CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SUDAN ZİYARETİ ÖNCESİ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

ERDOĞAN: TRUMP´LA KUDÜS KONUSUNDA GÖRÜŞEBİLİRİZ AMA?

GÜNDEM 24.12.2017 12:50:56 0
/kanal16haber.com/2017-12/24/125241891b.mp4
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SUDAN ZİYARETİ ÖNCESİ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan, Çad ve Tunus´a gerçekleştireceği resmi ziyaret öncesinde Esenboğa Havalimanı´nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ziyarete ilişkin bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam aleminin Kudüs meselesi etrafında kenetlendiği bir dönemde kardeş ülkeleri ziyaret etmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.Ziyaret programı çerçevesinde ilk olarak Sudan´ı ziyaret edeceğini kaydeden Erdoğan, ?Sudan, güçlü tarihi ve kültürel bağlara sahip olduğumuz, kalbimizde müstesna bir yeri olan dost ve kardeş ülkedir. 15 Temmuz darbe girişimin ardından Sudan yönetimi ve halkı bize en anlamlı desteği veren ülkelerin başında gelmiştir. O gece boyunca Sudanlı kardeşlerimiz, ülkemiz, milletimiz, demokrasimiz, geleceğimiz için dua ettiler, birçok şehirlerinde gösteriler yaptılar. Bu desteği hiçbir zaman unutmayacağız. İstanbul´da düzenlenen Kudüs zirvesine, Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir bizzat katılarak ortak davamıza en üst düzeyde destek vermişlerdir. Bunun için Sudanlı kardeşlerimize müteşekkiriz. Ziyaretimiz, Sudan´a ülkemizden Cumhurbaşkanı düzeyinde gerçekleştirilen ilk ziyaret olması hasebiyle ayrıca bir önem taşımaktadır. Sudan ile yüksek düzeyli stratejik konsey oluşturma noktasında adım atıyoruz. Temaslarımızda, ikili işbirliğimizi ve gündemdeki konuları ele alma fırsatı bulacağız. Sudan meclisine hitap edeceğim. İş adamlarımızı bir araya getiren Türkiye İş Formuna iki Cumhurbaşkanı olarak katılacağız. Temenni ederim ki iş adamlarının bu buluşması da aramızdaki ekonomik ilişkileri çok daha yüksek seviyelere çıkmasına vesile olsun? diye konuştu.

İKİNCİ DURAK ÇAD

Afrika turunun ikinci ayağında Çad´a günübirlik bir ziyaret gerçekleştireceğini ifade eden Erdoğan, ?Çad´a, Türkiye´den Cumhurbaşkanı seviyesinde ilk ziyaret. Müzakereleri tamamlanan bazı anlaşmalara imzaları atacağız. Oradan da Tunus´a geçeceğiz. Yaklaşık 7 yıl önce Tunus halkının başlattığı demokrasi yürüyüşü tüm bölge için ilham kaynağı olmuştu. Tunus, millet iradesine dayalı çoğulcu demokrasiye kısa zamanda çok başarılı bir geçiş yaptı. Türkiye bu süreçte Tunus´a en güçlü destek veren ülkelerin başında gelmiştir. 2013 yılında Tunus ile Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi´nin teşkiline dair ortak bildiriyi imzaladık. Böylece ikili ilişkilerimizi stratejik düzeye çıkarttık. Bu ziyaretim sırasında da değerli dostum Tunus Cumhurbaşkanı ile gündemimizdeki konuları ele almak üzere hem ziyaret hem de bu konularla birlikte geleceğimize yönelik atacağımız adımların planlamasını yapacağız. Türkiye-Tunus Ekonomik Yatırım Formuna da birlikte iştirak edeceğiz. 2005´ten itibaren Afrika kıtası ile işbirliğimizin giderek güçlendiğini görüyoruz. Başta ticaret ve yatırım olmak üzere tüm kıta ülkeleriyle farklı bir ivme yakaladık. Somali´den Senegal´e, Cezayir´den Mozambik´e kadar Türk müteşebbisler başarılı projelere imza attılar. Bugün kıtanın dört bir tarafında ülkemizin bayrağı gururla dalgalanıyor. Bu ziyaretlerimizle hem iş adamlarımızın önünü açıyor hem de kazan kazan esasına dayalı olarak bu dayanışmayı güçlendiriyoruz? açıklamasında bulundu.

FETÖ UYARISI YAPACAK

Ziyaret çerçevesinde, FETÖ terör örgütüyle mücadele noktasında Afrika halkını uyarma imkanı da bulacaklarını vurgulayan Erdoğan, konuya ilişkin şunları söyledi:

?Şu anda Afrika´nın birçok ülkelerinde FETÖ´ye ait okulların onlardan alınmak suretiyle vakfımıza devredildiğini görmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu örgütün birçok Afrika ülkesinde emperyalistlerin uşaklığını, gönüllü taşeronluğunu yaptığını gayet iyi biliyoruz. Hayır, eğitim, diyalog diyerek milleti kandıran FETÖ´cü alçaklar, Afrikalı kardeşlerimizin ihtiyaçları üzerinden de sömürü çarklarını özellikle döndürüyorlar. 15 Temmuz gecesi yaşananlar tüm dünyada bu örgütün gerçek yüzünü ifşa etti. Birçok Afrika ülkesi, darbe teşebbüsünün hemen ardından FETÖ´cüleri sınır dışı etti, örgüte ait okulları Maarif Vakfına devretti. Gün geçtikçe bu sayının arttığını görüyoruz, daha da artacağına inancım tamdır. Bu katil sürülerini Afrika kıtasında da barındırmamakta kararlıyız. Bu ziyaretin bu açıdan da önemli olduğunu düşünüyorum.?

TRUMP´LA GÖRÜŞECEK Mİ ?

Trump´ın Kudüs kararı öncesi, İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olması da hasebiyle Türkiye ile görüşmesi gerektiğini belirten Erdoğan, ?Bizimle bunun istişaresini yapmış olsaydı herhalde bu yanlışa düşülmezdi diye düşünüyorum. Kendisini öyle veya böyle yine de tabii ki arayabiliriz ama şu anda bir verilmiş kararım henüz yok? ifadelerini kullandı.

YENİ KHK´LAR

Cumhurbaşkanı, KHK ile yapılan ´tek tip´ düzenlemesi ile ilgili olarak, "Bu, aslında mağdurların, mazlumların bir talebidir de. Aslında bu sese bir kulak vermedir. Bu sese kulak vermenin de bir adımıdır bu. Bu, Türkiye´nin kendine mahsus bir olay değil. Şu anda ABD bunu uyguluyor, dünyanın değişik yerlerinde bu uygulanıyor? dedi.


Havran Millet Bahçesi piknikçilerin yeni gözdesi

Çanakkale Valiliğinden orman yangınlarına karşı uyarı

Maltepe’de polis denetimlerinde uyuşturucu madde ele geçirildi

Kağıthane’de geniş çaplı asayiş denetimi gerçekleştirildi

Pendik’te çekiciyle tehlikeli yolculuğa para cezası

Sultanbeyli’de motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Süper Lig’de 32. hafta tamamlandı

Nefes borusuna mama kaçan 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Pendik’te tır devrildi

Baykar’dan yatırım dolandırıcılığına karşı uyarı: “Halka açık bir şirket olmayan Baykar, hiçbir zaman yatırım teklifinde bulunmamaktadır”

Eski futbolcu Joseph Boum hayatını kaybetti

Bursaspor’da Teknik Direktör Ümit Şengül’le yollar ayrıldı

Fenerbahçe, final serisinde 2-1 öne geçti

Beşiktaş’ta 29 kişinin öldüğü gece kulübü yangınına ilişkin itfaiye raporu hazırlandı

Kağıthane’de seçimlerden galibiyetle çıkan Öztekin yeni dönem için mazbatasını aldı

Manyas’ta yaralamalı trafik kazası

Gönen’de trafik kazası; 4 yaralı

Sağlık çalışanlarına saldıran uzman çavuş açığa alındı

Beşiktaş, Fernando Santos’u KAP’a bildirildi

Av yasağıyla birlikte balıkçılar tekne ve ağlarını onarmaya başladı

Bursa’da yakalanan uyuşturucu tacirleri tutuklandı

İBB’de seçim sonrası ilk meclis toplantısı yapıldı

Kızıldeniz’deki gerilim taşıma maliyetlerini 3 kata çıkardı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yoğun bir gündemle toplanıyor

Sultangazi’de iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Sancaktepe’de eski karısını silahla vuran şahıs intihar etti: 1 ölü, 1 yaralı

Kontrolden çıkan otobüs araziye uçtu, sürücü yaralandı

Kasap dükkanına pompalı tüfekle ateş açtı : 1 yaralı

Gökdelenlerin arasında göz kamaştıran bir camii

Serbest piyasada döviz fiyatları

Yükleniyor