Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Keles'te Vatandaşlarla Buluştu

Keles'in mümbit topraklarının kırsal turizmle kalkınacağını söyleyen Başkan Aktaş, "Uçak burnunu kaldırdı, artık uçma zamanı" dedi.

BURSA HABER 10.03.2024 09:41:00 0
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Keles

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Keles ilçesinde sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, hemşeri dernekleri temsilcileri, muhtarlar ve teşkilat üyeleriyle bir araya geldi.

Kırsal Turizm Önemli

Bursa'ya ve Keles'e dair hayalleri ve dertleri olduğunu söyleyen Başkan Aktaş, Ferhat'ın Şirin'e aşık olduğu gibi işyerine aşık olduklarını belirtti. Son 5 senede birçok sıkıntıya rağmen güzel işler yaptıklarını ifade eden Başkan Aktaş, son yaptıkları yatırımla Keles'in kırsal bölgelerine tankerle su taşıma dönemini de bitirdiklerini dile getirdi. Başkan adayı Ali Doğru ile yeni dönemde birçok ortak projeler yürüteceklerini anlatan Başkan Aktaş, "Hayal denilen doğalgazı dağ yöresine getirdik. Bu dönem her köye doğalgazı götürmek de vazifelerimizden bir tanesidir. Dağ Yolu'nu da gecikmesine rağmen en kısa zamanda bitireceğiz. Keles gibi mümbit topraklarda birçok kırsal turizm tesisimiz olmalı. Bu bölge kırsal turizme gelişecek. Yeni dönemde kırsal turizmle alakalı planlamalar ana görevlerimden bir tanesidir. Osmanlı'nın doğduğu, neşvünema bulduğu bu topraklar Bursa ve Türkiye için çok kıymetli ve değerlidir. Buraya hizmet etmek değerlidir. Şehrimizi hep beraber daha iyi yerlere getireceğiz" dedi.

Yeni Başarı Hikayeleri Yazılacak

Keles özelinde yapılan yatırımları da anlatan Başkan Aktaş, 107 metre bordür, 7 bin 643 metrekare tretuar, 12 kilometre sıcak asfalt, 152 kilometre sathi kaplama, 120 bin metrekare parke temini ve 45 bin ton ocak malzemesi desteği verildiğini hatırlattı. 6 adet paket atık su arıtma tesisi, 165 kilometre içmesuyu hattı, 23 kilometre kanalizasyon hattı, 5 kilometre yağmur suyu hattı, 7 kilometre dere temizliği ve 7 adet su sondajı yapıldığını söyleyen Başkan Aktaş, "Keles Atıksu Arıtma Tesisi'ninde, Keles Menteşe Göleti'nde çalışmalar sürüyor. Keles, Kozbudaklar, Davutlar, Baraklı, Pınarcık ve Keles Kıranışıklar paket içmesuyu arıtma tesislerini hizmete aldık. Keles Katı Atık Aktarma İstasyonu devreye alındı. Kozbudaklar Düğün Salonu hizmete açıldı. Birçok tarımsal destekler yaptık. Çörek otunda elde edilen başarı hikayesinin benzerlerini yeni dönemde de yazacağız. Kapanmak üzere olan süs bitkileri kooperatifi ile birlikte çalışarak geçen sene 30 milyon TL ödeme yaptık. Hem kırsal üreticiyi destekliyoruz hem de ürünleri daha uyguna alıyoruz. Keles Kocayayla Kamp ve Rekreasyon alanında imalatlar tamamlandı. Keles Sosyal ve Kültürel Hizmet Binası ilçeye hizmet veriyor. Biz pastayı büyütmek için çaba harcıyoruz" diye konuştu.

Artık Uçma Zamanı

Yeni dönemde Mudanya'da hizmete açtıkları aile yaşam destek merkezinin benzerlerini tüm ilçelere kazandırmak istediklerini belirten Başkan Aktaş, emeklilere suda, ulaşımda ve sosyal tesislerde yüzde 25 indirim getireceklerini ifade etti. İhtiyaç sahibi olan emeklilere her iki bayramda da 1.500 TL desteği olacaklarını söyleyen Başkan Aktaş, “Emeklilerimizi kültürel gezilere dahil ediyoruz. İhtiyaç sahibi kadınlarımıza her ay 1.000 TL destek vereceğiz. Evlenecek gençlerin düğün salonları bizden. Salon istemeyenlere de aynı bedelle beyaz eşya veya mobilya desteği vereceğiz. İhtiyaç sahibi ilkokul öğrencilerimize kantinlerde kullanacak” ifadelerine yer verdi.


Bursa’da tehlikeli halay kamerada

Bursa’da sokaklar gündüz insanlara, gece atlara kalıyor

Sinirini çöp kutusundan çıkardı

Bursa'da annesi ölen kuzuyu bebek gibi sevgiyle büyütüyorlar

100 yıllık gelenek: Uluabat'ta balık müzayedesi devam ediyor

Boşandığı için lokma döktürdü

Kartal’da rezidansta öldürülen kadın, şarkıcı Yalın’ın kuzeni çıktı

Nihal Candan tahliye edildi

Çanakkale’de 8 kaçak göçmen yakalandı

Tarımsal üretimin gücü Bursa Ticaret Borsası ile ortaya çıkıyor

Gemlik Belediyesi’nde Başkan Yardımcıları ve Özel Kalem Müdürü belli oldu

Gemlik emniyeti suçlulara göz açtırmadı

Nilüfer Belediyesi’nde başkan yardımcıları belli oldu

Hemşirelik adayları beyaz üniformalarını giydi

İş yerini kapattıktan sonra sohbet eden esnafa silahlı saldırı: 2 yaralı

Direksiyon başında nöbet geçirince kaza yaptı

2 kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla yargılanıyor

Bursa’da startup yatırımcı ekosistemi bir araya geldi

BUTGEM’de istihdam odaklı “Mesleki Eğitim İşbirliği” protokolü İmzalandı

Bandırma semalarındaki Afrika çöl tozu dron ile görüntülendi

Kadıköy’de taşkınlık çıkaran şahsı yolcular dışarı attı

Başkan Bozbey, MODEF’i ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır

Ticaret Bakanlığı'ndan kritik adım!

İnegöl'de Kurban Bayramı kotra ihalesi tarihi belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni kamuoyuna sundu

Gazeteciler Vakfı’ndan Vali Demirtaş’a ziyaret

Orhangazi'de çöp konteynerinde ayı etine rastlandı!

İstiklal Caddesi saldırganına 7 kez ağırlaştırılmış müebbet

Karacabey'de feci kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Yükleniyor