Başkan Aktaş Tecrübelerini Paylaştı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yeniceabat Anadolu Lisesi’nde eğitim gören Bursalı öğrencilerle bir araya gelerek, tecrübelerini paylaştı!

BURSA HABER 12.01.2024 11:39:00 0
Başkan Aktaş Tecrübelerini Paylaştı!

 Yeniceabat Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşen programa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Sezer, Yeniceabat Anadolu Lisesi Okul Müdürü Rüştü Kır ile okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

 

“Tecrübe çok pahalı bir şeydir”

Hem öğrencilik hem de belediyecilik tecrübelerinden örneklerle gençlere tavsiyelerde bulunan Başkan Aktaş, “Gelecek planları yapmaya başladığınız zamanlarda ve kafa karışıklığınızın da çok olduğu bir dönemdesiniz. Kendinizi tanıyarak ve geleceği iyi okuyarak kendinize bir konumlandırma yapmanız önemli. Eğitim adına eskiye göre çok daha fazla imkana sahipsiniz. Ben başaramıyorum demeyin, bir şeylere odaklanmanız gerekiyor. Kendinizi kandırmayın asla ve ne istediğinize odaklanın. Allah herkese bir yetenek vermiştir, sizin de kendinizi tanımanız ve neler istediğinizi, hangi mesleği yapmak istediğinizi keşfetmeniz gerekiyor. Bu buluşmamızı bir fırsat bilin, kendinize inanın ve güvenin, kararmış bir sayfa varsa bugün yırtın atın o sayfayı ve kendinize ‘bugün yeniden başlıyorum’ deyin. Bilmem kaç tane üniversite veya kaç bin öğrenci olursa olsun sizin biraz heyecanınız ve koşmaya gayretiniz varsa başarılı olmamanız için hiçbir gerekçe yok. Ufkunuzu, vizyonunuzu bu manada geniş tutun. İngilizce öğrenmeyi çoğu genç öteliyor veya önemsemiyor. Bu büyük bir hata, ne yapın edin bir değil, birkaç yabancı dil öğrenin. Tecrübe çok pahalı bir şey esasında, çünkü onun için defalarca denenmiş ve bedeller ödenmiştir. Kendinizi tanımanıza yardımı dokunsun ve fotoğrafa biraz daha geniş çerçeveden bakmanız adına naçizane hayırlı, güzel kararlar verebilmenize vesile oluruz” diye konuştu. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin gençlik çalışmaları ve diğer çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Aktaş, gençlik konusunun kendileri için çok önemli olduğunu dile getirdi.

Regaip Kandili’nde gençlerle bir arada olmayı tercih ettiği için Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür eden Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, “Bu özel günde böyle güzel bir etkinlikte bir arada olmaktan dolayı mutluyum, kandiliniz mübarek olsun. İnşallah daha güzel, daha nitelikli, daha ümit dolu insanlar olarak yarına her beraber uyanmış ve bu ülkede inanarak yürüyen insanlardan olmuş oluruz. Bu vesileyle Başkanımıza da gençlerimizi düşündüğü için, bu özel günde gençlerle olmayı tercih ettiği için sizler adına da teşekkür ediyorum. Biz öğretmenler, çocukların biyografi okumalarını isteriz. Biyografi okumak onların gelecekte ne yapacakları ile ilgili potansiyellerini arttırır. Başarılı olmuş, şehir yöneticisi anlamında da üst noktada olan bir biyografi ile karşılaşmanız, onu dinlemeniz ve onunla yapacağınız paylaşım hepsinden önemlidir. 12 yıl boyunca emek verdiğimiz siz kıymetli öğrencilerimiz, 12 yılın ardından başarılı olmak isteyen bireyler olarak hayata karışıyorsunuz. Çekinmeden merak ettiklerinizi de Başkanımıza sormayı unutmayın. Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

 


İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu

Yerli otomobil Togg şehit ailelerine hizmet vermeye başladı

Arkadaşını silahla kovalayan 15 yaşındaki çocuk yakalandı

Başarılı sporcu Türkiye 3’üncüsü olarak milli takıma girdi

Döküm sahasında toprak kaydı, hafriyat kamyonu devrilmekten son anda kurtuldu

Polis elini hangi çekmeceye attıysa ya mermi ya da hap çıktı

Keşan’da bir evin bahçesindeki 2 köpek zehirlendi

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

Karacabey’de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı

Kalamış’ta deniz taksi ile kano çarpıştı, bir kadının ayağı koptu

Batan gemide ölen genç 73 gün sonra toprağa verildi

Gemlik’te ceza yiyen işletme sahibi bayıldı

Sokak köpeklerinin saldırısına uğradı: O anları gözyaşlarıyla anlattı

Sahte ilanlarla 52 milyonluk vurgun yapan 44 şüpheli tutuklandı

Ahırda çıkan yangında 4 büyükbaş telef oldu

1 yıl önce kardeşini bıçaklayan adamı kalçasından vurdu

30 ton benzin yüklü tankerin kaza anı kameraya yansıdı

Silahı temizlerken kendini vurdu

Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu

Galatasaray, Sivasspor maçı hazırlıklarına ara vermeden başladı

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

İnegöl'de kaza: Hafif ticari araç çocuğa çarpınca metrelerce havaya uçtu

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

Bursalı emekli tamirci, 100 yıllık radyo koleksiyonuyla geçmişe yolculuk yaptırıyor

BEBKA’dan kırsal kalkınma için 35 projeye 112 milyon liralık hibe

Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

MHP Bursa eski yöneticisi Osman Tan vefat etti

Sibergöz-35 operasyonu ile 48 dolandırıcı yakalandı: 500 milyonluk vurgun önlendi

Yükleniyor