BAŞBAKAN´IN BURSA MİTİNGİ

BİNALİ YILDIRIM GÖKDERE MEYDANINDAKİ MİTİNGDE YENİ ANAYASAYI ANLATTI

SİYASET 12.03.2017 18:52:21 0
/kanal16haber.com/2017-3/12/200609535b.mp4
BAŞBAKAN´IN BURSA MİTİNGİ

Başbakan Binali Yıldırım, yeni anayasanın tek devlet, tek vatan, tek bayrak rejimi oldouğunu belirterek, ?Karar da millette, mühür de sizin elinizdedir. Yeni anayasa tek devlet rejimidir. Yeni anayasa tek millet rejimidir. Yeni anayasa tek vatan rejimidir. Yeni anayasa tek bayrak rejimidir. Şimdi soruyorum; bunun neresinden rahatsızsınız? Tek adamlıktan rahatsızsınız, o zaman şu CHP´ye ikinci bir genel başkan daha bulalım. Valileri, kaymakamları, muhtarları da ikişer tane yapalım? dedi. 

Bursa´da Gökdere Meydanı´nda halka hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, ?Osmanlı bir çınar olarak köklerini Bursa´da saldı. Bu mübarek şehirde 600 sene hüküm sürecek hoşgörü, vicdan, medeniyet devletlerinin temelini attı. Şimdi hoşgörüden yoksun, vicdandan yoksun Avrupalılara medeniyetin başkenti Bursa´dan sesleniyoruz. Bazı şehirlerin kaderi, yeni doğuşlara şahitlik etmektir. Bursalı kardeşlerim! Siz de Türkiye´nin 16 Nisandaki yeni doğuşuna yeni baharına bu meydanda şahitlik ediyorsunuz. Bu gelenekten geleceğe uzanan, medeniyet köprüsünün ilk geçenleri siz olacaksınız. Sandıklara akın akın giderek Türkiye için evet diyeceksiniz. Buna inancımız tam. Bursa´ya güveniyoruz. 16 Nisan bambaşka. Bursa gereğini yapmaya hazır. Bizim orada bir laf vardır. Biz 40 kardeşiz, 40´ımız da birbirimizi biliriz. Biz 80 milyon kardeşiz, birbirimizi biliriz. Birbirimizi severiz. Biz de millet ne derse yapmak için 15 sene önce size söz verdik? dedi.


?2007´de yarım kalan işi 16 Nisanda tamamlayacaksınız?
Darbe anayasasını değiştireceklerini ifade eden Yıldırım, ?Değiştireceğiz ve memleketin önünü açacağız. 780 bin kilometre kare vatan toprağına 80 milyona aynı hassasiyetle aynı gözle bakan bir anayasa için harekete geçtik. Sizden yetki aldık. 2007´de yetki aldık. Bursa bu yetkiyi verirken yüzde 67 oy verdi, destek verdi. Şimdi 16 Nisanda bu oranı daha da yukarı taşımaya var mısınız? O zaman bazıları, memleketin önünü krizlerle, engellerle tuttular. 367 denen bir şeyi getirdiler meclise. O zaman milleti işaret ettik. Millet başlattığı dönüşümü, inşallah 16 Nisanda tamamlayacak. 21 Ekim 2007´de referandumda dediniz ki, meclis seçemiyorsa cumhurbaşkanını biz seçeriz Aslında 2007´de yaptığınız yarım kalan işi 16 Nisanda tamamlamış olacağız. İş bundan ibaret? diye konuştu.


?Tek adresimiz millet?
?Anayasa değişikliğini yaparken, bizim tek adresimiz millet oldu? diyen Yıldırım, ?CHP derseniz, tam evlere şenlik. Kılıçdaroğlu´na, (Buyurun, bu anayasayı birlikte değiştirelim. Konuşalım, anlaşalım) dedik. Ses yok. (Gelin siz de istiyorsanız bir anayasa değişikliği getirin, ikisini birden milletin önüne götürelim. Millet hangisini istiyorsa karar versin) dedik. Ortalıkta yok. Bir bakıyorsunuz, televizyonlarda, meydanlarda atıp tutuyorlar. Dillerinde hep aynı şarkı. (Rejim elden gidecek, tek adam yönetimi gelecek). Kork ey halkım kork. Kılıçdaroğlu! Sen bu milleti korkutamazsın. Bizim İstiklal Marşımız ?Korkma´ diye başlıyor. Rejim elden gidiyor sözleriyle sana iş çıkmaz. Buradan sana ekmek çıkmaz. Cumhuriyet 1923´te kuruldu. Rejim problemi ortadan kalktı. Ama millet bilsin diye, Bursa´dan bütün Türkiye´ye ilan ediyorum. Yeni anayasa, milli anayasadır. Yeni anayasa yerli anayasadır. Yeni anayasamız tek yetkinin bir noktadan toplandığı doğrudur. O nokta da 80 milyondur. Vatan evladıdır. Millettir, millettir? diyerek, artık sözün de, yetki de millette olduğunun altını çizdi.


?Yeni anayasa tek devlet, tek bayrak rejimidir?
Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
?Karar da millette, mühür de sizin elinizdedir. Yeni anayasa tek devlet rejimidir. Yeni anayasa tek millet rejimidir. Yeni anayasa tek vatan rejimidir. Yeni anayasa tek bayrak rejimidir. Şimdi soruyorum; bunun neresinden rahatsızsınız? Tek adamlıktan rahatsızsınız, o zaman şu CHP´ye ikinci bir genel başkan daha bulalım. Tek olmuyor. Bir çok belediyeler var, belediyelere de birer başkan daha atayalım, olsun iki başkan. Hatta Kılıçdaroğlu´nun keyfi yerine gelsin diye, Bursa´nın Minareliçavu, Güneştepe, Ertuğrulgazi mahallelerine de üç muhtar daha seçelim. Yetmezse kaymakamlıkları da çift yapalım. Müdürleri de, valileri de ikişer ikişer atayalım. Belli ki, Kılıçdaroğlu HDP ile çok haşır neşir olunca eş başkanlığa kafayı takmış. Kol kola girmişler. Hayır şarkısını birlikte söylüyorlar. Söyleyin bakalım. Hayırdan hayır gelmez. Evette bereket vardır. Tek adammış. Bu anayasa Recep Tayyip Erdoğan içinmiş. Hadi oradan! Biz de diyoruz ki; bu anayasa Erdoğan için değil, her doğan içindir?.


?Yolları böleriz, ama Türkiye´yi böldürtmeyiz?
Bolu tünelinin 17 yılda bitirilemediğini hatırlatan Yıldırım, ?12 hükümet, 22 bakan değişti, Bolu tünelinde değişen hiçbir şey olmadı. Ama sizin iktidarınız AK Parti iktidarı iş başına gelince, patates deposu mu yapalım, yahut doğalgaz mı depolayalım diye tartışılan Bolu dağı tünelini tamamlayıp hizmete aldık. O da yetmedi, 14 senede Türkiye´nin her tarafında 350 kilometre tünel yaptık. Milletimizin hizmetine sunduk. Yolları böldük. hayatları birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye´yi böldürtmeyiz. Denizin altından Marmaray´ı yaptık, o da yetmedi Avrasya tünelini, o da yetmedi Osmangazi köprüsünü yaptık. Bursa´dan 40 dakikada İstanbul´dasınız. İşte medeniyet, işte hizmet bu. Türkiye´de yüksek hızlı tren özlemini gerçeğe dönüştürdük. Hava yolunu halkın yolu yaptık. Şehir hastaneleri, üniversiteler, adliye sarayları, okullar daha bir çok hizmeti vatandaşımızın hizmetine sunduk. Köprü bitince hayır diyenler karşı çıkanlar ilk önce geçti? diyerek, muhalefete göndermede bulundu.


Gökdere´deki miting sonrası Başbakan Yıldırım, TOKİ tarafından inşa edilen Yunuseli Gazeteciler Cemiyeti Toplu Konutları´nın anahtarlarını temsili olarak 5 gazeteciye teslim etti. Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı da Başbakan Yıldırım´a bir tablo hediye etti. 


Erdoğan'dan CHP'ye para sayma tepkisi: "Hayırdır yav ne iş bu?"

Kocaeli'de sanayi tüpünün patlaması sonucu 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

Mustafa Dündar ve Hakan Fidan Panorama 1326'da buluştu

İznik'te silah ticareti ve imalatı yapan şahıs yakalandı

Başkan Yılmaz'dan Gökdere'ye modern pazar yeri hediyesi

Esnaf ve Başkan Dündar Osmangazi Meydanı'nda buluştu

F-16'lar gökyüzünde Çanakkale Zaferi'ni kutladı

Enerji işçilerinden İBB yönetimine "maaş zammı" protestosu

İHH, Gazze'de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlar arasına girdi

Kırantepe'de gökyüzü şenlendi

İnegöl'de üzerine kumaş balyaları düşen işçi yaralandı

Hamidiye'de korkutan kaza: 2 çocuk yaralandı

İnegöl'de ehliyetsiz sürücü kaçarken kazaya karıştı

İnegöl'de Gastro İnegöl ve BURFAŞ Kafe bir araya geliyor

Dündar, kentsel dönüşümle yenilediği binada seçim ofisini açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale’de konuştu

Bursa'da 18 Mart'a yakışır bir tören

Nilüfer Altınova’ya gol yağdırdı

Bursa'da 18 Mart Çanakkale Zaferi anma töreni

Bursa'ya can suyu: Gölecik Barajı tamamlanma aşamasında

Bakan Şimşek 'faiz artırımı' iddialarına cevap verdi

Putin yeniden devlet başkanı seçildi

Kestel Belediyesi’nden Gölcük ve Ümitalan’a düğün salonu

Gürsu Belediyesi, İpekyolu Mahallesi'ne spor tesisi kazandırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale Zaferi, şanlı bir destan

Celil Çolak "Mustafa Kemal'in Kağnısı"nı seslendirdi

Karacabey 100. Yıl Sanat Galerisinde Çanakkale Zaferi sergisi

Alinur Aktaş'tan yeni evlilere düğün hediyesi

Bursa Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta 3 oyun sahnelenecek

4 İlde 3 organize suç örgütü çökertildi

Yükleniyor