BURSA´YA YENİ CAZİBE MERKEZİ

ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜNE SOSYAL YAŞAM MERKEZİ GELİYOR

GÜNDEM 30.08.2016 14:12:11 0
/kanal16haber.com/2016-8/30/141518409b.mp4
BURSA´YA YENİ CAZİBE MERKEZİ

 

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsünde öğrenciler, çalışanlar ve Bursalılar artık otopark, alışveriş, eğlence, sosyal ihtiyaçları için sıkıntı çekmeyecek. Uludağ Üniversitesi eğitim birimleri ve Tıp Fakültesi Hastanesi´nin yakınına Sosyal Yaşam Merkezi ile kapalı otopark yapılacak. Hasılat paylaşımı modeliyle yapılacak merkez için Başbakanlık 21 Eylül´de ihale izni verdi 
Yaklaşık 50 bin metrekarelik taban üzerine yapılacak ve 132 bin metrekare toplam kullanım alanına sahip olacak Sosyal Yaşam Merkezi ve kapalı otopark işletimi için 21 Eylül´de ihaleye çıkarılacak. Hasılat paylaşımı modeliyle finanse edilecek Sosyal Yaşam Merkezi ve kapalı otopark, ihaleyi alan firma tarafından 24 yıl işletildikten sonra tamamen Uludağ Üniversitesi´ne geçecek. Firma, işletme süresince Uludağ Üniversitesine pay verecek. Firmanın hemen işe başlamasıyla Görükle Kampüsü, iki yıl sonra öğrenci, personel ve halkın tüm ihtiyaçlarının bu merkezden kolaylıkla karşılanabildiği bir cazibe ve çekim merkezi haline gelecek.
Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, ?Üniversitemize 45-50 dönümlük arazı üzerine 132 bin metre karelik kapalı alanda hayat getirecek yaşam merkezinin projesi bitti. İhalesi 21 Eylül´de sonuçlanacak. Bu projenin 44 bin metre karesi işletici tarafından işletilecek. En az 2 bin araçlık otoparkı olacak, bunun yanında 3 bin 500 metre kare kapalı alanda üniversitemiz tarafından her hangi bir ücret ödemeden kullanılacak. Bu merkezin içerisinde sinema, bowling salonu ve üniversitenin kontrolünde olan bir eğlence merkezi YÖK´ün izin verdiği ölçüde yapılanma ve ticari alanlar bu alanda kullanılacak. Yaklaşık 65 bin öğrencisi olan bunun 50 bini Görükle Kampüsün de bulunan öğrencimiz için 2 bin 500 akademisyen 3 bin 500 çalışan 2 bine yakın taşeronla 8 bin kişilik çalışanın bulunduğu bu kampüste böyle bir yaşam merkezine ciddi bir ihtiyaç var. Bunu da yap işlet devret yöntemiyle üniversitemize her hangi bir maddi yük getirmeden kazandırmış olacağız. Bu merkeze sadece üniversite öğrencileri ve çalışanları değil Bursalılar da metroyla erişim olduğu için yoğun ilgi gösterecektir. Bu merkez bir nevi cazibe merkezi olacak? dedi.
?Bu proje Türkiye´deki üniversitelere örnek olacak?
Proje Koordinatörü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, ?Bu yatırım kamu finansmanı dışında özel sektörle finanse edileceği için başbakanlıktan izin alınması gerekiyordu. Öz hakkı devir olacak. 2286 sayılı yasa gereğince bir nevi hasılat paylaşımı sistemiyle bu merkez yapılacak. Yatırımcı bu yatırımı gerçekleştirirken aynı zamanda da bize kira verecek. Yatırımı bitirdikten sonra işleme aşamasında da hasılattan pay alacağız. Bu sebepten başbakanlık bizden güçlü bir dosya istedi. Bunun sağlıklı bir fizibilitesi yapılıp etüdün sağlıklı olarak yapılması gerekiyordu. Bu nedenle bize SPK lisansı olan bir bağımsız özel firma getirip, burayı değerlendirdik. Fizibilite etüdü yapıldı. A´dan Z´ye kadar kentin tüm ihtiyaçlarını kapsayan ve şehre uzaklığını da hesaplayan bir rapor hazırladık. Uludağ Üniversitesi büyük bir üniversite 70 bin öğrencisi ve 8 bin çalışanı var. Her gün hastaneye 10 bin kişi giriş çıkış yapıyor. 15 bin civarında araç giriş çıkış yapıyor. Tüm bunları da dikkate almamız gerekiyor. Burada yatırım yapmak isteyen iş adamı kazançlı bir yatırım yapması için tüm bu rakamları bilmesi gerekiyor. Bizim yaptığımız fizibilite sonucu her yönüyle burasının karlı bir yatırım olduğunu gösterdi. 24 yıl kendisini finanse edecek kanaatine varıldı. Biz bu yatırımın startını 21 Eylül de ihaleye çıkartarak vereceğiz. Bu çok büyük bir yatırım. Türkiye´deki büyük firmaların bu projeye ilgi göstereceklerine eminim. Bursa´da bu çevrede yani Nilüfer ilçesinde bu kadar büyük bir yatırım yok. Aynı zamanda Türkiye´de üniversiteler içerisinde özellikle kampüs içerisinde bu büyüklükte ve genişlikte bir yatırım yok. Böyle bir yatırım ilk olarak bizim üniversitemizde gerçekleşecek. Bu proje diğer üniversitelere de öncü olacaktır. Bu konuda her türlü hukuki alt yapımız hazır, umarım Bursa çok güzel bir yapı kazanmış olacak? şeklinde konuştu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Meteoroloji uyardı: Çöl tozu geliyor

Bursa'da mahya geleneği yaşatılıyor

Bursa'da Ana Kucakları kartopu gibi büyüyecek

Bursa'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için trafik düzenlemesi

Bursa Osmangazi'de kaç kişi oy kullanacak?

Bursa'da Yerel Seçim heyecanı başlıyor! Kaç seçmen oy kullanacak?

Alinur Aktaş mal varlığı tartışmalarına son noktayı koydu

Mustafakemalpaşa'da Ramazan coşkusu

Devlet Bahçeli: Belçika'daki saldırılar Türkiye'nin sabrını zorluyor

Cumhuriyet Mahallesi semt pazarı kurulmaya başladı

İnegöl'de Ramazan'da denetimler arttı

Dündar, Çivili köylü vatandaşlarla oruç açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da vatandaşlara seslendi

Karacabey’de anlamlı iftar buluşması

Kredi kartıyla otomatik ödeme yapanlara faiz şoku

Liderlerin oy kullanacağı yerler belli oldu

Dışişleri Bakanlığı: "Avrupa'da PKK'nın Türk toplumuna yönelik saldırıları artıyor"

Çanakkale'de karaya oturan teknedeki 3 kişi kurtarıldı

Büyükşehir'den engelli vatandaşlara ücretsiz ulaşım

Bursa'da emeklilere bayram müjdesi

Yükleniyor