Bursa İş Dünyasından 15 Temmuz Değerlendirmesi

Bursa iş dünyası 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3?üncü yılında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle önemli mesajlar verdi.

DİĞER 15.07.2019 12:22:48 0
16072019_69a10b82ebea0bd3f4c4.mp4
Bursa İş Dünyasından 15 Temmuz Değerlendirmesi

 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Cesareti ve ferasetiyle karanlık odakların kirli oyunlarına geçit vermeyen kahraman milletimizin emanetine sahip çıkmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz’da milletimizin şanlı geçmişi ve müreffeh geleceği için canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne ilişkin yaptığı açıklamada, “Ülkemize karşı kalleşçe hazırlanan kirli oyunlar, omuz omuza veren milletimizin iradesini ve devletimizin istikbalini asla ama asla sarsamaz. Bu millet, göğsündeki iman ve kalbindeki cesaretle Kurtuluş Savaşı’ndan nasıl tarih yazarak çıktıysa, 15 Temmuz 2016 tarihinde de savaş uçaklarının, tankların ve ağır silahların karşısına aynı iradeyle çıktı. O karanlık gecede uçaklar, gazi meclisimizi ve insanlarımızı bombalarken, hedefte Türkiye’mizin geleceği vardı. Ancak milletimizin asil mücadelesiyle 15 Temmuz tarihi; şükürler olsun ki zalimlerin değil, istiklali ve istikbali için savaşanların, isimlerini şanlı tarihimize silinmez harflerle yazdırdığı bir gün oldu.” ifadelerini kullandı.

Türk milletinin darbe girişimine karşı güçlü duruşuyla ‘iradesi dışında hiçbir gücün kendisini yönetemeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiğini vurgulayan İbrahim Burkay, şunları kaydetti: “Aradan yıllar geçse de acısı dün gibi içimizde olan şehitlerimizi ve gazilerimizi asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Bizler Bursa iş dünyası ve Türk milleti olarak ne FETÖ ne de bunun gibi karanlık odaklara asla müsaade etmeyeceğiz. Bununla birlikte yine omuz omuza ülkemizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine taşıma inancımızdan vazgeçmeyeceğiz”

 

 

 

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, 15 Temmuz hain darbe girişimini unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını belirtti.

negöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıl dönümünde yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye, 15 Temmuz 2016 gecesi demokrasisine ve hukuk devleti yapısına kasteden hain ve alçakça bir saldırıyı geri püskürterek şunu açıkça göstermiştir; gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idareyi asla meşru kabul etmeyiz. Demokrasi ve milletin iradesi dışında bir seçeneğe de boyun eğmeyiz. 15 Temmuz hem Türkiye siyaseti, hem de Türkiye ekonomisi için tarihi bir stres testi oldu. Milletin dirayetiyle bu test başarıyla geçildi. Demokrasimiz ve kurumlarımız kaba kuvvete teslim olmayacak kadar olgunlaştıklarını kanıtladı. Devlet içinde illegal örgütlenen FETÖ çetesi ortaya çıkarıldı. Darbe heveslilerine karşı ortaya konan milli direniş sayesinde gelecekte benzer kalkışma girişimi içinde olabileceklerin önüne set çekildi. FETÖ kaynaklı bu hain darbe girişiminin ortaya çıkmasıyla birlikte TOBB ve oda-borsa camiası olarak tepkimizi ilk anda ortaya koyduk. Darbe girişimine karşı ilk harekete geçen, ilk inisiyatif alan meslek örgütü olduk. Daha darbe bildirisi okunur okunmaz, gece saat 00.22’de çıktık dedik ki 'Milletin iradesi ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi tanımıyoruz. Gün demokrasiye sahip çıkma günüdür" dedi.

"Demokrasinin, milletimizin ve devletimizin yanındayız"

BTB olarak 81 il ve 160 ilçede eş zamanlı olarak 365 odayla birlikte darbeye karşı tepkilerini gösterdiklerini belirten Uğurdağ, "Demokrasi vazgeçilmezimiz, milli irade gücümüz, kardeşliğimiz geleceğimiz dedik. Sonrasında 81 ildeki Odalarımız ve Borsalarımız ilk günden itibaren demokrasi nöbetlerinde aktif bir şekilde yer aldı. Ayrıca 15 Temmuz şehitleri dayanışma kampanyasına en fazla katkıyı da TOBB, odalar ve borsalar sağladı. Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Hakimiyet, kayıtsız şartsız milletindir' ilkesini şiar edinen TOBB ve oda-borsa camiası olarak demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz. Devletimizin yanında, milletimizin emrinde olacağız. Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların da karşısına dikileceğiz. Çünkü devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız. 100 sene önce kahraman ecdadımız 'Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' diyerek İstiklal Harbi'nin adeta ilk kıvılcımını yakmıştı. 15 Temmuz 2016 gecesi aynı ilkeyle ve birlikte hareket eden Türk milleti bir büyük felaketin önüne geçmiş oldu" ifadelerini kullandı.


Edirne’de Bulgarların alışveriş mesaisi sürüyor

Tescilli Osmaneli karpuzunun üreticisi fideleri toprakla buluşturdu

Kocaeli'de freni boşalan kamyon, 2 araca ve evin duvarına çarptı

Tescilli "Beyaztrak" bitkisi kuraklıktaki verimiyle sevindirecek

Kırklareli'nde Yıldız Dağları'nın eteklerinde açan gelincikler doğayı renklendirdi

Kol çantasına yapıştırılan oyuncağın içindeki uyuşturucu kadın polislerin dikkatinden kaçmadı

Küçükçekmece'de caminin abdesthanesini sağanaktan dolayı su bastı

Minik Edanur’un ölümüne ilişkin 4 İBB çalışanı hakkında gözaltı kararı

Van Spor FK, Bursaspor maçından çekildi

Yenişehir’de rota turizme çevrildi

Park halindeki kamyon 2 otomobile ve duvara çarparak durabildi

6 tane aynı araçtan çaldı, sevgilisini görmeye gidince yakalandı

Yaya geçidinde küçük kız çocuğuna çarptı

İçişleri Bakanlığı tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayılarını azalttı

Akaryakıtta müjde! Benzine 1,80 TL, motorine 1,20 TL indirim bekleniyor!

Keşan’da hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

BUÜ Veteriner Fakültesi’nde 46. yıl coşkusu

Dev iş makinası Erdek’te caddeye sığmayınca kamu malını parçalayarak yol aldı

Kamu kurumlarında servisler kaldırılıyor, toplu taşıma kartı geliyor!

Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'li teröristlere operasyon

Erzincan İliç'te heyelan faciası: 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Sigara fiyatlarına yeni zam: Cep yakacak artışlar devam ediyor

Başakşehir ile Kasımpaşa 20. randevuda

Uludağ'da mevsim dışı kar sürprizi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu görevini bırakacak

İstanbul - Sivas YHT ilk seferini yaptı

Sultangazi’de kaldırımda yürüyen gence bıçaklı saldırı

Balık tutmak için açıldıkları denizde mahsur kalanlar kurtarıldı

Masaj salonlarına fuhuş operasyonu: 33 kişi yakalandı

Galatasaray ile Sivasspor 36. randevuda

Yükleniyor