"Bayramda müjdeyi vereceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap Anahtar Teslim Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bayramın ilk günü kentsel dönüşüme ivme katacak yeni bir müjdeyi milletimizle paylaşacağız" dedi.

GÜNDEM 17.04.2023 20:56:00 0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap Anahtar Teslimi ile 2. ve 3. Etaplarda Kentsel Dönüşüm Başlangıç Töreni'nde konuştu.

İstanbul'da acilen dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon riskli konut olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bayramın ilk günü, kentsel dönüşüme ivme katacak yeni bir müjdeyi inşallah milletimizle paylaşacağız" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Kentsel dönüşüm projeleriyle 3,3 milyon konut dönüştürüldü. Fikirtepe'de örnek bir proje yürütülüyor. Şu anda parsellerde yüzde 27 ile yüzde 80 arasında gerçekleşmelere ulaşılmış durumdadır. Yani projenin 3'te 1'i tamamlanmış durumdadır. Önümüzdeki yılın temmuz ayına kadar konutların hepsi sahiplerine teslim edilmiş olacak.
 

Deprem bizim hazırlıklarımızın bitmesini beklemiyor, yeni ve devam eden projeleri olabilecek en kısa sürede hayata geçirmekte kararlıyız. Kentsel dönüşüm kredi limilerini 600 bin liradan 1 milyon 200 bin liraya çıkardık. Bayramın ilk günü kentsel dönüşümle ilgili yeni bir müjde açıklayacağız. İstanbul'da acil olarak dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon riskli konut var. Avrupa ve Anadolu yakasında uydu kentler planlıyoruz.

Türkiye'yi 21 yıl önce Fikirtepe'nin eski hali gibi aldık. İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 830 bin metrekare alanı ve 2,5 milyon metrekare inşaat sahasıyla ülkemizin en önemli projelerinden biridir. 20 milyarlık yatırımla içerisinde 60 bin vatandaşımızın yaşayacağı 12 bin 418 konut yapıyoruz.
 

CHP demek; çöp, çukur, susuzluk demektir. Biz göreve geldik bir yılda susuzluğu giderdik. İstanbul suyuna kavuştu. Sabırla hayata geçirdiğimiz demokrasi ve kalkınma adımlarıyla çekişmelerin ülkesini Türkiye Yüzyılı'nın eşiğine getirdik. Bunu için çok mücadele ettik. Yeri geldik terör örgütleriyle, yeri geldi darbecilerle çarpıştık.

Kandil'e yavrularımızı bunlar kaçırmadı mı? Diyarbakır annelerini bunlar gözleri yaşlı hale getirmedi mi? Bütün mağaraları delik deşik ettik. Şimdi Kandil'den meydan okuyorlar, 'Bay Bay Kemal'i destekleyeceğiz. 14 Mayıs'ta benim halkım buna izin vermeyecek.
 

Karşımızda 7'li bir ittifak oluşturdular. 'Bay Bay Kemal'i de aday olarak çıkardılar. Ama 7 cumhurbaşkanı yardımcısından habersiz adım atmayacakmış. Böyle bir devlet yönetimi olabilir mi? Yol erkenken kararımızı vereceğiz ve sandıkları patlatacağız. Daha geride bekleyen PKK, FETÖ, Londro tefecilerini saymıyorum bile. Londra'dan 300 milyar dolar getirecekmiş, tefeciye bak.  7 kişi birbirini idare edemeyenler 85 milyonu nasıl yönetecekler.

Biz TCG Anadolu'yu ordumuza teslim ettik. Gemimiz bugün halkımızın ziyaretine açıldı. Vatandaşlarımız gururlarını yakından izlediler. Bunu gerçekleştirmek hamdolsun bize nasip oldu. Böyle bir uçak gemisini yapmak bize nasip oldu. Unutmayın iş bilenin kılıç kuşananındır.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

CHP’li ilçe belediye başkanlarından Başkan Bozbey’e ziyaret

Başkan Aydın’dan metruk bina talimatı

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı

MİT Hakurk'ta 15 teröristi etkisiz hale getirdi

Bursa’da İHA muhabirine saldıran şüphelilerden 2’si gözaltına alındı

BTSO Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener: “Kuzey Makedonya ile ticarette önemli fırsatlara sahibiz”

İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Tevfik Demir istifa etti

Bursa'da "Mahzen-32" operasyonu: Organize suç örgütü çökertildi

İnegöl'de istihdam seferberliği: Kariyer ve İstihdam Merkezi ile binlerce kişiye iş bulundu

İnegöl'deki futbol turnuvasında 3 kişiyi yaralayan şahıs yakalandı

İnegöl Mobilya Fuarı rekorlarla kapandı

Yerlikaya: "Toplantı hakkı anayasal ama Taksim 1 Mayıs için uygun değil"

Fenerbahçe 10 yıllık şampiyonluk hasretini sonlandırmak istiyor

Avrupa’nın 5 büyük liginde 3 şampiyon nisan ayında belli oldu

Bursa'da kitap okutan market

Bursa'da yokuşta aracı kaldıramayan sürücü kazaya neden oldu

Bursa’da çocuğun kulağından 2 kurtçuk çıkarıldı

Bursa’da tır domuza çarptı

Bursa’da üretilen kabak çiftçinin yüzünü güldürdü

BTÜ’de ‘Finans ve Ekonomide Sürdürülebilirlik’ ele alındı

Mudanya'da sahil düzenlemesi esnafı ve vatandaşı çileden çıkardı

Bursa’da tehlikeli taşımacılık kamerada

Bilecik’te 5 ayrı suçtan aranan şahıs Bursa’ da yakalandı

Bursa'da hesap tartışması kavgaya dönüştü

Türk-İş 1 Mayıs programını tanıttı

‘‘Bursa’nın Her Yaştan İnsanı Gülümsemeye Başladı’’

TÜİK, Nisan ayı Ekonomik Güven Endeksi’ni açıkladı

Yükleniyor