ERDOĞAN DEMOKRASİ MEYDANI´NDA TOPLANAN BİNLERCE VATANDAŞA HİTAP ETTİ

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN: ?FETÖ´YE İLK TEPKİYİ BURSA VERDİ?

GÜNDEM 22.10.2016 17:41:48 0
/kanal16haber.com/2016-10/22/193359227b.mp4
ERDOĞAN DEMOKRASİ MEYDANI´NDA TOPLANAN BİNLERCE VATANDAŞA HİTAP ETTİ

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın konuşmasının satırbaşları;

15 Temmuz Demokrasi Meydanı´nda gerçekleştirilecek toplu açılış töreninde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz sadece Allah´ın huzurunda eğiliriz, bugüne kadar böyle geldik bundan sonra da böyle gideriz" dedi. Bursalılara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara Bursa´nın bir türküsünden sözlerle hitap ederek "Bu güzel ülkeye, millete bu hizmet az bile. Rabbim milletimin yolunu açık etsin" dedi.

Bazen en büyük ihanetler şerden çıkıyor. Bu konuda milletimle aynı şeyi düşünüyorum. Diyorum ya parlamentoda bu karar (idam) geçerse ben bu kararı onaylarım. Çünkü devlet kendisine karşı işlenen suçları af yetkisinde. Kişilere karşı işlenen suçları biz affedemeyiz. Tek parti döneminde bu millete yapılan en büyük yanlış kültürüyle bağlarının zayıflatılmasıdır. Tam bir cahil cesareti ile Türkiye´nin Irak ile Suriye ile Bosna ile ne işi olabilir diyorlar. Bu coğrafyalar canımızın birer parçasıdır. Bizim oraları hissetmemiz mümkün mü? Öyle karanlık bir dönem ki kayıplarımızın sayısını bile çıkaramamışız. Bu acılar kalbimizde bunu unutamayız. Kültür sıradan bir olay değil. Kültür, ecdaddan devralınan maddi ve manevi mirasın tümüdür. Birileri çıkmış bize geçmişimizi toptan unutturmaya çalışıyor. Biz unutsakda tarih unutmuyor. Malesef bir dönem, bu büyük milleti kendi tarihinden koparmak için kasıtlı bir politika izlenmiştir. uzun yıllar boyunca öyle çarpık bir eğitim sistemi vardı ki gençliğimiz bu milletin geçmişinin 90 yıldan ibaret olduğunu sanıyor. Uyuya uyuya yata yata bir nesil büyür mü? Olsa olsa karpuz tarlasında karpuz büyür.

20 MİLYON KM´DEN 780 BİN KM´YE GELDİK

Böyle bir çarpık durumla karşı karşıya bıraktılar. Bu topraklarda Anadolu Selçuklular, Osmanlılar vardı. Gençler bakınız biz nereden 780 bin km´ye geldik biliyor musunuz? Yaklaşık 20 milyon km´den geldik. Cumhuriyet bizim ilk değil son devletimizdir. Bu sınırları gönüllü olarak kabul etmedik. Cumhuriyeti kuran kadronun çok önemli bölümünün doğduğu topraklar dahi sınırlarımız dışında kalmıştır. Artık bu yanlış tarih anlayışından vazgeçilmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı Forsu´nda temsil eden 16 devlet temsil ediliyor. 2200 yıllık bir geçmişe sahipiz.

Bursalılar bir ifade kullanırlar. Tencere kapağını bulmayınca kaynamaz" Anadolu coğrafyası bu topraklarla buluşunca tarihin en büyük devletlerini kurdular. Bugün Balkanlarda Türk ifadesi İslam kavramı yerine kullanılır. Bu bölgelerde Türk sözü duyarsanız müslümanları kastediyordur. Coğrafyamıza verilen Türk ismi bizim için gurur kaynağıdır. Milli Eğitim Sistemimiz hem mililik hem eğitim anlamında ideal boyuta gelmeden hiçbir şeyi çözemeyiz.

BU KİBİRLE SALDIRDILAR

FETÖ denen ihanet çetesi kurumlarda örgütlenince bu milleti esir alacağını sandılar. Ne diyor Bursalılar? Alçak yerin tepeciği dağ görünür. Bunlar 3-5 kişi biraraya gelince kendilerin dev aynasında görüp bu kibirle sağa sola saldırmaya başladılar. 17-25´te denediler olmadı. Sonra 15 Temmuz´da.. 3-4 günlüğüne tatile gitmiştim. Orada bizi öldürmek için adım attılar. Zannediyorlardı ki her şey silahtır, tanktır, toptur... "Hesapların üzerinde bir hesap vardır o da Allah´ın hesabıdır" bunu bilmiyorlardı. O bu milleti birbirine düşürdü. O bir alçak. Kardeşi kardeşten ayırdı. Şimdi hepsi toparlandılar tek tek hesap veriyorlar. Marmaris´te onları bulunca aldılar yargıya teslim ettiler. Onları öldürmediler. O katillerin içinden 39 tane ölen var. Benim 241 şehidim var. Birileri diyor ki bunlara zulmediyorlar. Ne zulmü be! Adalete verdikleri hesap yetmeyecek. Bu çetenin ömrü millete hesap vermekle geçecek. Ben şahsıma yönelik her türlü hakareti affedebilirim ama milletime yönelik hiçbir ihaneti affetme üstünü örtme hakkım yoktur. FETÖ tüm kutsallarımıza ihanet etmiştir. Bursa´dan soruyorum size FETÖ´yü, bu örgütün mensuplarını affedebilir miyiz? Affedemeyiz!

"SİZİ DE CEZAEVİNE TIKARIZ"

17-25 Aralık´tan sonra örgütün içinde kalmaya devam edenler bedelini göze alarak bu tercihte bulunmuşlardır. 15 Temmuzdanm sonra bildiklerini anlatmayan örgüt mensupları masum değildir. Onlarla bağlantısı olanlar bildiklerini anlatmasanız sizi de cezaevine tıkarız. Artık bu milletin yakasını bırakın. Sırtında kambur olmaktan vazgeçin. Bu musibetten kurtuldukça Türkiye´nin önü açılıyor. PKK terör örgütüne karşı da tarihimizin en etkili operasyonlarını gerçekleştiriyoruz.


Bursa'da patlama ve yangın sonrası bodrumda ceset bulundu

Bursa'da gençlere müjdeler: Gençlik Merkezleri 50'ye Çıkıyor, YKS Kursları 15'e Ulaşıyor

Nilüfer'e 300 kişilik kız öğrenci yurdu kazandırılıyor

Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Yükleniyor