BiTaksi 10 yılda 100 milyon yolculuğa ev sahipliği yaptı

BiTaksi 10 yılda 100 milyon yolculuğa ev sahipliği yaptı

GÜNDEM 5.01.2024 12:50:48 0
BiTaksi 10 yılda 100 milyon yolculuğa ev sahipliği yaptı
Dijital taksi çağırma platformu BiTaksi, sektörde 10’uncu yılını kutluyor. Uygulama ile 10 yıl boyunca 100 milyondan fazla yolculuk gerçekleştirildi. 2024 yılına 24 farklı şehirde hizmet vererek giren uygulama, kurulduğundan bu yana 10 milyondan fazla kayıtlı yolcuya ulaştı.

24 şehirde kullanıcılarına hizmet veren BiTaksi, 10 yılda 100 milyon yolculuğa ev sahipliği yaptı. 2013 yılında kurulan ve birçok özelliği ilk kez kullanıma sunan uygulama, hem hizmetlerini geliştirmeye hem de bulunduğu şehir sayısını artırmaya devam ediyor. 10’uncu yılını reklam filmleriyle kutlayan uygulama, ulaşım çözümleri geliştirmeye odaklanarak yeni yaşına giriyor.

10 yılda 10 milyondan fazla kayıtlı yolcu yolculuk yaptı
Taksi sürücülerini dijital platformla tanıştıran BiTaksi ile son 10 yılda 10 milyondan fazla kayıtlı yolcu, toplam 500 milyon kilometreden fazla yolculuk yaptı.

“Kullanıcılarımıza ve taksi sürücülerine kolaylık sağlayan birçok yenilik getirdik”
“BiTaksi’de kullanıcı odaklı yaklaşımımızla teknolojimizi yenileyerek kendimizi geliştirmeyi sürdürüyor, en önemlisi de sektöre ilkleri kazandırıyoruz” diyen BiTaksi CEO’su Kaan Sancaklı, “Platform olarak 10 yıl boyunca hem kullanıcılarımıza hem de taksi sürücülerine kolaylık sağlayan çok sayıda yeniliği devreye aldık. Geçtiğimiz yıllarda; online ödeme, Pati Taksi, Sürücü Akademisi ve sürücüler için Sadakat Programı, BiTaksiPOS, Kabinli Taksi, BiTaksi uygulamasından GetirAraç kiralama gibi ilkleri hayata geçirdik. Bunlara ek olarak, geçtiğimiz sene sürücü ve yolcuların çevirimiçi anlık mesajlaşması, makine öğrenimi kullanarak akıllı eşleşme çözümleri ve Büyük Taksi de dahil bir dizi yeniliği de devreye aldık. Türkiye’nin ilk dijital taksi çağırma uygulaması olarak 10’uncu yılımızda 100 milyon yolculuğa ulaşmak bizim için büyük bir gurur kaynağı. Kullanıcılarımıza ve taksi sürücülerine bizimle oldukları için teşekkür ederiz. Platform olarak, Türkiye’de ulaşım deneyimini daha da ileri taşımak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Uygulama hakkında şu bilgiler paylaşıldı:

BiTaksi kullanan sürücülerin karnesi 5 üzerinden 4,88
Uygulama, 11 milyondan fazla indirilerek dijital ulaşımın önemli adreslerinden biri haline geldi. BiTaksi kullanıcıları, uygulamada yer alan yolculuk puanlama özelliği ile sürücüleri 1 ila 5 arasında puanlandırabiliyor.
Kullanıcılar, uygulamanın sürücülerine 10 yılda 5 üzerinden 4,88 ortalama puan vererek uygulamaya olan memnuniyetini gösterdi. Kullanıcıların yaptığı 4 milyon yorum ve 37 milyon puanlama, BiTaksi’nin müşteri memnuniyetine odaklanan şeffaflık politikasının bir yansıması olarak öne çıktı ve sektör standartlarının yükselmesinde etkili oldu.

Kartlı ödeme 2023’te yüzde 44 arttı
Uygulama, kullanıcılarına güvenilir, kullanımı kolay ve pratik bir ulaşım çözümü sağlıyor. Bugün artık sektör standardı haline gelen online ve temassız ödeme gibi ilkleri devreye alarak fark oluşturan BiTaksi’de online ödeme geçen yıla göre yüzde 44 arttı. Buna ek olarak, duraktan veya sokaktan başlayan yolculuklar için de kartlı ödeme çözümü sunan uygulama, BiTaksiPOS özelliği ile sürücülerin uygulamasını POS cihazına dönüştürüyor ve bu yolla her gün binlerce işlem gerçekleşiyor.

Bir kullanıcı 1 yılda bin 92 kez yolculuk yaparak yılın rekorunu kırdı
Hizmet verdiği şehirler arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Antalya, Muğla, Adana, Mersin, Samsun, Kayseri, Şanlıurfa, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Yalova ve Uşak yer alan BiTaksi, son olarak Sakarya, Konya, Gaziantep, Bolu ve Düzce’yi de dahil ederek kapsama alanındaki şehir sayısını 24’e çıkarttı.

Yolculuklarda en çok gidilen ilçeler İstanbul’da Anadolu yakasında Kadıköy ve Ataşehir; Avrupa yakasında ise Şişli ve Beşiktaş oldu. En uzun yolculuk 335 km’lik mesafeyle Kurtköy ile Kırklareli arasında gerçekleşirken, diğer uzun yolculuklar Düzce ve Keşan’a yapıldı. Bir kullanıcı bin 92 kez yolculuk yaparak yılın rekorunu kırarken yıl boyunca verilen en yüksek bahşiş 200 TL oldu.

İstanbul’da 1000’den fazla ‘Büyük Taksi’ hizmet vermeye başladı
Uygulamanın 10 yıl önce sadece sarı taksilerle başlayan yolculuğuna ‘Turkuaz Taksi’ ve ‘Lüks Taksi’ ile yeni seçenekler eklenmişti. Bu sene kalabalık aile ve arkadaş grupları için 8 kişilik ‘Büyük Taksi’ de seçenekler arasına katıldı. Sarı taksilere göre sadece yüzde 30 fiyat farkına sahip ‘Büyük Taksi’ sayısının bini aşarak Sarı Taksi’den sonra sayı bakımından ikinci sıraya ulaşması İstanbulluların yüksek yolcu kapasiteli araçlara ulaşımını kolaylaştırdı.

Boşandığı için lokma döktürdü

Kartal’da rezidansta öldürülen kadın, şarkıcı Yalın’ın kuzeni çıktı

Nihal Candan tahliye edildi

Çanakkale’de 8 kaçak göçmen yakalandı

Tarımsal üretimin gücü Bursa Ticaret Borsası ile ortaya çıkıyor

Gemlik Belediyesi’nde Başkan Yardımcıları ve Özel Kalem Müdürü belli oldu

Gemlik emniyeti suçlulara göz açtırmadı

Nilüfer Belediyesi’nde başkan yardımcıları belli oldu

Hemşirelik adayları beyaz üniformalarını giydi

İş yerini kapattıktan sonra sohbet eden esnafa silahlı saldırı: 2 yaralı

Direksiyon başında nöbet geçirince kaza yaptı

2 kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla yargılanıyor

Bursa’da startup yatırımcı ekosistemi bir araya geldi

BUTGEM’de istihdam odaklı “Mesleki Eğitim İşbirliği” protokolü İmzalandı

Bandırma semalarındaki Afrika çöl tozu dron ile görüntülendi

Kadıköy’de taşkınlık çıkaran şahsı yolcular dışarı attı

Başkan Bozbey, MODEF’i ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır

Ticaret Bakanlığı'ndan kritik adım!

İnegöl'de Kurban Bayramı kotra ihalesi tarihi belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni kamuoyuna sundu

Gazeteciler Vakfı’ndan Vali Demirtaş’a ziyaret

Orhangazi'de çöp konteynerinde ayı etine rastlandı!

İstiklal Caddesi saldırganına 7 kez ağırlaştırılmış müebbet

Karacabey'de feci kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Öğretmene saldıran veli yakalandı, adalete teslim edildi

Hacca gitmek için Fransa'dan bisikletle yola çıkan iki kişi Tekirdağ'a geldi

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı 3 ayda 2,5 milyar doları aştı

Sakarya'da otomobilin çarptığı kadın öldü

Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi yaralandı

Yükleniyor