ERİKLİ MODERN SPOR TESİSİNE KAVUŞTU

YILDIRIM BELEDİYESİ TARAFINDAN ERİKLİ MAHALLESİ´NE YAPILAN SPOR TESİSİ HİZMETE AÇILDI

SPOR 11.11.2017 15:19:59 0
/kanal16haber.com/2017-11/11/162141112b.mp4
ERİKLİ MODERN SPOR TESİSİNE KAVUŞTU

Kentsel dönüşümü sosyal donatı alanlarının yanı sıra vatandaşların günlük yaşamlarını kolaylaştıracak projelerle destekleyen Yıldırım Belediyesi, Erikli Mahallesi´nde 1020 metrekarelik kullanım alanına sahip Erikli Spor Tesisi´ni düzenlenen törenle açtı. Spor ve sosyal tesis olarak Yıldırıma kazandırılan tesis, 800 metrekare futbol sahası ve 220 metrekare spor ve sosyal tesis binası ile bölgedeki vatandaşlara hizmet verecek. Tesisi açılış törenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali´nin yanı sıra Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Büyükşehir Başkanvekili Şükrü Köse, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ömer Aykan, Yıldırım Askerlik Şubesi Başkanı Doğan Yavaş, muhtarlar ve çok sayıda ilçe sakini katıldı.

GENÇLERİN BULUŞMA NOKTASI OLACAK

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü ebediyete irtihalinin 79. ölüm yıldönümünde şükran ve minnetle yad ettiklerini söyleyerek konuşmasına başlayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, ?Erikli mahallemiz gelişen, hızlı dönüşen ve nitelikli konutların da oluştuğu, ticari potansiyeli yüksek olan bir mahallemiz. Burada Erikli mahalleli gençlerimizin spor yapabilecekleri, sadece sporla sınırlı olmayan futbol sahası, dinlenme alanları bulunan sosyal tesis gençlerimizin buluşma noktası olacak? dedi. Mahalle kültürünü geliştirmek adına çocukların yaşadıkları yer ile aidiyetlerinin oluşabileceği, enerjilerini harcayabilecekleri spor alanları oluşturduklarını hatırlatan Başkan Edebali, ?Artık Erikli´deki gençlerimizin futbol oynayabilecekleri bir sahaları var, aileleri ile gelip dinlenebilecekleri olan sosyal tesisimiz şehrimize hayırlı olsun? diye konuştu.

 

TÜRKİYE´NİN EN BÜYÜK SPOR KOMPLEKSİ

Yıldırım´ın Türkiye´nin birçok şehrinden daha fazla genç nüfusu bünyesinde barındırdığını işaret eden Başkan Edebali, "Türkiye´nin en büyük spor kompleksini Yıldırım´da inşa ediyoruz. 34  bin metrekarelik alanda 2 bin 500 kişilik kapalı spor salonu, büyük cimnastik salonu ve içerisinde farklı salon sporlarının yapılabileceği alanları, yarı olimpik yüzme havuzuyla bir sosyal tesis olan Yıldırım Spor Kompleksi ve aynı zamanda da Gençlik Merkezi olan tesisimizin inşası bütün hızıyla devam ediyor. Gençler bizim geleceğimiz. Onların ilime, değerlerimize, kültürümüze, tarih bilincimizin gelişmesine katkı koyan, dünyadaki gelişmeleri takip eden gençler olarak yetişmelerini arzu ediyoruz. Sağlam bir düşüncenin sağlam bir bedende oluşması lazım. O sağlam bedeni de spor alanları ile çocuklarımıza sağlamış olacağız" ifadelerini kullandı.

 

?KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ EL BİRLİĞİYLE GERÇEKLEŞTİRİYORUZ´

İlçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Edebali, vatandaşların rızasına ve uygun yaşam alanlarına göre planlayarak başarıyı yakalayacaklarını belirterek, ?Yıldırım´daki en önemli amacımız insanların mağdur olmayacağı, güvenli ve modern konutlarda yaşayacağı bir dönüşüm hamlesini tam anlamıyla gerçekleştirmek. Kentsel dönüşüm hamlemizdeki en önemli parametrelerimizden birisi tasarım standartlarımız. Batıyı veya bize yabancı bir mimari tasarımı taklit etmiyoruz. Kadim medeniyetimizden esinlenerek tamamen tarihi ve kültürel dokularımıza uygun özgün bir tasarım anlayışıyla; kimlikli, şahsiyetli, özellikli projeler üretiyoruz. Kadim medeniyetimizden güç ve referans alarak başlattığımız ve ilçenin yüzde 33´nü kapsayan, aynı zamanda Türkiye´nin en kapsamlı dönüşüm hamlesi ile geleceğin modern ve güvenli şehrini inşa ediyoruz. Yıldırım´ın yıllardır, plansız ve çarpık yapılaşmayla anılmasına son vermek için var gücümüzle çalışıyoruz. İlçemizde devam ettirdiğimiz kentsel dönüşümde fiziki dönüşümün yanı sıra mekânsal ve sosyal değişimi birlikte yürütüyoruz? şeklinde görüşlerini belirtti.

 

MAHALLE KÜLTÜRÜNE DESTEK

Tüm gayretlerinin insanların yaşam kalitesini yükseltecek projeler üretmek olduğunu ifade eden Başkan Edebali, ?Hedefimiz yerel kalkınma. Bunu sadece fiziksel düzenlemelerle, rutin belediyecilik hizmetleriyle gerçekleştiremeyiz. Eğitimden sağlığa hayatın her alanında hizmetler üretiyoruz. Hizmetlerimizi hayata geçirirken, projelerimizi üretirken, temel referansımız hemşerilerimiz. Yaklaşık 120 bin nüfusa sahip Erikli Mahallemizde de vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda projeler hazırlıyoruz. Çevre, temizlik, altyapı hizmetleri ve parklarda yaptığımız çalışmalarla bu bölgedeki vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştıran çalışmalar gerçekleştirdik. 14 bin ton asfalt döktük, 4 bin 500 metrekare bordür döşedik. Kültür turları ile bu mahallemizden 287 kişiyi ülkemizin eşsiz güzellikleriyle buluşturduk. Kültür ve sanat etkinliklerimizi artırarak Erikli´deki 4 bin 600 çocuğumuzu tiyatro ile buluşturduk. Erikli mahallesine yeni yatırımlar yaparak değerine değer katmaya devam edeceğiz? şeklinde konuştu.

 

?YILDIRIMLI GENÇLER GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR´

Erikli mahallesine kazandırılan tesisin bölgeye artı değer katacağını söyleyen Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ise, ?Tesisimiz aynı zamanda mahalleli gençlerin buluşma noktası olacak. Gençlerimiz hem değerlerimize sahip çıksınlar hem de spor yapsınlar. Aynı zamanda onların bu yapacağı sportif faaliyetler okullarındaki başarılarına da yansıyacaktır. Yıldırım´ın gelişmesine hayata geçirdikleri projelerle katkı koyan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve ekibine çok teşekkür ediyorum? dedi. Büyükşehir Başkanvekili Şükrü Köse ise Yıldırım´ın her geçen gün gelişerek değiştiğini belirterek ilçedeki genç nüfusun kalıcı yatırımlar sayesinde geleceğe damga vuracağını aktardı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin de Yıldırım´da yapılan kalıcı hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ?Spora verdiği katkılardan dolayı başkanımız İsmail Hakkı Edebali´ye teşekkür ediyorum. Spora ve sporcuya verilen desteklerden dolayı hem Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü olarak hem de Yıldırımlı olarak mutluluk duyuyorum? şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Başkan İsmail Hakkı Edebali ve beraberindekiler düzenlenen törenle tesisin açılışını gerçekleştirdi.


Nilüfer'e 300 kişilik kız öğrenci yurdu kazandırılıyor

Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

Yükleniyor