DEVECİ ARMUDUNA GÜN DOĞDU

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YENİ PAZARLAR BULMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİ

GÜNDEM 8.06.2017 12:09:22 0
/kanal16haber.com/2017-6/8/130910454b.mp4
DEVECİ ARMUDUNA GÜN DOĞDU

 

Geçen yıl yaptığı müdahale ile yaş incirin kilogram fiyatını 1 TL´den 4.5-5 TL´ye çıkartan, aynı sistemi ayva ve biber için de uygulayıp başarılı sonuçlar elde eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, adı Bursa ile özdeşleşen deveci armudunun gerçek fiyatına ulaşması için düğmeye bastı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez ile Gürsu ilçesinde faaliyet gösteren kooperatiflerin başkanlarını ağırladı. Ankara Yolu´ndaki belediye binasında gerçekleştirilen ve Bursa Tarım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bektaş´ın da katıldığı görüşmede, deveci armuduna yönelik yapılan yatırımlar ele alındı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gürsu´ya kurulan yaş sebze ve meyve depolama ve paketleme tesisinin tamamlanmasıyla birlikte başta deveci armudu olmak üzere ova ürünlerinin ihracatında ciddi anlamda artışlar yaşanacağını söyledi. Deveci armudunun Gürsu´ya has bir ürün olduğunu ve aroması itibariyle gerek yurt içinden gerekse yurt dışından büyük talep gördüğünü belirten Başkan Altepe, aracı kişi ve kurumlar sebebiyle bir türlü hak ettiği değeri bulamayan ürünün belediyenin olaya müdahil olmasıyla birlikte ?tarladan sofraya mantığıyla´ bundan sonra üreticisine kazandıracağını ifade etti. Hasadı, depolanması ve paketlemesi kolay olan ürünün kazanç anlamında da bir avantaj olduğunu dile getiren Başkan Altepe, alınacak tedbirlerle bu yılki ihracatın geçen yılın üzerine çıkmasını beklediklerini kaydetti. Gürsu´da yaş sebze ve meyve üreticileri için hazırlanan depolama ve paketleme merkezinde ihale aşamasına geldiklerini söyleyen Başkan Altepe, ?Etap etap yapılacak projenin ilk aşaması inşallah en kısa sürede tamamlanacak. Buradaki hedef, üreticinin öncelikle depolama ihtiyacını karşılamak. Asıl hedef de depolanan ürünlerinin paketlenmesi ve uygun zincirle tüketiciye, özellikle de yurt dışına ulaştırmak. Bu şekilde ürünün değerinin artacağını umuyoruz? diye konuştu.

"Hedefimiz Bursa ürünlerini en iyi fiyatlardan dünya pazarlarına ulaştırmaktır"
Başkan Altepe, deveci armudunun tarlada gerçek fiyatına ulaşması için geçen yıl incir, ayva ve biber için uygulanan stratejinin izleneceğini belirtti. Daha önce aracıların spekülasyonuyla kilogram fiyatı tarlada 1 TL´ye düşen incirde üreticinin mağduriyetini gidermek için harekete geçtiklerini ve ?Bursa Tarım A.Ş ihracat yapacak´ söylentisiyle fiyatları önce 1 buçuk TL´ye, ardından ilk ihracat Tırının gönderilmesiyle 2 buçuk TL´ye çektiklerini kaydeden Başkan Altepe, sistemin oturmasıyla birlikte fiyatların gerçek değeri olan 4 buçuk TL´yi bulduğunu hatırlattı. Aynı stratejiyi incirin ardından ayva ve biber için de izlediklerini ve olumlu sonuçlar aldıklarını söyleyen Başkan Altepe, ?Geçen yıl Bursa Tarım A.Ş kanalıyla incir, ayva ve biberde Almanya ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerine ihracatlar gerçekleştirdik. Bu da çiftçiler arasında büyük bir memnuniyet oluşturdu. Şu anda aynı bölgelerden ürünlerin Bursa Tarım A.Ş kanalıyla ihracatı yönünde büyük bir talep var. Dolayısıyla geçen yılı pilot uygulama olarak kabul ediyoruz. Bu sene inşallah deveci armuduyla birlikte asıl uygulamaya geçeceğiz. Deveci armudu ile diğer tarım ürünlerinin gerçek fiyatlarını bulması yönünde çaba sarf edeceğiz. Hedefimiz Bursa ürünlerini en iyi fiyatlardan dünya pazarlarına ulaştırmaktır. Burada bizim belediye olarak beklentimiz yok. Beklentimiz, çiftçimizin memnun olması ve her yeni sezonda tarlaya daha heyecanlı bir şekilde gitmesidir. Onun için bu yıl ve sonraki yıllar inşallah, alacağımız tedbirlerle önceki yıllardan çok daha iyi olacak? şeklinde konuştu.
Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez ise yaş sebze ve meyve üreticisine, tarım ve hayvancılığa sağladığı destekler sebebiyle Başkan Altepe´ye teşekkür etti.


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor