BAŞBAKAN BANKACILARLA BİR ARAYA GELDİ

BAŞBAKAN: KONUT KAMPANYASI YAPILACAK

GÜNDEM 7.05.2018 18:01:49 0
/kanal16haber.com/2018-5/7/181801602b.mp4
BAŞBAKAN BANKACILARLA BİR ARAYA GELDİ

BANKALAR BİRLİĞİ GENEL KURULUNDA KONUŞAN BAŞBAKAN  BİNALİ YILIRIM KONUT SEKTÖRÜNDEKİ KONUT STOĞUNUN AZALTILMASI İÇİN ZİRAAT BANKASI VE DİĞER BANKALARIN KAMPANYA BAŞLATACAĞINI SÖYLEDİ.

BAŞBAKAN BANKALAR BİRLİĞİ GENEL KURULU´NDA BANKACILARLA BİR ARAYA GELDİ

Başbakan Binali Yıldırım Türkiye Bankalar Birliği Genel Kurulu´nda yaptığı konuşmada bankacılara seslenerek, "Yaşatmayı esas almalısınız. Yeniden yapılandırma bir suç değildir" dedi.


Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Genel Kurulu Sabancı Center´da gerçekleşti. Genel Kurula Başbakan Binali Yıldırım´ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, TBB Başkanı Hüseyin Aydın ve çok sayıda davetli katıldı. Törende ilk ve son kez bir başbakanın genel kurula katıldığını söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Bundan sonra isteseniz de başbakan bulamazsınız son ama kısa dönemde ilklerle karşılaşan bir başbakandır. Cumhurbaşkanı ile bu ülkenin lideriyle milletiyle silahlı bir darbeye karşı koyan bir hükümetin bir başbakanı. Bu da Türkiye Cumhuriyeti´nde bir ilktir" dedi.


Türkiye´nin terörle mücadelesine de değinen Yıldırım, "Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatında da görüldü ki Türkiye büyük bir ülkedir. Terörle mücadelede de bunu net olarak ortaya koymuştur. Ülkede istikrar var güven var. İradesiyle, cesaretiyle karar veren bir Cumhurbaşkanı var. Türkiye artık kendi adına karar veriyor. Tek adam yakıştırmaları, bu hazımsızlıklar bundan. Ülkemizin sürekli güçlü bir yönetime ihtiyacı var. Bölge haritasını şekillendirme yönünde önemli projeler var. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Misak-ı Milli sınırlarımızı gözümüz gibi korumak görevimiz var. Bölgede olan olaylara ilgisiz kalamayız. Sadece izleyen değil burada olacak işlerin yol haritasını da belirleyen bir ülke olmamız lazım" diye konuştu.


Birlikte dirlik, güç ve başarı olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, "Algı operasyonları devam ediyor. Seçime kadar da tırmandırılacak. Türkiye ekonomisi üzerinde, vatandaş üzerinde soru işaretleri oluşturma gayreti var. Vatandaşlarımız olup biteni görüyor. Sahaya gittiğimizde vatandaşlar bize telkin ediyorlar, teselli ediyorlar. ´Sayın Başbakanım siz aldırmayın bunlara. Biz hükümetin ne yaptığını biliyoruz´ diyorlar. Vatandaşımızın şuuru açık, basireti yüksek, bütün olan bitenlerin nereden kaynaklandığını biliyor. Amaç istikrar ve güveni zedelemek. 15 senedir istikrardan, güvenden çok şey kazandı milletimiz. Hiç kimse kazanımlarını tehlikeye atmak istemiyor. Bankacılardan Türkiye´nin gerçeklerine göre hareket etmenizi bekliyorum. Ödevimiz cari açığı, bütçe açığını planladığımız düzeyde tutmak. Bütçe açığından sapma yok iyileşme de olabilir. Geçen seneki oranların üzerine çıkmasını düşünmüyoruz. Seçim olacak ama geçim olacak. Çalışanlarımızın yüzünü güldürmeye devam edeceğiz. Emeklilerimize, yaşlılarımıza verdiklerimiz var. Bunların hesabını kitabı belli. 13 milyon hane halkıyla el sıkışıyoruz. Elli yıllık sorunlarını çözüyoruz. Konutla ilgili KDV´yi düşürdük. Konutta hareketlenme olacak. Bankalar kampanya yapacak. Ekonominin çarkları konut sektöründe dönmeye başlayacak. KGF uygulamamız bu yıl da devam ediyor" dedi.


Türkiye´nin son 15 yılda alt yapıda dünyada 39. sıradan 9. sıraya yükseldiğini söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Kanalistanbul var üç katlı boğaz geçişi var, hızlı tren projeleri var bunları beraber yapacağız. Sağlık sektöründe Türkiye dünyada göz kamaştıran bir başarıya sahip. Sağlık sisteminin gelecek 30 yılında yapılan anketlerde sistemden endişe eden ülkelerin oranları yüzde 60´dan 20´ye kadar. Türkiye´de sağlık sisteminden endişe duyan vatandaş oranı yüzde üç. Bunu koruyacağız. Okmeydanı SSK Hastanesinde 70´li yıllarında sonunda sıra beklediğim günler aklıma geldi. 2000´li yıllarda doğan çocuklar oy kullanacak döneme geldi. Torunlarıma bunları anlatınca ´dedem neden bahsediyor´, ´dedem herhalde yaşlandı´ diyorlar. bunları yaşadık. Yavrularımıza , gençlerimize yaşatmadık yaşatmayacağız. Çok şey yaptık. Yapamadıklarımız yok mu var. Biz her şeyi yaptık demiyoruz. Milletimizin refahı, aydınlık yarınları bizim önceliğimiz oldu. Çok büyük saldırılara maruz kaldık. Hiçbir zaman milletin emanetini yere düşürmedik. Seçim gelip geçicidir. Seçim kararı alınca piyasalar gerekli olumlu tepkiyi verdi. Vatandaşlarımızın ileriye yönelik öngörülerini daha da geciktirmemek için seçim kararını aldık. Bütün siyasi partilerin istediği karardı seçim. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kabul edilmişti. Bunun uygulamasının daha fazla geciktirilmemesi ülkemiz için önemliydi. Siyasi rakiplerimizin beklentisini gördük bu kararı aldık. Bazıları ´niye bu kadar erken aldınız daha hazır değildik´ dediler. 15 yıldır hazır olmadıysan son bir ayda nasıl hazırlanacaksın. Vatandaşlar buna nasıl itibar edecek. Seçimin en önemli özelliği hükümet sandıkta kuruluyor. Yasama ya da karar veriyor meclisi de seçiyor. Yasama ve yürütme ikisinin kararını da vatandaş veriyor" dedi .


Enflasyonun düşürülmesi konusunda hassasiyette bir gevşeme olmadığını söyleyen Başbakan Yıldırım, "Enflasyonla mücadelede devam edecek. Hedef tek haneli hale getirmek. Gerekli tedbirleri alıyoruz. Yaşlılara, emeklilere imkanlar verildi. Ancak mali disiplinden kopma söz konusu değil. Finansal piyasalarla ilgili de tabi bankalarımızın olsun, Merkez Bankası kur dalgalanmalarını bankaların kredi ihtiyaçlarını dikkate alarak, dinamik bir yönetişim süreci ile gerekli tedbirleri almaya devam edecek. Olumsuzluklara dünyada petrol fiyatları artmaya devam ediyor. Petrol üreticisi olmayan ülkeler bundan etkileniyor. Türkiye de onlardan biri. Bir dizi tedbir aldık. Sizden isteğimiz de, kredi maliyetlerini bizim tarafımızdan ilave maliyetleri mümkün mertebe küçültmek, birlikte hareket ederek maliyetleri faizleri aşağıya çekmek. Yüksek faizden olan memnuniyetini de sona erdirmek. Daha düşük faizle daha makul karlar edeceksiniz. Ama teker dönmezse, çarklar dönmezse o ettiğiniz az karlardan da mahrum olabilirsiniz. Yaşatmayı esas almalısınız. Yeniden yapılandırma bir suç değildir. Kontrollü gitmek lazım. Bankacılık sistemi hem siyaset koordinasyon içerisinde ülkenin imkan ve kabiliyetlerini en iyi şekilde en verimli alanlara kullanmak için gayret içerisinde olmamız lazım" şeklinde konuştu.

 


Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Meteoroloji uyardı: Çöl tozu geliyor

Bursa'da mahya geleneği yaşatılıyor

Bursa'da Ana Kucakları kartopu gibi büyüyecek

Bursa'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için trafik düzenlemesi

Bursa Osmangazi'de kaç kişi oy kullanacak?

Bursa'da Yerel Seçim heyecanı başlıyor! Kaç seçmen oy kullanacak?

Alinur Aktaş mal varlığı tartışmalarına son noktayı koydu

Mustafakemalpaşa'da Ramazan coşkusu

Devlet Bahçeli: Belçika'daki saldırılar Türkiye'nin sabrını zorluyor

Cumhuriyet Mahallesi semt pazarı kurulmaya başladı

İnegöl'de Ramazan'da denetimler arttı

Dündar, Çivili köylü vatandaşlarla oruç açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da vatandaşlara seslendi

Karacabey’de anlamlı iftar buluşması

Kredi kartıyla otomatik ödeme yapanlara faiz şoku

Liderlerin oy kullanacağı yerler belli oldu

Dışişleri Bakanlığı: "Avrupa'da PKK'nın Türk toplumuna yönelik saldırıları artıyor"

Çanakkale'de karaya oturan teknedeki 3 kişi kurtarıldı

Büyükşehir'den engelli vatandaşlara ücretsiz ulaşım

Yükleniyor