Besmele-i Şerif Hat Sergisi El Yazmaları Müzesi'nde

Albayrak Grubu’nun 10 yıldır sürdürdüğü ve her sene farklı bir konunun ele alındığı Hat Eserleri Sergisinin bu yıl ki teması ‘‘Besmele-i Şerif’ oldu.

BURSA HABER 20.03.2024 11:57:00 0
Besmele-i Şerif Hat Sergisi El Yazmaları Müzesi

Albayrak Grubu tarafından gelenekselleşen Hat Eserleri sergisi bu yıl “Besmele-i Şerif” temasında hazırlandı. Hat sergisinin ilk yurt içi durağı Bursa oldu. Muradiye El Yazmaları Müzesi’nde gerçekleşen açılış törenine Ak Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Albayrak Medya Satış Pazarlama Genel Müdürü Abdullah Hanönü, Albayrak Grubu Kurumsal İletişim Koordinatörü Esad Sivri, Tvnet Genel Müdür Yardımcısı Serhat İbrahimoğlu, Albayrak Medya Satış Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Ziya Kadam ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan serginin açılışına konuk olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sergiyi Muradiye El Yazmaları Müzesi’nde ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Albayrak Grubu’na Hat sanatına verdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden Başkan Aktaş; “ Albayrak Grubu'nun 10 yıldır sürdürdüğü, her sene farklı bir konunun ele alındığı Hat Eserleri Sergisi'nin bu yılki teması 'Besmele-i Şerif'. İlk olarak açılışı Tophane-i Amiri Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılmıştı. İkinci olarak da Fatih Sultan Mehmet Han'ın babası, 2. Murat'tan bize miras kalan bu güzel mekanda ve El Yazmaları Müzesi’nde sanatseverlerle buluşacak. Böyle bir sergiye ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Albayrak Medya Grubu'na da böyle hayırlı güzel bir süreci destekledikleri için, için çok teşekkür ederim” diye konuştu

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç sanat eserlerinin sergilendiği mekanların da önem arz ettiğini belirtti. Muradiye El Yazmaları Müzesi'nin ruhu olan bir mekan olduğunu söyleyen Emine Yavuz Gözgeç, "Sanat eserlerinde sergileneceği mekanlar önem taşıyor. Muradiye El Yazmaları Müzesi de restore edilerek, Bursa'mıza kazandırılan bir mekan. Yine Pınarbaşı'nda Bursa Mevlevihane'si de Bursa'mıza kazandırılan önemli mekanlardan. Bursa, hem tarih hem turizm kenti hem de ruhu olan bir şehir. Hat sanatı da ayrıca bizim yüzyıllar öncesinden gelen önemli bir değerimiz. Besmele hayatın anahtarı, her işin başı. Böyle bir sergide bir araya gelmek çok kıymetli ve değerli, emeği geçen herkesi tebrik ederim” ifadelerini kullandı.
Albayrak Medya Satış Pazarlama Genel Müdürü Abdullah Hanönü ise “Albayrak Grubu olarak kültür ve sanat alanlarındaki misyonumuzu dikkate aldığımızda, bizler için artık gelenekselleşmiş bu serginin önemi büyüktür. Bugün, Bursa’nın son Osmanlı Külliyesi olan Muradiye El Yazmaları Müzesi’ndeyiz. Hat Sanatı Sergimiz için El Yazmaları Müzesi’nden daha münasip bir mekân bulunamazdı” ifadelerini kullandı.
Konuşmalar sonrasında Albayrak Grubu Hat Proje koordinatörü Hattat İbrahim Şengül konuklara sergiyi gezdirdi.

Sergi, 8 Nisan'a kadar Muradiye El Yazmaları Müzesi'nde izlenime açık olacak.


Çanakkale’de 20’si çocuk 42 kaçak göçmen yakalandı

Paris Saint-Germain üst üste 3. kez şampiyon

Esenyurt’ta 2 çocuk babası adam evinde ölü bulundu

Ataşehir’de 4 katlı binada yangın: 2 yaralı

Metroda tacize uğrayan genç kız dehşet anlarını anlattı

Edremit sahilleri uçurtma ile renklendi

Büyükçekmece’de sır cinayet

Tekirdağ’da 16 kaçak göçmen yakalandı

Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kafatası kemikleri bulundu

2. Lig’de maç sonrası yaşanan gerginlikte futbolcu ve taraftar yaralandı

TFF 2. Lig: Karacabey Belediyespor: 2 - Altınordu: 2

Kocaelispor - Bandırmaspor maçının ardından

Çiftçilere Trabzon hurması yetiştirmenin püf noktaları anlatıldı

Başkan Durgut’tan sanata destek

Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı

Huzurlu sokaklar uygulaması ile tehlikelerin önüne geçiyorlar

Su kaynaklarının sürdürülebilirliği hakkında panel düzenlendi

Adıyaman’da şehit olan Komiser Gökhan Özer son yolculuğuna uğurlandı

Eyüpsultan’da hatalı park kavgasında canından oluyordu: Sopayla ve bıçakla saldırdılar

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor: 2 (Maç sonucu)

Esenyurt E-5 yan yolda tır refüje çıktı

Tunca Nehri’nde öğrenciler ve vatandaşlar çöp topladılar

Kuzey Londra derbisinde kazanan Arsenal

Trendyol 1. Lig: Kocaelispor: 3 - Bandırmaspor: 1

Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım oldu.

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor:1 (İlk yarı)

Galatasaray Petrol Ofisi, son haftaya lider girdi

Ümraniye’de kaldırıma çıkan İETT otobüsü iş yerine daldı

Yalova MAG-DER’den öğrencilere eğitim

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına başladı

Yükleniyor