ÇIKARDIK"
AK Parti´nin oylarındaki düşüşü değerlendiren Ala, ?7 Haziran´da yüzde 49´dan yüzde 41´e düşmüşseniz bir yanlışınız var demektir. Biz milleti değil millet bizi değerlendiriyor. Bizim kendimizi millete anlatmamız lazım. Biz bütün kurullarımızla eksikliklerimi konuştuk. Sonuçta adaylarımızdan yüzde 40´ını değiştirdik. Yeni bir seçim beyannamesi ortaya çıkardık. Bizim bu anayasa ile yola devam etmemiz hizmetlerimizi yavaşlatıyor. Millete hesap verebilir vatandaşın hızlı karar almasını sağlayacak anayasaya ihtiyacımız var. Ama insan olarak yanlış yaptıklarımız var onları da düzelteceğiz. İçerideki davalar paralel yapı ve Suriye´deki gelişmeler bizi sıkıntıya soktu. Ama vatandaş bizden çözüm istiyor? dedi.

"ULUDAĞ´IN TEK YETKİLİSİ OLACAK"
Son zamanlarda reformların yavaşladığına dikkat çeken vatandaşın sokakta daha adaletli yönetim istediğine dikkat çeken Ala, ?Rekabet yapıyoruz bürokrasiyi azaltacağız. Gerektiğinde bürokrasi vatandaşın ayağına gitmeli. Şu anki anayasa bizi yavaşlatıyor. Hantal olan devlet kurumlarını değiştireceğiz. Uludağ´da 6 yetkili var. Bir şeyin sahibi çoksa sahibi yok demektir. Onun sahibini tek yapacağız. Hızlı kararlar alınması için devlet kurumlarının kendisini yenilemesi gerekir. Bu reformları yapacağız. Devlet kurumları halka hesap veren kurumlar olmalı? şeklinde konuştu.

"KAPALI ÇARŞI ESNAFININ ZARARI ÖDENECEK"
Geçtiğimiz günlerde Bursa´da tarihi kapalı çarşının yanmasıyla ilgili esnafın zararının ödeneceğini söyleyen Ala, Başbakanlık tarafından yarın esnafın zararının ödeneceğini söyledi.


Direksiyon hakimiyeti kaybeden otomobil sürücüsü aydınlatma direğine çarptı: 1 ölü

Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı

Frenleri tutmayan otomobil, 14 aracı biçti

Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp 1 milyon 260 bin TL dolandırdılar

Kadıköy’de narkotik köpeği "Giz" ile ’Huzur ve Güven İstanbul’ uygulaması yapıldı

Ayvacık açıklarında 29 kaçak göçmen yakalandı

Bayraktar TB3’ün toplam uçuş saati 272 saat 47 dakikaya ulaştı

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 2 - MKE Ankaragücü: 0 (Maç sonucu)

Beşiktaş 5 maç sonra galibiyetle tanıştı

Beşiktaş’a teknik direktör değişiklikleri yarıyor

Muleka 5 ay sonra golle tanıştı

Ernest Muçi 3. golünü attı

Beşiktaş’ta Svensson, Fenerbahçe derbisinde yok!

Tayyip Talha Sanuç 3 ay sonra geri döndü!

Önce kardeşleri sonra kendisi: Edirne’nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

Sadettin Saran: "Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız"

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 1 - MKE Ankaragücü: 0 (İlk yarı)

İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO görevine Selahattin Bilgen atandı

Hakan Şehirli’den Mansur Yavaş’a ziyaret

Yaralı leyleğe jandarma şefkati

Başköy’deki “Dede Helvası” geleneğinde helvalar şifa için yenildi

Emine Erdoğan: "Şifanın arandığı en kadim kaynaklardan biri hiç şüphesiz hala keşfedilmemiş bitkiler alemidir"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “101 milyar 745 milyon TL yatırım yaptık”

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 0 - MKE Ankaragücü: 0 (Maç devam ediyor)

Serdar Topraktepe’den 4 değişiklik

İstanbul Valiliğinden kuvvetli yağış uyarısı

Hentbol Erkekler 1. Ligi’nde Mihalıççık Belediyesi şampiyon oldu

Eyüpsultan’daki trafik kazasında ölen zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı

Otomobil köprü ayağına çarptı: 1 Yaralı

Ambarlı Liman Yolu’nda oluşan tır kuyruğu havadan görüntülendi

Yükleniyor