DAVUTOĞLU BURSA SALDIRISINA İLİŞKİN KONUŞTU

Davutoğlu net ifadeler kullandı.

GÜNDEM 28.04.2016 09:34:40 0
DAVUTOĞLU BURSA SALDIRISINA İLİŞKİN KONUŞTU

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Katar´a yapacağı ziyaret öncesi Esenboğa Havalimanı´nda basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, Bursa´daki terör saldırısına ilişkin, "Bu, ülkemize, halkımıza dönük saldırılardır. Ağır yaralı vatandaşımız yok. Saldırıyı gerçekleştiren terörist öldü. Halkımıza bu saldırı dolayısıyla, direnç gösterme konusundaki kararlı tutumu dolayısıyla geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu terör saldırıları Türkiye´nin terörle mücadelede konusundaki kararlı tutumundan geri adım atmasına sebebiyet vermeyecektir. Nerede ne şekilde olursa olsun mutlaka teröriste ve terör faaliyetlerine karşı en kararlı, etkin tutumu sergilemeye devam edeceğiz. Teröristin kimliği ile ilgili çalışmalar güvenlik güçlerince sürdürülüyor. İçişleri Bakanı, Bursa Valisi ile yakın bir istişarede bulunduk. İnşallah, teröristin kimliği tespit edilecek ve arkasında bütün güçler çıkarılıncaya kadar bu çalışmalar kararlılıkla devam edecek" diye konuştu.  

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni anayasa konusundaki tartışmalara işaret ederek, "Yazım heyetimiz bazı çalışmalar yaptı ama açık bir şekilde ifade edeyim, daha bunlarda herhangi bir metin ortaya çıkmamıştır ve bu metin üzerinde yapılan spekülasyonların hiçbirinin karşılığı yoktur" dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Katar´a yapacağı ziyaret öncesi Esenboğa Havalimanı´nda basın toplantısı düzenledi. Katar´ın sahip olduğu ekonomik imkanları sebebiyle sürekli gündemde olan bir ülke olduğunu belirten Davutoğlu, Katar´ın başta Suriye, Irak´taki gelişmeler olmak üzere yakın işbirliğinin sürdüğü bir ülke olduğunu ifade etti. Katar´daki ziyaret sonucu ortaya çıkacak askeri işbirliğinin önemli olduğunu anlatan Davutoğlu, "Yarınki ziyaretimizde aramızdaki uygulama anlaşması imzalanacak. Savunma sanayii alanında da yoğun bir işbirliğimiz var" dedi.
Türk firmalarının Katar´da yüklendiği projelerin önemine işaret eden Davutoğlu, inşaat sektöründe olağanüstü bir hamle döneminin yaşanacağını, Türk firmalarının bundan istifade etmesi için görüşmeler gerçekleştireceklerini dile getirdi. Enerji, eğitim ve kültür merkezindeki işbirliklerine de dikkati çeken Davutoğlu, Katar´da yapacağı temaslara değindi.

Davutoğlu, konuşması sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin yeni anayasaya ilişkin sorusuna Davutoğlu, "Yeni anayasa ile ilgili bu ay içinde birçok toplantı gerçekleştirdik akademisyenlerle, sivil toplum kuruluşlarıyla. Her konuyu ele alıyoruz. Bu çalışmaları özellikle anayasanın ruhuyla ilgili kısımlarda, temel insan hak ve özgürlükleri, temel değerler, giriş bölümleri bu konularda ön çalışma olarak belli aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Yazım heyetimiz bazı çalışmalar yaptı ama açık bir şekilde ifade edeyim, daha bunlarda herhangi bir metin ortaya çıkmamıştır ve bu metin üzerinde yapılan spekülasyonların hiçbirinin karşılığı yoktur. Bunlar aramızda tartışılacak ve nihai olarak çağdaş, hukuk devleti kuralları içinde özgürlükçü bir anayasa metnini Meclisimize ve kamuoyuna sunmayı hedefliyoruz. Mutlaka evrensel ve milli değerleri birlikte barındıran metin için gayret sarfediyoruz. Metnin özü ve esası özgürlükçülüktür. Milleti esas alıp devleti tanımlayan, vatandaşı merkeze alıp diğer bütün devlet kurumlarını onun etrafında şekillendiren bir anlayışa sahibiz. Bunun dışında söylenenler gerçeği yansıtmaz" cevabını verdi.

 


Bursa'da gençlere müjdeler: Gençlik Merkezleri 50'ye Çıkıyor, YKS Kursları 15'e Ulaşıyor

Nilüfer'e 300 kişilik kız öğrenci yurdu kazandırılıyor

Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

Yükleniyor