BAŞBAKAN YILDIRIM´DAN FLAŞ TAŞERON AÇIKLAMASI

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM, KORE CUMHURİYETİ BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞMEK ÜZERE YAPACAĞI KORE ZİYARETİ ÖNCESİ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ? YILDIRIM TAŞERON DÜZENLEMESİNE İLİŞKİN, ?BU KONUDA 12 MADDEDEN OLUŞAN DETAYLARI ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANIMIZ BU HAFTA

GÜNDEM 5.12.2017 12:12:47 0
BAŞBAKAN YILDIRIM´DAN FLAŞ TAŞERON AÇIKLAMASI

Başbakan Binali Yıldırım, taşeron düzenlemesine ilişkin olarak, ?Bununla ilgili detaylar 12 maddeden oluşuyor, detayları Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanımız bu hafta içerisinde ilgili taraflarla paylaşmış olacak. Muhtemelen yarınki grup toplantımızda da Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuya değinebilir? dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Kore ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanında basın toplantısı düzenledi. Ziyaret esnasında Kore Cumhuriyeti Başbakanı ile kapsamlı bir görüşme gerçekleştireceklerini belirten Yıldırım, görüşmeler esnasında ikili siyasi, kültürel ekonomi konularının, terörle mücadele, düzensiz göç meselesinin ele alınacağını ifade etti. Güney Kore´de vatandaşlarla da bir araya gelineceğini anlatan Yıldırım, Kore şehitliğini Kore şehitlerinden birinin yakını ile ziyaret edeceklerini söyledi. Ekonomik işbirliği seviyesinin artarak devam ettiğine dikkati çeken Yıldırım, ikili ticaret haciminin artırılmasıyla beraber ticaret dengesinin Türkiye´nin lehine geliştirilmesinin de konular arasında yer aldığını belirtti.

Yıldırım, açıklamaları sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Taşeron düzenlemesine ilişkin soru üzerine Yıldırım, ?Taşeron olarak çalışanların kadroya, kamuya kadroya alınması, sürekli çalışan hale getirilmesi yönünde Çalışma, Sosyal ve Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığımızın yaptıkları çalışmalar tamamlandı ve bu konudaki düzenleme son şeklini aldı. Esas itibarıyla bu statüde çalışan yüzbinleri ifade edeceğimiz kişilerin kamuda işçi statüsünde süresiz sözleşmeli olarak çalışmasını öngören bir düzenleme gerçekleşecek. Bununla ilgili detaylar 12 maddeden oluşuyor, detayları Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanımız bu hafta içerisinde ilgili taraflarla paylaşmış olacak. Muhtemelen yarınki grup toplantımızda da Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuya değinebilir? diye konuştu.

ENFLASYON ORANLARI

Enflasyon oranlarına ilişkin soruya ise Yıldırım, ?11. ay açıklandı. Dolayısıyla bu oran, beklediğimizden biraz yüksek geldi. Genel olarak yılın ilk ikinci yarısından itibaren enflasyonda yukarı doğru bir kıpırdanma var. Bunun geçici bir durum olduğunu düşünüyoruz. Aralık ayındaki oranın bundan daha düşük olacağını düşünüyoruz. 2018´de bu oran daha da düşecek. İki tane temel sebep ön plana çıkıyor, bir tanesi yüksek büyüme olduğu zaman enflasyonun yukarı seviyede olması mümkün. İkincisi, tabii son birkaç ayda küresel finans piyasalarında yaşanan kur hareketleri ve buradaki dalgalanmalar da kısmen enflasyon oranına etki ediyor. Bütün bunları dikkate aldığımızda önümüzdeki sene enflasyonu tek haneli orana düşürmek olacaktır. Bu yönde de bazı önemli kararlar almış olacağız. Bunların da çalışmaları devam ediyor? karşılığını verdi.


Boşandığı için lokma döktürdü

Kartal’da rezidansta öldürülen kadın, şarkıcı Yalın’ın kuzeni çıktı

Nihal Candan tahliye edildi

Çanakkale’de 8 kaçak göçmen yakalandı

Tarımsal üretimin gücü Bursa Ticaret Borsası ile ortaya çıkıyor

Gemlik Belediyesi’nde Başkan Yardımcıları ve Özel Kalem Müdürü belli oldu

Gemlik emniyeti suçlulara göz açtırmadı

Nilüfer Belediyesi’nde başkan yardımcıları belli oldu

Hemşirelik adayları beyaz üniformalarını giydi

İş yerini kapattıktan sonra sohbet eden esnafa silahlı saldırı: 2 yaralı

Direksiyon başında nöbet geçirince kaza yaptı

2 kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla yargılanıyor

Bursa’da startup yatırımcı ekosistemi bir araya geldi

BUTGEM’de istihdam odaklı “Mesleki Eğitim İşbirliği” protokolü İmzalandı

Bandırma semalarındaki Afrika çöl tozu dron ile görüntülendi

Kadıköy’de taşkınlık çıkaran şahsı yolcular dışarı attı

Başkan Bozbey, MODEF’i ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır

Ticaret Bakanlığı'ndan kritik adım!

İnegöl'de Kurban Bayramı kotra ihalesi tarihi belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni kamuoyuna sundu

Gazeteciler Vakfı’ndan Vali Demirtaş’a ziyaret

Orhangazi'de çöp konteynerinde ayı etine rastlandı!

İstiklal Caddesi saldırganına 7 kez ağırlaştırılmış müebbet

Karacabey'de feci kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Öğretmene saldıran veli yakalandı, adalete teslim edildi

Hacca gitmek için Fransa'dan bisikletle yola çıkan iki kişi Tekirdağ'a geldi

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı 3 ayda 2,5 milyar doları aştı

Sakarya'da otomobilin çarptığı kadın öldü

Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi yaralandı

Yükleniyor