Bozkır: ´Türkiye´de herkesin sorumluluğu var´

Avrupa Birliği (AB) Eski Bakanı Başmüzakereci Volkan Bozkır, ?Türkiye´de huzur ve istikrarın sağlanması için herkesin sorumluluğu var? dedi.

POLİTİKA 20.10.2015 10:39:42 0
Bozkır: ´Türkiye´de herkesin sorumluluğu var´

 

AB Eski Bakanı Başmüzakereci AK Parti İstanbul İkinci Bölge Milletvekili adayı Volkan Bozkır, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği´ni (ANSİAD) ziyaret etti. Ziyarette ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu, demokrasinin gelişmesi ve geleceğin Türkiye´si için siyasetçilere partiler arasında kesişecek noktalar yaratılması, bazı konularda ortak hareket edebilme tarzının geliştirilmesi ve iletişim kurabilme kültürünün artırılması gerektiği mesajlarını verdi.

HERKES ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPMALI
Volkan Bozkır, Türkiye´de huzurlu ve istikrarlı bir gelecek için herkesin üstüne sorumluluk düştüğünü söyledi. Ülkede önceliğin huzur ve istikrar olması gerektiğinin altını çizen Bozkır, ?2023 hedeflerimiz var. Ülke olarak 2023 hedeflerine ulaşacak potansiyele sahibiz. Hatta 2023 için koyduğumuz hedefe çoktan ulaşacakken son 3 ayda çok talihsiz olaylar yaşadık. Çok şehit verdik. Oturduğumuz yerden nasıl olsa askerimiz bizi koruyor, güvendeyiz diyemeyiz. Bize düşen çok büyük sorumluluklar var. Türkiye´deki huzuru, istikrarı beraber tesis etmeliyiz. Türkiye olarak hep birlikte çok yol katettik. Fakat daha yapacağımız çok şey var? dedi.

DERDİMİZ HİÇ KİMSE ÖTEKİ OLARAK YAFTALANMASIN
Türkiye´de 22 dilde 52 lehçenin konuşulduğunu hatırlatan Bozkır, ?Cumhuriyetin 100. yılına girerken Türkiye´de hiç kimse etnik kimliğine, hayat tarzına, düşüncelerine bakılarak ötekileştirilmemeli. Bunu sağlamak çok önemli. Bu huzuru bozmamak için el birliğiyle çalışmamız lazım ?diye konuştu.
Volkan Bozkır, bir iş insanının koalisyon için önceliklerinizi belirlediniz mi? sorusunu, ?Siyasette siyasi partilerin hedefi iktidar olmaktır. Türkiye´de iktidar sorunu yoktur. Muhalefet sorunu vardır. Muhalefet partileri iktidar olmak için çalışmıyor. Muhalefet partilerinin iktidara oynayacak projelerle halkın karşısına çıkması lazımdır. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) görüşmelerinde ben de yer aldım. Başka ülkelerde koalisyon çok daha fazla başarılı çalışabiliyor. Türkiye´de epeydir koalisyon hükümeti kurulmadı. Bununla birlikte siyasette, diplomaside iş dünyasında en önemli iki kelime mahremiyet ve ketum olmaktır. Görüşmeler yanlış başladı. Daha yol alınmadan bir takım konular basınla erken paylaşıldı. İstikşafi görüşmelerde ortaya çıktı ki CHP henüz ana konularda görüşünü saptamış değil. Uzun uzun konuşuldu fakat her iki tarafın başka dünyalarda olduğu anlaşıldı. Koalisyon olur mu ? Şu anda bilmek mümkün değildir. Temel amaç tek başına iktidar olmaktır. Bu seçimi teşkilat zorladı. Biz koalisyon istemiyoruz dediler. Böyle iktidara yönelik arzusu olan bir parti için koalisyon seçeneği mümkün gözükmemektedir. Zamanı geldiğinde tekrar değerlendiririz? şeklinde yanıtladı.

Ziyarette AK parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Atılgan ve AK Parti İl Başkan Yardımcıları Mehmet Karasan, Abdullah Işıkhan ile AK Parti Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Mehmet Ziya Kök de hazır bulundu.

Ziyaret, ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu ve ANSİAD Başkan Yardımcısı Abdullah Erdoğan´ın Volkan Bozkır´a Sanatçı Tufan Dağıstanlı´nın Seramik Kuş takdimiyle son buldu. 


Borsa İstanbul ilk yarısında yükseldi

Meral Akşener'den CHP'ye tepki: Bana abla mabla demeyin artık

Gazze'de can kaybı 32 bin 623'e yükseldi

Bursa'da patlama ve yangın sonrası bodrumda ceset bulundu

Bursa'da gençlere müjdeler: Gençlik Merkezleri 50'ye Çıkıyor, YKS Kursları 15'e Ulaşıyor

Nilüfer'e 300 kişilik kız öğrenci yurdu kazandırılıyor

Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Yükleniyor