Bursa Roman dernekleri Erdoğan’a desteklerini İznik’ten ilan ettiler

Bursa’daki Roman Dernekleri İznik’te gerçekleştirilen organizasyonla 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini ilan ettiler.

BURSA HABER 12.05.2023 12:00:00 0
Bursa Roman dernekleri Erdoğan’a desteklerini İznik’ten ilan ettiler

Seçim çalışmaları kapsamında AK Parti milletvekili adayları ve parti yöneticileri, Roman Dernekleri temsilcileriyle İznik’te bir araya geldi. İznik Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve AK Parti Bursa Milletvekili adayı Fuat Alpaslan, AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Osman Doğruyol, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, AK Parti İznik İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut, Dünya Roman Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, Bursa Romanlar Konfederasyonu İl Başkanı Tugay Kırmızı ve İznik Roman Dayanışma Derneği Başkanı Arif Palabıyık’ın katıldığı buluşmaya Roman vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

ROMAN VATANDAŞLARIMIZ SANDIKLARI PATLATACAK

AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Fuat Alpaslan, Roman vatandaşların Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve AK Parti’ye verdiği desteğin önemine işaret ederek, “Buradan bugün görüyoruz ki, 14 Mayıs’ta bu şer odaklarına karşı benim Roman vatandaşım sandıkları patlatacak. Benim Roman vatandaşım sevgi doludur, mutluluk doludur. Bunu bilmeyenleri, ötekileştirenlere, ayrıştıranlara 14 Mayıs’ta en güzel cevabı siz verin inşallah” diye konuştu.

HER ZAMAN BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ

İznik Belediye Başkanı Mehmet Kağan Usta da, “Sizlerle çocukluğumuz, gençliğimiz, en güzel anılarımız bir arada, bu memleketin sokaklarında geçti. Beraber üzüldük, beraber sevindik. Bu günde birbirimizin iyi gününde kötü gününde hep beraberiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çizgisinde hep birlikte yürüyoruz” ifadelerini kullandı.

ROMAN VATANDAŞLARIMIZDAN HİÇBİR ZAMAN ŞÜPHEMİZ OLMADI

AK Parti İznik İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut ise organizasyon için İznik Belediye Başkanı Mehmet Kağan Usta’ya teşekkür ederken, “Roman vatandaşlarımız bu ülkenin bir karış toprağı için, vatanı, bayrağı, ezanı için canını seve seve vereceğinden, verdiğinden hiç şüphemiz yok” dedi.

ROMANLARA EN BÜYÜK DESTEĞİ ERDOĞAN VERDİ

İznik Roman Dayanışma Derneği Başkanı Arif Palabıyık, bu coğrafyada bizlerin kardeşçe birlik ve beraberlik içerisinde yaşaması için çok çabalar verildiğini ve bunun da en büyük mimarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirterek, “Kendileri Hangi göreve geldiyse, hangi sorumluluğu üstlendiyse hep dönüp bize el uzatmıştır. Kimsenin kökenine, diline, inancına, kültürüne, meşrebine, başka herhangi bir farklılığına bakmadan sadece insan olduğu için hizmet etmeyi kendine şiar edinmiş bir liderdir.

 Vatandaşlarımızdan da ricamız Roman kardeşlerimize, bizlere bakış açılarını değiştirerek herkesi, her milleti eşit olarak görmesini istiyoruz. Laz’ı, Kürt’ü, Çerkez’i, Muhacir’i, Roman’ı bizim için hepsi birdir. Biz hiçbir şekilde ayrımcılık yapmıyoruz, yapılmasını da istemiyoruz. Cumhurbaşkanımız biz Romanların kırmızı çizgisidir. Aldığı ve verdiği her karar başımızın üstündedir. 

Bugüne kadar Türkiye'de Roman denince olumlu anlamda atılmış tüm adımların ve alınmış tüm kararların altında AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası bulunmaktadır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a desteğimizi bugün buradan ilan ediyor, seve seve açıklıyoruz. Türkiye Yüzyılında yüzyılın Romanını hep birlikte yazacağız” diye konuştu. Palabıyık, organizasyon nedeniyle de İznik Belediye Başkanı Usta’ya da teşekkür etti.

Programda söz alan Roman Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar da, “Dünya’nın neresine giderseniz gidin, herkes Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı bir umut görüyor. Bizlerin bu toplumda saygınlığını getiren, ayrımcılığı gideren, insanı insan olduğu için seven Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” ifadelerini kullandı.

 


Çanakkale’de 20’si çocuk 42 kaçak göçmen yakalandı

Paris Saint-Germain üst üste 3. kez şampiyon

Esenyurt’ta 2 çocuk babası adam evinde ölü bulundu

Ataşehir’de 4 katlı binada yangın: 2 yaralı

Metroda tacize uğrayan genç kız dehşet anlarını anlattı

Edremit sahilleri uçurtma ile renklendi

Büyükçekmece’de sır cinayet

Tekirdağ’da 16 kaçak göçmen yakalandı

Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kafatası kemikleri bulundu

2. Lig’de maç sonrası yaşanan gerginlikte futbolcu ve taraftar yaralandı

TFF 2. Lig: Karacabey Belediyespor: 2 - Altınordu: 2

Kocaelispor - Bandırmaspor maçının ardından

Çiftçilere Trabzon hurması yetiştirmenin püf noktaları anlatıldı

Başkan Durgut’tan sanata destek

Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı

Huzurlu sokaklar uygulaması ile tehlikelerin önüne geçiyorlar

Su kaynaklarının sürdürülebilirliği hakkında panel düzenlendi

Adıyaman’da şehit olan Komiser Gökhan Özer son yolculuğuna uğurlandı

Eyüpsultan’da hatalı park kavgasında canından oluyordu: Sopayla ve bıçakla saldırdılar

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor: 2 (Maç sonucu)

Esenyurt E-5 yan yolda tır refüje çıktı

Tunca Nehri’nde öğrenciler ve vatandaşlar çöp topladılar

Kuzey Londra derbisinde kazanan Arsenal

Trendyol 1. Lig: Kocaelispor: 3 - Bandırmaspor: 1

Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım oldu.

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor:1 (İlk yarı)

Galatasaray Petrol Ofisi, son haftaya lider girdi

Ümraniye’de kaldırıma çıkan İETT otobüsü iş yerine daldı

Yalova MAG-DER’den öğrencilere eğitim

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına başladı

Yükleniyor