Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan KHK´yı eleştirenlere sert cevap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kastamonu il kongresinde yaptığı konuşmada, ?Tuhaf kampanyalar başlatıldı. Hatta içimizden bazıları da bu kampanyaya katıldı. Biz bir yolda aynı dava arkadaşı değil miyiz? Gönüldaş değil miyiz? Nasıl oluyor da

GÜNDEM 30.12.2017 14:46:06 0
/kanal16haber.com/2017-12/30/183335422b.mp4
Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan KHK´yı eleştirenlere sert cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden, sivillere yargı muafiyeti tartışmalarına neden olan KHK maddesini  eleştiren, Abdullah Gül´ün de aralarında olduğu AK Parti kökenli isimlere yüklendi. Erdoğan, "Birilerinin zil takıp oynamasına vesile oldukları için yazıklar olsun" dedi.

 

AK Parti Kastamonu 6. İl Kongresi´nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son KHK ile ilgili yaşanan tartışmalara son noktayı koydu. Türkiye´nin içerideki ve dışarıdaki sorunlarına çareler ararken birilerinin de suni gündemler peşinde olduğunu ifade eden Erdoğan, "Biz Türkiye´nin içeride ve dışarıda karşılaştığı tüm sorunlara çareler ararken birileri de ısrarla suni gündemler peşinde oluyor. Bunun son örneğini geçtiğimiz günlere yaşanan kanun hükmünde kararnamede yer alan bir düzenlemede yaşadık. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından o gece yaşanan hadiselerin ve yürütülen mücadelenin hukuki alt yapısını oluşturmak için pek çok KHK´yi ve bazı kanunlar çıkardık. 27 Temmuz 2016 tarihinde bir KHK çıkarmışız. Bu kararname ile darbe girişimi ve bunun devamın niteliğindeki olaylarda görev alan kamu görevlilerinin vazifelerini yerine getirirken aldıkları kararlar ve eylemlerinin hukuki, mali, ve idari sorumluluk doğurmayacağı hükmünü o zaman getirmişiz. 15 Temmuz´dan iki hafta sonra. Üstelik bu kararname mecliste de görüşülerek yasalaşmıştır. Tüm milletvekillerinin bundan ayrıntılı bilgisi var. Benzer ifadeler yine 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili şehitlik, gazilik, tazminat konularını düzenleyen çeşitli KHK´larda da ayrıca yer almıştır. Daha sonra aynı hükümleri içeren düzenlemeye 15 Temmuz´da kahramanca ve cesaretle darbecilere cesaretle karşı koyan sivil vatandaşlarımız için de ihtiyaç duyulduğu görülmüştür" dedi.

 

"NASIL OLUYOR DA BAY KEMAL´İN KAYIĞINA BİNİYORSUNUZ"

 

Son KHK ile tuhaf kampanyaların başlatıldığını ve içlerindeki bazı dava arkadaşlarının da bu kampanyaya katıldığını ifade eden Erdoğan, "Yayınlanan son Kanun Hükmünde Kararnamede ile daha öncekilerinin aynısıyla bir düzenleme yapılmıştır. Her nedense büyük bir gürültü koparılmıştır. Bana göre bir gürültü değil bunu da söyleyeyim. Tuhaf kampanyalar başlatıldı. Hatta içimizden bazıları da bu kampanyaya katıldı. Tabi üzüldük. Yapmamaları gerekirdi. Ama o katılanların ne yazık ki 16 Nisan´da da aynı kampanyaya katıldığını görüyoruz. 16 Nisan´da da bugün bu kampanyaya katılanlar o zaman evet demediler, hayır dediler. Niye onlar bu işleri çok iyi biliyorlar. Biz bir yolda aynı dava arkadaşı değil miyiz? Gönüldaş değil miyiz? Nasıl oluyor da bir anda af edersiniz gidip Bay Kemal´in kayığına biniyorsunuz" dedi.

 

"BİRİLERİNİN ZİL TAKIP OYNAMASINA VESİLE OLDUKLARI İÇİN YAZIKLAR OLSUN"

 

Beklenmeyen gelişmeler yaşandığını ifade eden Erdoğan, "Özellikle CHP´nin bazı milletvekilleri her türlü terbiye, ahlak ve haysiyet çizgisinin dışına taşan sözlerle güya hükumete ama asıl milletimize hakaret etmiştir. Hele hele ana muhalefetin bir Muğla vekili var ki terbiyesiz, ahlaksız burada tekrarlamaktan haya edeceğim, utanç duyacağım ifadelerle benim milletime saldırmıştır. Üstelik de güya hukukçu olan bu kişi şu ana kadar çıkan hiçbir KHK´yı okumamıştır. Şimdi buna dava açmaları lazım. Mecliste görülen yasadan da haberi yok. Çünkü aynı ifade hepsinde de var. Cehalet paçalarından terbiyesizlik, bunların suratından akıyor. Partisinin başındaki zata özenmiş olacak ki bu şekilde ortaya atılıp milletimize saldırma cüreti gösteriyoruz. Biz bunların, tıynetini, cibilliyetine çok iyi bildiğimiz için yaptığı açıkçası terbiyesizliğe şaşırmadık. Bizi şaşırtan hiç beklemediğimiz bazı gelişmeler. Yazıklar olsun. Biz fazla bir şey söylemeyeceğiz. Ama lütfetsinler de bunu da söyleyelim. Çünkü birilerinin zil takıp oynamasına vesile oldukları için yazıklar olsun. Eğer onlar zil takıp oynuyorsa herhalde iyi yolda değilsiniz" şeklinde konuştu.

 

"FETÖ´NÜN, PKK´NIN VE DİĞER TERÖR ÖRGÜTLERİNİN DEĞİRMENİNE SU TAŞIMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR"

 

Erdoğan, 15 Temmuz´da milletin büyük bir destan yazdığının altını çizerek, "Diyelim ki bu kararnamede özellikle geçen ifadeyle ilgili yapılacak iş gayet basittir. İlgili yerlere bu görüşler iletilir, konuşulur, tartışılır ve gereği yapılır. Bunun yerine CHP´nin bir takım terör örgütlerinin sırf millete hakaret için açtıkları yoldan gitmenin adı olsa olsa fırsatçılıktır. 15 temmuz gecesi tarihimizin en büyük destanlarından birini yazan milletimize saldırılara tahammül etmemiz söz konusu olamaz. Bu darbe teşebbüsü tarihimizin en ahlaksız girişimiydi. Milletimizin bu ihaneti bastırmasının adı tarihimizin en gurur verici hadisesidir. Biz böyle bir milletin evladı olmaktan şeref duyuyoruz. Bunun için de meseleyi kanun tekniği tartışmasından çıkartın 15 temmuzu itibarsız hale getirmek suretiyle veya onu bir araç haline dönüştürmek suretiyle bu yolda yürümek, FETÖ´nün, PKK´nın ve diğer terör örgütlerinin değirmenine su taşımaktan başka bir şey değildir. Biz üzerimize hendeğiyle, tankıyla, tüfeğiyle, arkasıyla aldığı 7 düveliyle gelen teröristlere eyvallah etmedik ki bunlara eyvallah edelim. İlkelerimizi hedefe alan hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Bir kez daha ifade ediyorum. Şayet ortada bir hata varsa düzeltiriz. Eksik varsa giderilir. Talep varsa karşılanır. Ama kusura bakmasınlar biz bunu akşam yatıp sabah çıkarmadık ki. Günlerce haftalarca biz bunun üzerinde Cumhurbaşkanlığı olarak da hükümet olarak da parti olarak da bunun üzerinde çalıştı. Biz Bay Kemal´in partisi miyiz? Öyle aklına geldiği zaman konuşanlardan değiliz. Bütün işlerimizde istişare denilen konuya bağlı olarak hareket edenlerdeniz. İstişare ettik, birilerinin istediği gibi olmadı da bir başkalarının istediği gibi oldu. Kusura bakmayın kardeşim illa benim istediğim olmadı ben de desteklemiyorum demek yok. Nihai karar verici bellidir. Yola devam edilir. Bütün bunların hepsi bir tarafa kuru inadımız söz konusu değildir. Bizim tepkimiz ülkemiz ve milletimizin bekasını temsil eden Rabiamızı tehdit eden ve bunları destekleyenleredir. Herkesi küçük hesaplardan uzak durmaya davet ediyorum. Biz millet aşkıyla gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi.


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor