BAŞBAKAN DAVUTOĞLU TÜRKİYE MARKASI´NI TANITTI

(FOTOĞRAFLI)

POLİTİKA 25.12.2015 13:01:42 0
BAŞBAKAN DAVUTOĞLU TÜRKİYE MARKASI´NI TANITTI

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bağımsız Devletler Topluluğu´ndaki 8 ülkeden turist getiren acentalar için uyguladıkları finansman desteğini 27 ülkeye çıkardıklarını açıkladı. Davutoğlu, ?Antalya, Muğla ve İzmir havalimanına turist getirecek olan uçaklara verilecek destek, çıkış noktası neresi olursa olsun tüm dünyadan gelecek olan uçaklar için uygulanacak? dedi.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Markası lansmanına katıldı. Çırağan Sarayı´ndaki lansmana Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, çok sayıda bakan ve milletvekili katıldı.
Başbakan Davutoğlu burada yaptığı konuşmasında Türkiye´nin gücünü keşfettiğini belirterek, ?Türkiye gücünü keşfet. Ortak bir slogan ortak bir işarettir. Bu logo ve slogan Türk iş adamları ve Türkiyeyi tanıtan kurumları dağınıklıktan kurtarmıştır. Özgüven her şeyden daha önemlidir. Özgüven bana göre kendi gücünü, imkanlarını, sınırlarını keşfetmektir. En büyük güç kaynağımız özgüvenimizdir. Öz güvenini kaybeden ülkelerin atılım yapma gücü kalmaz. Son 13 yılda Türkiye büyük bir devinim içindedir. Bir çok büyük devrimlerin arkasında ki en büyük devrim özgüvenimizdir. Özgüvenin artması ve gücün farkına varmak için özel sektörün gücüyle kamunun birbiriyle uyum içinde hareket etmesi gerekir. Biz birlikte Türkiye´yiz bir birlikte güçlüyüz. Biz Türkiyeyiz ve gücümüzün farkındayız.? dedi.

?KÜRESEL EKONOMİNİN MERKEZİNDE TÜRKİYE OLACAK?
?Biz coğrafyanın en merkezisine sahibiz? diyen Davutoğlu, ? Biz bir Avrupa halkıyız. ´Avrupa´nın kaderi biz olmadan çizilemez´ demiştim. Bakü´ye gittiğimde ´Biz bir Asyalıyız, Asya´nın tarihi biz olmadan yazılamaz´ demiştim. Hiç gocunmadan ´Biz Afrikalıyız Afrika´nın ortasına kadar her yerinde bizim izimiz var´ demiştim. Biz Avrupalıyız, Asyalıyız, Afrikalıyız, Kafkasyayız, Mezopotamya´yız. Tarih bizimle başladı bizimle yaşayacak. Bizim kültürümüze değmemiş medeniyet yoktur. İnsanlığı temsil ediyoruz. İnsanlığı bütünüyle temsil eden çok az coğrafya vardır. Ekonominin en dinamiğine sahibiz. Kadim ipek yolundan enerji hattına her yerde biz varız, biz olacağız. Küresel ekonominin merkezinde Türkiye olacak. Dünyaya açılacağız. Dünyaya açılırken ait olduğumuz toprağın o derin kültürünü büyük bir onurla temsil edeceğiz. Bunun için bu tanıtımın logosu önemli?ifadesini kullandı.

?TÜRKİYE KABUĞUNU KIRDI?
Ahmet Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
?Türkiye kendisini dünyayı tanıtmak konusunda yeni bir değer kazanıyor. Türkiye markası kampanya lansmanı kanaat önderlerinin orak akılla imza attığı dönüm noktalarının biri olacak. Gücümüzü ve potansiyelimizi keşfettik. Türkiye´nin gücünü keşfetme çağrısı yapacağız. Her yerde anlatılacak bir hikayeler var. Daha nice hikayeler yazacağız. Her açıdan tanınmayı ve tanıtılmayı hak eden bir noktaya geldik. Türkiye kabuğunu kırdı, yüzünü, yönünü tüm yönlere çevirdi. Her açıdan dünyaya açıldı. Başarılar arttıkça öz güvenimiz tazeledikçe daha etkin bir küresel aktör haline geldik.?

?ÖZEL TEŞVİKLER 27 ÜLKEYE ÇIKARILDI?
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Turizm sektörünü iyileştirmek için yaptıkları çalışmalar hakkında, ?2002´de 13 milyon olan Turist sayımız 2014´de 37 milyona çıktı. Sektörü daha ileriye götürecek yeni çalışmalar yapıyoruz. Rusya´yla yaşanan sorun nedeniyle gelişmelerden turizm sektörümüzün kötü etkilenmemesi için yeni tedbirler aldık. Rekabet gücümüzün korunması için Şubat ayında bir takım tedbirler almıştık. Bu tedbirlerin bir olarak bağımsız devletler toplumunda bulunan 8 ülkeden 400 binin üzerinde turist getiren seyehat acentalarının kredi garantileme fonu teminatıyla kredi kullanmaları sağlanarak finansmana erişim imkanı getirilmiştir. Turist getirilen ülke sayısını 27´ye çıkardık. Özel teşvikler 27 ülkeye çıkarıldı. Birçok ülkeden Alanya, Gazipaşa, Antalya, Bodrum, Adnan Menderes Havalimanı´na turist getiren seyahat acentalarına uçak başına 6 bin dolar destek verilmesi kararlaştırılmıştır. Bu doğrultuda Nisan mayıs 2015 döneminde bin 983 adet uçuşa 22 milyon 173 bin TL ödeme yaptık. 2015 yılı için uygulanan bu desteğimizi 2016 Turizm sezonu başlangıcında Nisan mayıs ayında da gerçekleştirilecek uçaklar içinde genişleterek devam ettireceğiz. Antalya, Muğla ve İzmir havalimanına turist getirecek olan uçaklara verilecek destek çıkış noktası neresi olursa olsun tüm dünyadan gelecek olan uçaklar için uygulanacaktır? dedi.


Çanakkale Valiliğinden orman yangınlarına karşı uyarı

Maltepe’de polis denetimlerinde uyuşturucu madde ele geçirildi

Kağıthane’de geniş çaplı asayiş denetimi gerçekleştirildi

Pendik’te çekiciyle tehlikeli yolculuğa para cezası

Sultanbeyli’de motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Süper Lig’de 32. hafta tamamlandı

Nefes borusuna mama kaçan 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Pendik’te tır devrildi

Baykar’dan yatırım dolandırıcılığına karşı uyarı: “Halka açık bir şirket olmayan Baykar, hiçbir zaman yatırım teklifinde bulunmamaktadır”

Eski futbolcu Joseph Boum hayatını kaybetti

Bursaspor’da Teknik Direktör Ümit Şengül’le yollar ayrıldı

Fenerbahçe, final serisinde 2-1 öne geçti

Beşiktaş’ta 29 kişinin öldüğü gece kulübü yangınına ilişkin itfaiye raporu hazırlandı

Kağıthane’de seçimlerden galibiyetle çıkan Öztekin yeni dönem için mazbatasını aldı

Manyas’ta yaralamalı trafik kazası

Gönen’de trafik kazası; 4 yaralı

Sağlık çalışanlarına saldıran uzman çavuş açığa alındı

Beşiktaş, Fernando Santos’u KAP’a bildirildi

Av yasağıyla birlikte balıkçılar tekne ve ağlarını onarmaya başladı

Bursa’da yakalanan uyuşturucu tacirleri tutuklandı

İBB’de seçim sonrası ilk meclis toplantısı yapıldı

Kızıldeniz’deki gerilim taşıma maliyetlerini 3 kata çıkardı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yoğun bir gündemle toplanıyor

Sultangazi’de iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Sancaktepe’de eski karısını silahla vuran şahıs intihar etti: 1 ölü, 1 yaralı

Kontrolden çıkan otobüs araziye uçtu, sürücü yaralandı

Kasap dükkanına pompalı tüfekle ateş açtı : 1 yaralı

Gökdelenlerin arasında göz kamaştıran bir camii

Serbest piyasada döviz fiyatları

Bursa’da komşular sokağı ringe çevirdi, yumruklar havada uçuştu

Yükleniyor