BURSA´YA PANORAMİK KEŞİF

BAŞKAN AKTAŞ VE BAŞBAKAN YARDIMCISI ÇAVUŞOĞLU BURSA´YI HAVADAN GÖZLEMLEDİ

GÜNDEM 19.11.2017 16:38:23 0
/kanal16haber.com/2017-11/19/174338212b.mp4
BURSA´YA PANORAMİK KEŞİF



 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile birlikte Bursa´da devam eden ve planlanan yatırımların yanı sıra trafikte sıkıntı yaşanan bölgeleri havadan inceledi.

Göreve geldiği günden bu yana Bursa´da yaşanan sorunların tespitine ve bunların çözümüne yönelik hummalı çalışmalar yapan Aktaş, geçtiğimiz hafta metronun en yoğun olduğu saatlerde incelemelerde bulunarak, vatandaşların taleplerini dinlemesinin ardından, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile devam eden ve planlanan yatırımları havadan inceledi.


Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin devam eden ve yeni planlanan yatırımları hakkında Çavuşoğlu´na bilgi veren Aktaş, helikopterle bir saat süren inceleme sonrasında yaptığı açıklamada, ?Bursa, hızla büyüyen bir şehir. Bursa´da sokağa çıktığınızda kime sorarsanız sorun ilk madde ulaşım, trafiğin durumu, toplu ulaşımın kalitesi, hızı ve fiyatı ile ilgili sıkıntıdan bahsediliyor. Ayrı ayrı değerlendiriyoruz. Bursa´ya, genel bir fotoğrafa dikey olarak da bakalım istedik. Faydalı bir gezi oldu. Notlarımızı aldık, insanımızın hayatını kolaylaştıracak çalışmalarla yeni dönemin farkını hissettireceğiz? dedi.

İlçe belediyeleri ile işbirliği 
Başkan Aktaş, yapılan çalışmaların olumlu etkilerinin olacağını ifade ederek, ?Bugün ve bundan sonra yapılacak çalışmalar da uzun yıllar olumlu etkilerini hissettirecektir. Hem merkezi hükümet imkanlarını, hem Büyükşehir Belediyesi imkanlarını ve hem de hayırseverler, yap-işlet-devret ve iş adamları imkanlarını kullanacağız, hep birlikte adım atacağız? ifadesini kullandı.
Aktaş, ilçe belediyeleriyle de işbirliği içinde ortak akılla güç birliği oluşturarak Bursa´ya çok daha güzellikler katılacağının altını çizdi.

?Cumhurbaşkanımız ile paylaşacağız?

Başkan Aktaş, Bursa için verimli adımlar atılacağını belirterek, ?Bugüne dek tespitlerim vardı ama bizatihi görmek de iyi oldu. Bu incelememizin ardından, şehrin doğusundaki, çalışması durdurulan İsabey katı atık toplama istasyonu, Vakıf´taki 250 dönümlük park, Kestel´deki su fabrikası olduğu alan, şehrin batısındaki kentsel dönüşüm ve Nilüfer´deki durumu, stadyum ve Acemler civarındaki yoğun trafik sirkülasyonundaki sıkışıkları, kuzey ve güney hattındaki T2 hattı ve buna bağlantılı yolların durumunu genel anlamda değerlendirdik. Aldığımız notları bir bir hayata geçirmek durumundayız. Bu izlenimlerimizi Sayın Cumhurbaşkanımızla da paylaşıp inşallah Bursa´yı layık olduğu yere daha fazla götürmek adına el birliğiyle, hükümet ve yerel idare olarak büyük bir güç birliğiyle hareket edeceğiz. Bursa´nın yarınları daha güzel olsun? diye konuştu.

?Öncelik ulaşım?
Tüm Bursalıları her zaman istişareye davet eden Başkan Aktaş, ulaşımla ilgili atılacak adımlardan bahsettiği açıklamasında, ?Programda olan kavşaklar, ulaşım dairesi ile revize edilen kavşaklar, genişletmeye çalıştığımız yollar var, fayda maliyet analizi de yapıyoruz. Sadece ulaşım odaklı havadan bir inceleme daha yapacağız? diyerek, BURULAŞ ve Ulaşım Dairesi ile beraber hayata geçirilmesi planlanan yeni bir çalışmayı da yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacaklarını anlattı.
Başkan Aktaş, Bursa´da ulaşımın önemine vurgu yaparak, ?Bursa, ulaşımı konuşuyor, trafiğin yoğunlunu, ulaşımın kalitesini, toplu ulaşımın fiyatını? Bunlarda iyileştirmeler yapılması lazım, tabii ki plan dahilinde? İndirim yapacağımızı söyledik. Bursa gibi hızlı büyüyen yoğun şehirlerde trafik maalesef kaçınılmaz bir gerçek ama yapacağımız uygulamalarla bunu minimilize etmek lazım. Sabah, akşam ve hafta sonu belirli saatlerin pik saatler olduğunu unutmamak lazım. Kesinlikle yapılabilecek önemli dokunuşlar ve hamlelerimiz olacak? diyerek çalışmaların hızla süreceğini kaydetti.

 


İnegöl artık 7/24 bu merkezden izlenecek

Merkezparkın 200 araçlık otoparkı hizmete girdi

Gürsu'da Başkan Aktaş'a sevgi seli

Yüksek Seçim Kurulu'ndan iftar kararı

Türkiye yerel seçim için sandığa gidiyor

Zekai Gümüşdiş ortaokulu öğrencileri çilek ve marul dikerek tarımla buluştu

Borsa İstanbul ilk yarısında yükseldi

Meral Akşener'den CHP'ye tepki: Bana abla mabla demeyin artık

Gazze'de can kaybı 32 bin 623'e yükseldi

Bursa'da patlama ve yangın sonrası bodrumda ceset bulundu

Bursa'da gençlere müjdeler: Gençlik Merkezleri 50'ye Çıkıyor, YKS Kursları 15'e Ulaşıyor

Nilüfer'e 300 kişilik kız öğrenci yurdu kazandırılıyor

Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Yükleniyor