BURSA LİSELER ARASI MÜZİK YARIŞMASI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

OSMANGAZİ BELEDİYE BAŞKANI DÜNDAR VE JÜRİ ÜYELERİ YARIŞMA HAKKINDA BİLGİ VERDİ

KÜLTÜR SANAT 18.10.2017 13:39:34 0
/kanal16haber.com/2017-10/18/134508186b.mp4
BURSA LİSELER ARASI MÜZİK YARIŞMASI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 10´uncusu düzenlenecek olan Liseler Arası Müzik Yarışması (Genç Star) için başvurular başladı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ?Gençlerimizin nitelikli birer müzisyen olabilmelerine destek sağlamak için düzenlediğimiz yarışmamız ile müzik dünyasına yeni yetenekler kazandırıyoruz? dedi.

Osmangazi Belediyesi´nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği Liselerarası Müzik Yarışması´nın (Genç Star) tanıtım toplantısı, Sümbüllü Bahçe Konağı´nda yapıldı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Umut Uygar ve jüri üyeleri Prof.Dr.İsmail Göğüş,  Doç. Dr. Ersen Varlı ve  Mert Kocaili ile birlikte düzenlediği toplantıda yarışma hakkında bilgiler verdi.

?GENÇLERİMİZE YETENEKLERİNİ KEŞFETME İMKANI SAĞLIYORUZ?

Müziğe karşı ilgi duyan ve bu alanda kendini göstermek isteyen genç yetenekleri keşfederek, seslerini duyurmalarına yardımcı olmak amacıyla başlattıkları Liseler Arası Müzik Yarışması´nın bu yıl 10´uncusunu düzenlediklerini hatırlatan Başkan Dündar, ?Osmangazi Belediyesi olarak kültür sanat alanında birçok faaliyete imza atıyoruz. 16 yıldır düzenlemiş olduğumuz Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması, şuan uluslararası bir yarışma halini aldı. Liseler Arası Mevlana Şiir Yarışması, ulusal bazda ses getiren bir yarışma. Bu yarışma ile gençlerimizin edebi alanda ortaya bir şeyler koymasına imkan sunuyoruz. Feraizcizade Mehmet Şakir Efendi adına düzenlediğimiz oyun yazma yarışması ile de Türk edebiyatına yine farklı bir dalda katkı sağlıyoruz. Bu yarışmamızda dereceye giren bir oyunumuz şuan devlet tiyatrolarında sergileniyor. Liseler Arası Müzik yarışması da, okullarımızın etkin katılım gösterdiği bir etkinlik. Öğrencilerimizin öğretmenleri ile birlikte hazırlanıp katıldığı ve çok başarılı sonuçlar aldıkları bir yarışma. Herkes kendine göre bir şeyler yazıp söyler. Ancak gerçekten bu işi yapabiliyor muyum demesi adına böyle yarışmaların olması son derece önemli? dedi.

?KÜLTÜREL MİRASIMIZI GELECEĞE TAŞIYORUZ?

Edebiyat yarışmaları, müzik yarışmaları ve oyun yazma yarışmaları ile hem bu alanlarda yetenekli olan gençleri teşvik ettiklerini hem de sahip oldukları kültürel mirası geleceğe taşıdıklarını ifade eden Başkan Dündar, ?Müzik yarışmamız da bu amaçla başlattığımız yarışmalarımız arasında yer alıyor. Gençlerimizi nitelikli sanat eğitimine özendirmek amacıyla Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı´nın kıymetli öğretim üyeleri ile birlikte böyle bir çalışma başlattık. Gençlerimizin nitelikli birer müzisyen olabilmelerine destek sağlamak için düzenlediğimiz yarışmamızda her yıl keyifli bir yolculuk yaşıyoruz. Bugün de 10. kez bu keyifli yolculuğu başlatıyoruz. Bu yıl yarışmamız 1 Aralık 2017 tarihinde sona erecek. Daha sonra 13-14-15 Aralık 2017´da seçmeler yapılacak. 23 Aralık´ta da Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Salonu´nda yarışmamızın finalini gerçekleştireceğiz. Bu yıl 3 dalda 9 kategoride gerçekleştireceğimiz yarışmada, liseli gençlerimiz Türk Halk Müziği, Türk sanat Müziği ve Pop Müziği kategorilerinde en iyi erkek solist, en iyi kız solist ve en iyi orkestra dallarında yarışacak? diye konuştu.

?YARIŞMAMIZ ULUSLARARASI BAŞARILARA DA VESİLE OLUYOR?

Başkan Dündar, Liseler Arası Müzik Yarışması´nda dereceye elde eden gençlerin uluslararası alanda da birçok başarı kazandığına dikkat çekerek, ?2013 yılında düzenlediğimiz yarışmamızda en iyi orkestra ödülünü kazanan Özal Tan Okulları öğrencileri, 2014 yılında İtaya´nın Sanremo kentinde düzenlenen The World Festival Of Creativity In Schools Final Sanremo yarışmasında, Rock Müzik kategorisinde dünya birincisi oldu. Yine İtalya´da 2015 yılında düzenlenen Eurokids İnternational Art Contest For Young Talents Festival´ine de katılan öğrenciler burada da Jazz/Bulues kategorisinde dünya birinciliğini elde etti. Düzenlediğimiz yarışma gençlerimizin önünü açarak uluslararası alanda da başarılar kazanmasına da vesile oluyor. Bu nedenle bu organizasyon son derece önem taşıyor. Bunu yaparken tabi ki İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, okullarımız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz son derece önemli. Bu yarışmamızda bizlere en büyük desteği veren kıymetli jüri üyelerimiz Prof. Dr. İsmail Göğüş,  Doç. Dr.Ersen Varlı,  Mert Kocaili, Ali Çakar ve Ogün Sanlısoy´a çok teşekkür ediyor, şimdiden tüm gençlerimize başarılar diliyorum? ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Umut Uygar ve jüri üyeleri de yaptıkları konuşmalarda, Liseler Arası Müzik Yarışması´nın yeni yeteneklerin Türk Müziği´ne kazandırılmasındaki önemine vurgu yaparak, böylesi önemli bir yarışma ile gençlerimizin önünü açan ve onlara sonsuz destek sağlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar´a teşekkürlerini sundular.


Boşandığı için lokma döktürdü

Kartal’da rezidansta öldürülen kadın, şarkıcı Yalın’ın kuzeni çıktı

Nihal Candan tahliye edildi

Çanakkale’de 8 kaçak göçmen yakalandı

Tarımsal üretimin gücü Bursa Ticaret Borsası ile ortaya çıkıyor

Gemlik Belediyesi’nde Başkan Yardımcıları ve Özel Kalem Müdürü belli oldu

Gemlik emniyeti suçlulara göz açtırmadı

Nilüfer Belediyesi’nde başkan yardımcıları belli oldu

Hemşirelik adayları beyaz üniformalarını giydi

İş yerini kapattıktan sonra sohbet eden esnafa silahlı saldırı: 2 yaralı

Direksiyon başında nöbet geçirince kaza yaptı

2 kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla yargılanıyor

Bursa’da startup yatırımcı ekosistemi bir araya geldi

BUTGEM’de istihdam odaklı “Mesleki Eğitim İşbirliği” protokolü İmzalandı

Bandırma semalarındaki Afrika çöl tozu dron ile görüntülendi

Kadıköy’de taşkınlık çıkaran şahsı yolcular dışarı attı

Başkan Bozbey, MODEF’i ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır

Ticaret Bakanlığı'ndan kritik adım!

İnegöl'de Kurban Bayramı kotra ihalesi tarihi belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni kamuoyuna sundu

Gazeteciler Vakfı’ndan Vali Demirtaş’a ziyaret

Orhangazi'de çöp konteynerinde ayı etine rastlandı!

İstiklal Caddesi saldırganına 7 kez ağırlaştırılmış müebbet

Karacabey'de feci kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Öğretmene saldıran veli yakalandı, adalete teslim edildi

Hacca gitmek için Fransa'dan bisikletle yola çıkan iki kişi Tekirdağ'a geldi

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı 3 ayda 2,5 milyar doları aştı

Sakarya'da otomobilin çarptığı kadın öldü

Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi yaralandı

Yükleniyor