BURSASPOR´UN SPOR LİSESİ HAYALİ GERÇEK OLUYOR

PROJENİN, 10 GÜN İÇİNDE RESMİYET KAZANACAĞI BELİRTİLDİ.

GÜNDEM 14.05.2018 19:06:06 0
/kanal16haber.com/2018-5/14/191211753b.mp4
BURSASPOR´UN SPOR LİSESİ HAYALİ GERÇEK OLUYOR

BURSASPOR KULÜBÜ BAŞKANI ALİ AY, AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ŞAHİN, SPOR TOTO TEŞKİLATI VE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YETKİLİLERİYLE BİRLİKTE SPOR LİSESİ PROJESİYLE İLGİLİ, VAKIFKÖY TESİSLERİ´NDE İNCELEMEDE BULUNDU. YAPILAN BASIN AÇIKLAMASINDA İSE MÜJDELİ HABER VERİLDİ. PROJENİN, 10 GÜN İÇİNDE RESMİYET KAZANACAĞI BELİRTİLDİ.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursaspor alt yapısına çağ atlatacak ?Bursaspor Vakıf Alt Yapı Tesisleri ve Spor Lisesi´ projesi kapsamında Bursaspor Kulübü Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri´ni ziyaret etti.


Başkan İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ve beraberindeki heyet ile birlikte Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri´nde gerçekleştirilecek ?Vakıf Alt Yapı Tesisleri ve Spor Lisesi´ projesi ile ilgili incelemelerde bulundu. 22 bin metre kare alana yapılacak tesis Türk futboluna değer katacak. Bursaspor Vakıf Altyapı Tesisleri ve Spor Lisesi´nin konaklama bölümünde 70 oda, çok amaçlı salon, hobi odası, etüt odası, yüzme havuzu, 2 adet sauna, şok havuzu, 2 adet süs havuzu, fizyoterapi salonu ve soyunma odaları bulunacak. Lise bölümü ise 230 kişilik spor salonu, 16 derslik, kimya ve fizik laboratuvarları, yemekhaneler ve idari bölümlerden oluşacak.


Hayata geçirdikleri Vakıf Alt Yapı Tesisleri ve Spor Lisesi projesi ile birlikte Bursa´nın en önemli markası Bursaspor´a artı değer katacaklarını söyleyen Başkan Edebali, ?Bu proje ile çocuklarımız hem eğitimlerini aksatmayacak hem de spor hayatlarına devam edecek" dedi.
Gerçeğe dönüştüğünü belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ?Sportif başarılar çok önemli. O büyük sahaların arkasındaki başarı Spor Lisesi ile taçlandırdığımızda, Bursaspor Kulübü´nün diğer kulüpler nezdinde ayrı bir yeri olacak. Gençlerimizi spor bilimsel olarak da hazırlamak önemli olacak. Bursaspor, geçmişte olduğu gibi spor fabrikası olmaya devam edecek? diye konuştu.
?Spor şehri Yıldırım´ hedefi doğrultusunda böylesine değerli bir projenin Yıldırım´da hayata geçmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Başkan Edebali, ?Biz de Yıldırım´ı spor şehri yapmak için gece gündüz çaba sarfediyoruz. İlçemizde böyle bir akademik derslerin verileceği Spor Lisesi olması çok önemli. Biliyorsunuz gençlerin üzerinde büyük tehditler var. Onun içinde son derece önemli. Bu proje sayesinde Bursaspor´un marka değeri de daha çok artacak. Hayalini kurduğumuz birşeyin somut adımlarını atmak bizi mutlu etti? şeklinde konuştu.


Bursaspor´da geleceğin futbolcularını yetiştirme çabalarını güzel bir çalışmayla eyleme dönüştürdüklerini vurgulayan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, ?Eğitimli genç futbolcuları daha yukarıya taşıyacak Bursaspor Lisesi´nin protokolünün imzalanmasıyla ilgili çalışmaları başlattık. Vakıfköy Tesisleri´nde Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali´nin büyük desteği ile Başkan Ali Ay´ın da Spor Bakanlığı nezdinde teşebbüsleri oldu. Yıldırım Belediyesi´nin destekleri ile bir hafta on gün içerisinde gerekli resmiyet nihayete erecek? ifadelerini kullandı.


Yıldırım Belediyesi´nin her zaman Bursaspor´un yanında olduğunu aktaran Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay ise, ?Göreve geldiğimizden bu yana ne zaman Yıldırım´ın kapısını çalsak belediyemiz bir dediğimizi iki etmedi. Bursaspor´a değer katacak projelerin altına imza atmaktan geri durmadı. Bu desteğinden dolayı camiamız adına Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali´ye gücümüze güç kattığı için teşekkür ediyorum? dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Meteoroloji uyardı: Çöl tozu geliyor

Bursa'da mahya geleneği yaşatılıyor

Bursa'da Ana Kucakları kartopu gibi büyüyecek

Bursa'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için trafik düzenlemesi

Bursa Osmangazi'de kaç kişi oy kullanacak?

Bursa'da Yerel Seçim heyecanı başlıyor! Kaç seçmen oy kullanacak?

Alinur Aktaş mal varlığı tartışmalarına son noktayı koydu

Mustafakemalpaşa'da Ramazan coşkusu

Devlet Bahçeli: Belçika'daki saldırılar Türkiye'nin sabrını zorluyor

Cumhuriyet Mahallesi semt pazarı kurulmaya başladı

İnegöl'de Ramazan'da denetimler arttı

Dündar, Çivili köylü vatandaşlarla oruç açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da vatandaşlara seslendi

Karacabey’de anlamlı iftar buluşması

Kredi kartıyla otomatik ödeme yapanlara faiz şoku

Liderlerin oy kullanacağı yerler belli oldu

Dışişleri Bakanlığı: "Avrupa'da PKK'nın Türk toplumuna yönelik saldırıları artıyor"

Çanakkale'de karaya oturan teknedeki 3 kişi kurtarıldı

Büyükşehir'den engelli vatandaşlara ücretsiz ulaşım

Bursa'da emeklilere bayram müjdesi

Yükleniyor