CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN´DAN YENİ YIL MESAJI

GÖRÜNTÜLÜ HABER

POLİTİKA 31.12.2015 17:06:30 0
/kanal16.com.tr/2015-12/31/172522293b.mp4
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN´DAN YENİ YIL MESAJI

 

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl mesajında, "İlçelerde, mahallelerde kazılan hendeklerin, o bölgeye girişi zorlaştırmanın ötesinde, Türkiye´nin hedeflerine ulaşmasını engelleme amacıyla açıldığını çok iyi biliyoruz. Türkiye, devleti ve milletiyle birlik içinde, bu engellerin hepsini de, Allah´ın izniyle aşacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni yıl mesajı yayımladı. İşte o mesaj:

Kıymetli Vatandaşlarım,

Suriye merkezli olarak bölgemizde yaşanan hadiseler, bölücü terör de dâhil olmak üzere, pek çok sorunun kaynağıdır. Türkiye, 5. yılına giren Suriye meselesinde, en başından beri, insani, ahlaki, mağdurun ve mazlumun yanında bir duruş sergilemektedir. Bu ilkeli duruşumuz, Irak, Mısır, Libya gibi diğer ülkeler için de geçerlidir.

Ülkemizin hiçbir devletin toprağında, egemenliğinde gözü yoktur. Biz sadece, tarihi ve kültürel olarak kardeşlerimiz olan bölge insanlarının huzur ve güven içinde yaşamalarını istiyoruz. Türkiye, Irak´taki, Mısır´daki, Libya´daki, Filistin´deki olayların müsebbibi olmadığı gibi, Suriye´deki olayların da sorumlusu değildir. Bizim, bölgede yaşayan kardeşlerimizin güvenliğinden ve huzurundan başka bir gayemiz yoktur, olmayacaktır.

İşte bu anlayışla, bugün ülkemiz toprakları içinde 2,2 milyonu Suriye´den, 300 bini Irak´tan olmak üzere, toplam 2,5 milyon insanı misafir ediyoruz. Özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum. Bu büyük kitle içinde her inançtan, her kökenden, her meşrepten, her mezhepten insan vardır. Çünkü bizim için kapımıza gelenin insan olması yeterlidir. Bu yaklaşım bizim için, hem ecdadımızın mirasıdır, hem de inancımızın bir gereğidir.

Suriye´de, 400 bin masum insanı katleden, 12 milyon insanı evinden, yurdundan eden zalim Esed rejiminin ve destekçilerinin, son hedeflerinden biri de Bayır-Bucak Türkmenleri olmuştur. Bu öz kardeşlerimize sahip çıkmak, Türkiye olarak, millet olarak bizim boynumuzun borcudur.

Suriye sınırımızda bir süredir devam eden gerginlik, sınırlarımızı ihlal eden, uyarılara aldırmayan, aidiyeti de belli olmayan bir uçağın düşürülmesiyle sonuçlandı. Türkiye olarak bizler hiç bir zaman, gerilimden yana olmadık. Ancak, gerilimin had safhada olduğu bir bölgede, egemenlik haklarımızın ihlaline de göz yumamazdık.

Değerli Kardeşlerim,

Bölücü terör örgütü, Türkiye´ye karşı husumet besleyen tüm devletlerin, tüm karanlık kurumların bir kuklası, bir taşeronu haline dönüşmüştür. Türkiye´nin bu meseleyi çözmeye en çok yaklaştığı bir dönemde yeniden silahlı eylemlere başlayan terör örgütünün, kesinlikle bölge halkının hakkını, taleplerini savunmak gibi bir derdinin olmadığı, yaşanan süreçte tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bölücü terör örgütünün üstesinden gelecek güce, imkâna ve kararlılığa sahiptir. Güvenlik güçlerimiz, hem dağları, hem de şehirleri, karış karış teröristlerden temizliyor, temizlemeye devam edecek.

2015 yılı içinde ülke içinde ve dışında yürütülen operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 100´ü bulmuştur. Bu dönemde şehit verdiğimiz 200 güvenlik görevlimiz ve olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlarımız, en büyük üzüntü kaynağımızdır.

Bir kez daha şehitlerimize ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Buradan tüm vatandaşlarımıza, terör örgütüyle, onun güdümündeki kişi ve kuruluşlarla mücadelemizin sonuna kadar süreceğini özellikle ifade etmek istiyorum. İlçelerde, mahallelerde kazılan hendeklerin, o bölgeye girişi zorlaştırmanın ötesinde, Türkiye´nin hedeflerine ulaşmasını engelleme amacıyla açıldığını çok iyi biliyoruz.

Türkiye, devleti ve milletiyle birlik içinde, bu engellerin hepsini de, Allah´ın izniyle aşacaktır. Bu duygularla bir kez daha 2016 yılının ülkemiz, milletimiz, bölgemizdeki kardeşlerimiz ve tüm insanlık için barış, huzur, sağlık, güvenlik ve refah içinde geçmesini temenni ediyorum. Tüm vatandaşlarımın yeni yılını tebrik ediyor, selamlarımı, saygılarımı sunuyorum.?

 


Esenyurt Belediye Başkanı Özer: “Kreş açmak hedeflerimiz arasında"

Esenyurt’ta refüj ve kavşaklar yenileniyor

Üretilen istiridye mantarları ücretsiz dağıtılıyor

Ocakta unutulan yemek 5 katlı binada yangına sebep oldu

Heyelan sonrası uçurumun kenarındaki otomobiller böyle kurtarıldı

İstanbul’da yeni mekanına ateş açılan DJ o anları anlattı: “Mekanın içerisinde 100 kişiye yakın müşteri vardı”

ESBİM ile 460 engelli vatandaş istihdam edildi

Galatasaray ile Pendikspor 2. randevuda

Ümraniye’de pompalı tüfek ile havaya ateş açan şahıs yakalandı

Gemlik’teki heyelanın boyutu havadan görüntülendi

Bursa’da 500 polisle ’huzur’ uygulaması: 14 kişi yakalandı

Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada

Bursa’da ’21. Yüzyılda Öğretmen Olmak’ konulu panel düzenlendi

Nilüfer Afet Merkezi envanterini güçlendirdi

Nilüfer’de Frankofon Film Festivali başladı

Altınova’da marketlere sıkı denetim

D vitamini eksikliği olanlarda bunama riski yüzde 19-25 artıyor

Çanakkale’de dehşet kaza: Havada taklalar attı

Bandırma’da 3 ayda 68 işletme açıldı

Bursa’da istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı

’Berzeg Sendromu’ mahalleyi boşalttı

Başkan Gökçe özel çocukları ağırladı

Ferruh Duygu Spor Sahasına sentetik çim

Gümüş balığının ihracat serüveni başladı

Gaziosmanpaşa’da toprak kaymasının meydana geldiği alan günün ilk ışıklarıyla böyle görüntülendi

İstanbul’da sabah saatlerinde sağanak yağış etkili oldu

Direksiyon hakimiyeti kaybeden otomobil sürücüsü aydınlatma direğine çarptı: 1 ölü

Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı

Frenleri tutmayan otomobil, 14 aracı biçti

Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp 1 milyon 260 bin TL dolandırdılar

Yükleniyor