EKONOMİNİN KAHRAMANLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

(FOTOĞRAFLI)

EKONOMİ 22.12.2015 14:48:04 0
EKONOMİNİN KAHRAMANLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından bu yıl 42´inci kez düzenlenen ?Ekonomiye Değer Katanlar-2015 Ödülleri´, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın da katılımıyla sahiplerini buldu.
Örnek projelerin merkezi haline gelen BTSO, kent ve ülke ekonomisine yüksek düzeyde katkı sağlayan iş dünyası temsilcilerini muhteşem bir organizasyonla ödüllendirdi. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen ?Ekonomiye Değer Katanlar-2015 Ödül Töreni´ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanı Remzi Topuk, Oda Yönetim Kurulu üyeleri, milletvekilleri, sanayici ve işadamları katıldı. Türkiye´nin kalkınma hedeflerinde öncülük rolünü üstenen Bursa´da 42´nci kez gerçekleştirilen törende; 7 kategoride toplam 72 ödül dağıtıldı.
Bursa iş dünyasının gurur gecesinde gelir ve kurumlar vergisi sıralamasında ilk 10´da yer alan kişi ve kurumlarla en fazla ihracat yapan 10 firma kürsüye çıktı. ?En Başarılı KOBİ´ler sıralamasında 7 firma ödüllendirilirken, bu yıl ikinci kez gerçekleştirilen ?İnovasyon´ kategorisinde 10 firma, ?Dönüşümün Liderleri´ kategorisinde 4 firma, ?Sektör Liderleri´ kategorisinde ise 21 firma ödül alarak büyük gurur yaşadılar. ?Kurumlar Vergisi´nde Gemlik Gübre, ?Gelir Vergisi´nde Muharrem Yılmaz, ?İhracat´ kategorisinde Oyak Renault, ?İnovasyon´ kategorisinde ise Tofaş zirvede yer aldı. Gecede ödüller, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Meclis Başkanı Remzi Topuk ile birlikte, protokol üyeleri tarafından verildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmada ?Ekonomiye Değer Katanlar´ ödüllerine layık görülen firma yöneticilerini ve iş adamlarını tebrik etti. BTSO tarafından 7 ayrı kategoride verilen ödüllerin her birinin kıymetli olduğunu kaydeden Erdoğan, ?Bu ödüllerin her birinde, çok büyük emek, alın teri, değer bulunduğunu biliyorum. 126 yıldır bu doğrultuda faaliyet gösteren Oda´mız, hizmetleri ve Bursa´ya kazandırdığı katma değerlerle, Türkiye çapında gerçekten müstesna bir konumda yer alıyor. Bursa büyürse Türkiye büyür. Esasen bu slogan 81 vilayetimizin her biri için ayrı ayrı geçerlidir. Plaka sırasına göre ilk ve son şehirlerimizle ifade edersek, Adana büyüyecek ki Türkiye büyüsün, Düzce büyüyecek ki Türkiye büyüsün? dedi.

"BURSA´DAN GÜZEL HABERLER BEKLİYORUM"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomik göstergelerin hızla olumlu yönde hareket etmeye başladığını; büyümede, üretimde, istihdamda son derece müspet sinyaller alındığını ifade etti. Rusya ile yaşanan sorunlara rağmen, ihracatın kısa sürede yeniden yükselme trendine gireceğine inandığını belirten Erdoğan, ?Bizim müteşebbisimiz belli sınırlar içerisinde hareket kabiliyeti olan müteşebbis değildir. Bizim müteşebbisimiz dünyanın dört bir yanını hallaç pamuğu gibi atma kabiliyetine sahiptir. ´Bir kapı kapanır, Mevlam bize nice kapılar açar.´ Biz buna da inanmışız. Türkiye en zor şartlarda bile hedeflerinden uzaklaşmayacak güce sahiptir. Madem ki ´Bursa büyürse Türkiye büyür´. O zaman ben Bursa´dan güzel haberler bekliyorum? diye konuştu.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay törende yaptığı konuşmada, Bursa´nın Türkiye ekonomisinin gelişmesi ve ivme kazanmasında etkin ve yönlendirici bir gücü temsil ettiğini belirterek, ?Ekonomimizin büyümesinde sorumluluk üstlenen, milletimizin hayat standardının yükselmesine ciddi katkılarda bulunan herkese şahsım ve ülkem adına şükranlarımı sunuyorum. Türkiye´nin katma değerli üretimin merkezi niteliğinde bölgelere ve şehirlere ihtiyacı var. Bu anlayışla Bursa´nın merkezinde olduğu Marmara Havzası´nı yüksek teknoloji ile birlikte yeniden kurguladık. 1. Bölge´nin farklı teşvik politikaları ve mekansal planlama ile desteklenerek, orta yüksek ve ileri teknolojinin üretim üssü yapılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

"YERLİ OTOMOBİLİN MERKEZİ BURSA OLMALI"
Türkiye´nin kendi otomobilini üretme noktasında çok stratejik ve doğru bir adım attığını ifade eden Başkan Burkay, ?Biz de Bursa iş dünyası adına yerli otomobil hedefine tam desteğimizi açıkladık. İlk Türk markası üretimine talip olduk. Yerli otomobilin Bursa´da üretilmesi, ürün maliyeti, teknolojisi ve ürün geliştirme konusunda önemli avantajlar sunmaktadır. Bursa iş dünyası olarak, Türkiye´nin gururu olacak bu projeye baş koyduk. Cumhurbaşkanımızın da destekleri ile ilklerin kenti unvanıyla ilk yerli otomobil üretiminin adresi olarak Bursa´nın seçilmesini arzu ediyoruz? dedi.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Meclis Başkanı Remzi Topuk, tarihteki 16 büyük Türk devletini temsilen dikilen 16 adet çınar ağacının sertifikasını Cumhurbaşkanı Erdoğan´a takdim etti.


Sadettin Saran: "Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız"

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 1 - MKE Ankaragücü: 0 (İlk yarı)

İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO görevine Selahattin Bilgen atandı

Hakan Şehirli’den Mansur Yavaş’a ziyaret

Yaralı leyleğe jandarma şefkati

Başköy’deki “Dede Helvası” geleneğinde helvalar şifa için yenildi

Emine Erdoğan: "Şifanın arandığı en kadim kaynaklardan biri hiç şüphesiz hala keşfedilmemiş bitkiler alemidir"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “101 milyar 745 milyon TL yatırım yaptık”

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 0 - MKE Ankaragücü: 0 (Maç devam ediyor)

Serdar Topraktepe’den 4 değişiklik

İstanbul Valiliğinden kuvvetli yağış uyarısı

Hentbol Erkekler 1. Ligi’nde Mihalıççık Belediyesi şampiyon oldu

Eyüpsultan’daki trafik kazasında ölen zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı

Otomobil köprü ayağına çarptı: 1 Yaralı

Ambarlı Liman Yolu’nda oluşan tır kuyruğu havadan görüntülendi

Ümraniye’de iki katlı ev alev alev yandı

Yalova’ya 2024’ün ilk 3 ayında 233.8 milyon liralık yatırım

Vize’de kavga ihbarına giden polis uyuşturucu buldu

Yeni Türkiye Partisi il ve ilçe kongreleri için start verdi

Galatasaray, 5 futbolcusu ile sözleşme yeniledi

Başkan Özdemir şehit yakınlarını ve gazileri ziyaret etti

İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı

Paycell’den yerli ödeme yöntemi TROY kart

Babaeski’de trafik denetimi: 6 motosiklet trafikten men edildi

Bozüyük Belediyesi ilaçlama çalışmalarına hız verdi

Büyükçekmece’de yağmurda kayan İETT otobüsü bariyerlere çarptı

Diyarbakırspor-Bursaspor maçının günü değişti

Esenler’de amatör radyocular mikrofon başına geçti

Balıkesir’de tefecilik iddiasına operasyon

Başkan Hakan Şehirli’nin misafirleri Erasmus öğrencileri oldu

Yükleniyor