ERDOĞAN´DAN PUTİN´E ?İSPATLARSAN BU GÖREVİ BIRAKIRIM?

videolu haber

SİYASET 1.12.2015 18:16:23 0
/kanal16.com.tr/2015-12/1/182059109b.mp4
ERDOĞAN´DAN PUTİN´E ?İSPATLARSAN BU GÖREVİ BIRAKIRIM?

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin´in Türkiye´nin DAİŞ´ten petrol aldığı iddialarıyla alakalı olarak, " Böyle bir şey ispat edildiği anda bizim milletimizin asaleti şunu gerektirir, ben bu makamda durmam. Ama Sayın Putin´e diyorum: Sen o makamda durur musun? Bu kadar açık bunu konuşuyorum" dedi.

Paris´teki BM İklim Değişikliği Zirvesi´ndeki temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türk basınına değerlendirmelerde bulundu. Ev sahibi Hollande ile bir görüşmelerinin olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hollande ile yaptığımız görüşmede Türkiye-Fransa ilişkilerini ele aldık. Bunun yanında da ayrıca bölgede meydana gelen gelişmeleri, son Rusya-Türkiye arasındaki gelişmeleri değerlendirme fırsatı bulduk. Zira bu arada biliyorsunuz sayın Hollande´nin bir Moskova ziyareti olmuştu. Bu Moskova ziyaretinden de hareketle bu değerlendirmeyi yaptık" dedi.

Bu süreç içerisinde birçok şeyin konuşulduğunu ama kendilerinin sabırla ve teenniyle bu süreci devam ettirmenin gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Erdoğan, "Stratejik ortaklık konumuna gelmiş iki ülkenin böyle duygusallıklarla dolu açıklamalar içerisinde bulunmasının doğru olmadığını defaetle ifade ettik. Hele hele Türkiye´nin DAİŞ´ten petrol alıyormuş gibi yakıştırmayı kabul etmemiz mümkün değil. Bunu da ahlaki bulmadığımızı ifade ettim. Burada çok açık, net bir şey söylüyorum. Böyle bir konuyu konuşmak sadece ´Laf ola beri gele´ olmaz. Bunlar iddia, belge ile ortaya sürülür. Eğer böyle bir belge varsa ortaya koysunlar, bu belgeleri görelim. Bizim biliyorsunuz petrol kaynağımız, petrol aldığımız ülke bellidir. Biz Rusya´dan petrol ve doğalgaz alıyoruz. Biz İran´dan alıyoruz, Azerbaycan´dan alıyoruz, Irak´tan alıyoruz, Cezayir´den, Katar´dan, Nijerya´dan, buralardan biz petrol ve doğalgaz alıyoruz. Şu anda DAİŞ terör örgütünden petrol alan kişilerden bir tanesi Rus ve Suriye vatandaşı olduğu Amerikan Hazine Bakanlığı tarafından söylenmiş olan George Haswani´dir. Bu kişi Suriye rejimine petrol satmaktadır. Bu belli, bunu Amerikan Hazine Bakanlığı da açıkladı. Bu ortada, önce bir defa bunun hesabını versinler. ´İftira at, tutmazsa iz bırakır´ bu zaten onların geleneğinde var. İftiralarla böyle şeyler yürümez. Burada çok çok iddialı bir şey de ortaya koyarım. Böyle bir şey ispat edildiği anda bizim milletimizin asaleti şunu gerektirir, ben bu makamda durmam. Ama Sayın Putin´e diyorum, ´Sen o makamda durur musun?´ Bu kadar açık bunu konuşuyorum. Bunu bugün buradaki bazı liderlerle de paylaştım. Bilgim dahilinde asla bugüne kadar böyle bir şey bugüne kadar olmamıştır. Biz petrol kaçakçılığı yapanları da enseleriz, gereğini bugüne kadar hep yapmışızdır ve yapmaya da devam ederiz. Biz bugüne kadar hep yasal yollarla çalıştık. ´Nereden petrol alıyoruz, nereden doğalgaz alıyoruz?´ bunların hepsi bellidir. Biz terör örgütleriyle bu tür alışverişi yapacak kadar haysiyetsiz değiliz. Bunu da herkesin bilmesi lazım" dedi.


Boşandığı için lokma döktürdü

Kartal’da rezidansta öldürülen kadın, şarkıcı Yalın’ın kuzeni çıktı

Nihal Candan tahliye edildi

Çanakkale’de 8 kaçak göçmen yakalandı

Tarımsal üretimin gücü Bursa Ticaret Borsası ile ortaya çıkıyor

Gemlik Belediyesi’nde Başkan Yardımcıları ve Özel Kalem Müdürü belli oldu

Gemlik emniyeti suçlulara göz açtırmadı

Nilüfer Belediyesi’nde başkan yardımcıları belli oldu

Hemşirelik adayları beyaz üniformalarını giydi

İş yerini kapattıktan sonra sohbet eden esnafa silahlı saldırı: 2 yaralı

Direksiyon başında nöbet geçirince kaza yaptı

2 kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla yargılanıyor

Bursa’da startup yatırımcı ekosistemi bir araya geldi

BUTGEM’de istihdam odaklı “Mesleki Eğitim İşbirliği” protokolü İmzalandı

Bandırma semalarındaki Afrika çöl tozu dron ile görüntülendi

Kadıköy’de taşkınlık çıkaran şahsı yolcular dışarı attı

Başkan Bozbey, MODEF’i ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır

Ticaret Bakanlığı'ndan kritik adım!

İnegöl'de Kurban Bayramı kotra ihalesi tarihi belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni kamuoyuna sundu

Gazeteciler Vakfı’ndan Vali Demirtaş’a ziyaret

Orhangazi'de çöp konteynerinde ayı etine rastlandı!

İstiklal Caddesi saldırganına 7 kez ağırlaştırılmış müebbet

Karacabey'de feci kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Öğretmene saldıran veli yakalandı, adalete teslim edildi

Hacca gitmek için Fransa'dan bisikletle yola çıkan iki kişi Tekirdağ'a geldi

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı 3 ayda 2,5 milyar doları aştı

Sakarya'da otomobilin çarptığı kadın öldü

Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi yaralandı

Yükleniyor