HAKAN ÇAVUŞOĞLU BÜYÜKORHAN´DA AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: Şimdi hükümetlerin ülkeyi şaha kaldıracağı döneme giriyoruz

GÜNDEM 30.05.2018 14:20:46 0
/kanal16haber.com/2018-5/30/150250779b.mp4
HAKAN ÇAVUŞOĞLU BÜYÜKORHAN´DA AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Büyükorhan Belediyesinin yeni binası, güneş enerji sistemi ve barajların açılış törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, 24 Haziran´dan sonra her şeyin daha güzel olacağını söyledi.

AK Parti´nin Türkiye´yi 16 yılda her türlü tuzak, tezgah ve vesayet girişimine rağmen 3,7 kat büyüttüğünü belirten Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, ?Gezi süreci öncesinde Türkiye´nin ekonomik göstergeleri, tarihinin en olumlu göstergelerini yansıtıyordu. Faizler, 140 yıl sonra en düşük seviyeye gerilemişti. Aynı şekilde enflasyon, yanı sıra IMF ile olan borç ilişkimizi tamamen kopartmıştık.? diye konuştu.

Ekonominin bağımsızlaştığı, büyük projelerle ilgili kararlar alınmaya başlandığı bir dönemde Gezi olaylarının yaşandığını dile getiren Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, ?Anlı şanlı uluslararası medya gruplarının canlı yayın araçları Taksim´de konuşlanmış, FETÖ´cü polisler bir sabaha karşı çadırları yakmış ve onlara eklemlenen teröristler, radikal sol eylemciler, adeta İstanbul´u ateşe vermiş ve oradan yayılan, tüm Türkiye´yi ateşe verme girişimi, bir sokak kaosuyla iktidarı değiştirme teşebbüsü ve Mısır´da, Tahrir´de yaşananları aynen burada yaşatma girişimi? Buna rağmen milletimizin desteğiyle, onların kavrayışıyla, anlayışıyla neyin ne olduğunu görerek bugüne kadar geldik.? dedi.

?Yeni sistemle Türkiye´yi şaha kaldıracağız?

Artık daha hızlı yol alma vakti olduğunu dile getiren Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, ?Darbelerin, vesayet girişimlerinin, bürokratik oligarkların sürekli pranga taktığı iktidarlar, hep Türkiye´de patinaj yaparak bir yere kadar geldi. Şimdi bunların tasfiye olduğu, hükümetlerin artık ensesinde bir vesayet güruhu olmaksızın özgürce çalışarak ülkeyi şaha kaldıracağı bir döneme giriyoruz.? ifadesini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, yeni yönetim sisteminin birçok sorunun ilacı olduğunu belirterek, ?Bakmayın birilerinin meydanlarda değiştirdiğiniz bu sistemi tekrardan eskisine avdet ettirmek için canhıraş bir şekilde söylemler geliştirdiğine. Millet, hep ileriye ve geleceğe bakacak. Bizim geriye bakmamıza lüzum yok. Geriye bakarsak sadece tecrübelerimizi alırız ama geriye dönmek gibi bir niyetimiz olmaz. Bir daha aynı hataları tekrar etmemek için geriye dönüp bakarız. Millet kararını verdi, sistemi değiştirdi. Ne olursa olsun bundan sonra yeni sistemle Türkiye´yi şaha kaldıracağız.? şeklinde konuştu.

Muhalefet partilerinin vaatlerinin içinin boş olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, ?Adam, ´18 yaşına kadar vatandaşlarımızı sağlıktan ücretsiz yararlandıracağız.´ diyor. Bu kişi, cumhurbaşkanlığına aday. Şaka gibi değil mi? Biz zaten bunu sağladık, gerçekleştirdik. Şu anda 18 yaşına kadar olan vatandaşlarımızın sağlık giderlerinden zaten ücret alınmıyor. ?Eğitimi ücretsiz hale getireceğiz.´ diyor. Biz kitaplarına kadar hepsini zaten ücretsiz veriyoruz.? dedi.

?Gün geçmiyor ki TRT´ye saldırmayasın?

CHP´nin seçim beyannamesinde eğitim sisteminin ?1+8+4? şeklinde düzenleneceğinin yer aldığını anlatan Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, ?Sen herhalde Türkiye´yi 28 Şubat´ın kodlarına döndürmek, yeniden imam hatipleri kapatmak, meslek liselerinin önünü kapatmak istiyorsun ki böyle bir tasavvur ortaya koyuyorsun.? değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Yardımcısı ?Basın mensuplarına karşı suç işleyen aynen memura suç işlemiş gibi yargılanacakmış. Basın özgürlüğü kim, sen kim? 8 Haziran´da senin genel başkan yardımcın ?Gazeteleri yargı kararı olmaksızın derhal kapatacağız.´ diye ulu orta dolaşıp feryad ediyordu. O zaman neden çıkıp basın özgürlüğünden bahsetmedin? Şimdi kendi platformu üzerinden gün geçmiyor ki TRT´ye saldırmayasın. Her gün saldırıyorsun. İzmir´deki mitinginde, bunun taraftarları TRT muhabirini tartaklıyor, saldırıyorlar. Senin basın özgürlüğünden anladığın, tek parti iktidarı döneminin özgürlüğüdür. O iktidar döneminde, Ankara´nın Kızılay´ına taşradan gelen çarıklı, kasketli amcalarımız ?görüntü kirliliği´ diye sokulmuyordu. Bunların özgürlükten anladığı, bu.? diye konuştu.

Milletin iradesinin seçimde tecelli edeceğini, koalisyonlar vasıtasıyla ülkeyi geriye götürenlere fırsat verilmeyeceğini aktaran Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, ?Bunlar halkın önünde seçim zamanı çarşaf giydirip rozet takarlar. Seçimden sonra aynı çarşaflı kardeşlerimizi tartaklayarak, ayaklar altına alırlar. Bunların bakış açısı bu. Hiçbir şey değişmiş değil. CHP aynı CHP. Terörle kol kola, vatandaşı ötekileştiren, sadece kendisine elit bir kompozisyon oluşturarak ülkeyi idare etmeye çalışan bir anlayış.? dedi.

 


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor