Başakşehir Kayabaşı Mahallesi’nde yaşam kalitesi yükseliyor

Başakşehir Kayabaşı Mahallesi’nde yaşam kalitesi yükseliyor

GÜNDEM 21.10.2023 10:23:02 0
Başakşehir Kayabaşı Mahallesi’nde yaşam kalitesi yükseliyor
Başakşehir Belediyesi, “Başakşehir’e eser, Başakşehirliye değer” sloganıyla yatırımlarına devam ediyor. Hayata geçirilen yatırımlar ve yapımı devam eden projelerle birlikte Kayabaşı Mahallesi’nde de çehresi değişiyor.
Başakşehir Belediyesi, ilçe sakinlerinin refah seviyesini en üst seviyeye çıkarmak için çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Kayabaşı Mahallesi’ndeki kapalı pazar alanlarından spor tesislerine, millet bahçelerinden kültür yaşam merkezlerine kadar her alanda çalışma yapılıyor. Hayata geçirilen yatırım ve hizmetlerle mahalle sakinlerinin hayatı kolaylaştırılıyor.
Modern mimari ve akıllı bina konseptiyle tasarlanan Başakşehir Belediyesi’nin yeni hizmet binası, 5 bin kişi kapasiteli Başakşehir Merkez Camii, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da teşrifleriyle açılışı yapılan Başakşehir -Kayaşehir Metro Hattı ve 34 bin metrekare büyüklüğündeki Başakşehir Kent Meydanı ile Kayabaşı Mahallesi’nin çehresi değişti. Şehit Mustafa Gencel ve Safahat sokaklar ile Şamlar Azatır Yolu’nun aralarında bulunduğu onlarca cadde ve sokakta asfaltlama çalışması ve cep otoparkları yapıldı.
İki millet bahçesi ile yeşilin merkezi
Yeşil alan miktarının her geçen gün arttığı Kayabaşı Mahallesi’nde, 350 bin metrekarelik Kayaşehir Millet Bahçesi ve 281 bin metrekarelik Başakşehir Millet Bahçesi ile yeşile yeni bir boyut kazandırıldı. Mahalle genelindeki 21 parktaki sert zemin ve yeşil alan miktarı 878 bin metrekareye çıkarıldı. 8 bin 342 metre uzunluğundaki bisiklet yolu ve 4 bin 52 metre uzunluğundaki yürüyüş yolu ile sağlıklı yaşamın kapıları açıldı. Başakşehir Millet Bahçesi Spor Parkı hizmete açıldı ve Fenertepe Spor Parkı’nın temeli Başakşehirli çocuklarla birlikte atıldı. Kayaşehir Kültür Yaşam Parkı’nda ise her hafta bin 500 Başakşehirliye futbol, basketbol, voleybol ve tekvando branşlarında hizmet veriliyor.
Bir yanı sanat, diğer yanı eğitim
Birçok sanatsal faaliyetlerin yapıldığı Kayabaşı Mahallesi’nde Şehir Sanat’ın yanı sıra Fenertepe Kültür Yaşam Merkezi ve Necdet Yıldırım Kültür Yaşam Merkezi’nde de her yaş grubundan Başakşehirliye hizmet veriliyor. Kayaşehir Kültür ve Yaşam Parkı’ndaki Trafik Eğitim Merkezi’nde çocuklara trafik kuralları uygulamalı olarak öğretiliyor. Kayaşehir Millet Bahçesi’ndeki Kayapark Anne Çocuk ve Kadın Etkinlik Merkezi’nin yapım çalışmaları da hızla devam ediyor. Ayrıca 36 derslikli Kayaşehir İlkokulu ve 34 derslikli Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi eğitime açıldı. 184 yeni derslik kazandıracak anaokulu, ilkokul ve ortaokul inşaatları da hızla yükseliyor.
Sosyal belediyeciliğin en güzel örnekleri
Başakşehir Belediyesi’nin Türkiye Yüzyılı’nda sağlık altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmaları kapsamında, Ömer Dağ Aile Sağlığı Merkezi tamamlanarak hizmete açıldı. 4 - 6 yaş çocuklar için Abdülhamid Han ve Mehmet Şükrü Paşa camilerinin yanına kreş yapıldı. Gülendam Hatun Camii ibadete açıldı. Kayaşehir Millet Bahçesi’ndeki Kayaşehir Gençlik Merkezi’nin yapımı tamamlandı. Başakşehir Engelsiz Yaşam Merkezi’nde ise en özel Başakşehirlilerin sosyalleşmelerine katkı sağlamak amacıyla faaliyetler yürütülüyor. Kayaşehir Fuar ve Sergi Alanı’nın ardından mahallenin ikinci kapalı pazarı olacak Fenertepe Fuar ve Sergi Alanı’ndaki çalışmalar da hız kesmeden sürüyor. Ayrıca 2022 yılında “her atık çöp değildir” anlayışıyla mahalle genelindeki240 geri dönüşüm ünitesinden 4 bin 396 ton atık toplanarak ekonomiye geri kazandırıldı.

Son dakika: Bursaspor - Vanspor maçı seyircisiz oynanacak!

Başkan Ferhat Erol, mahalle mahalle geziyor

Ümraniye'de otobüs şoförüne silahlı saldırı

Pendik’te genç kadını bıçak zoruyla taksiye bindirip kaçırdı, o anlar kamerada

Fatih Sultan Mehmet vefatının 543’üncü yılında kabri başında anıldı

BUÜ, patent şampiyonları listesinde bir kez daha zirvede

Vali Demirtaş, Bursa'daki güvenlik güçlerinin moralini yükseltti

Saraçhane'de polise saldıran 29 kişi gözaltına alındı

Orhaneli Belediyesi'nden evlenecek gençlere müjdeli haber

TEM’de minibüs alev alev yandı

Polis ekiplerinden asırlık operasyon... 98 yıl hapis cezasıyla aranıyordu

Nisan ayında enflasyon yüzde 3,18 artarak yıllık bazda yüzde 69,80'e ulaştı

Bursa dahil 77 ilde gerçekleştirilen operasyonda 156 şüpheli yakalandı

Gören gözlerine inanamadı, başıboş atlar cadde üzerinde dörtnala koştu

100 anne buluştu, çocuklarının okulunu böyle güzelleştirdi

Beylikdüzü E-5’te işçi servisi devrildi: 13 yaralı

Bursa'da aile dramı: Tartışma sonrası ailesini bıçakla rehin alan genç ikna edildi

Polis, 2 şüpheliyi uyuşturucu maddeyle yakaladı

5. kattan düşen 92 yaşındaki kadın öldü

Bedelli askerlik ücreti zamlanıyor: Temmuzda 219 bin liraya çıkabilir!

Benzine ve motorine zam, otogaza indirim

ENAG nisan enflasyonu: %5,02! yıllık artış %124,35'e çıktı

İnegöl'de yağma girişimi: İflas eden koltuk fabrikası yağmalanmak istendi

Başkan Bozbey, BURBAK sözünü tuttu

Bursaspor - Vanspor FK maçı seyircisiz oynanacak

20 saniye içinde 2 kez ölümden döndü

İnegöl'de Yeniceköy'e 4 yeni sokak kazandırılıyor

İki lider arasında kritik görüşme: Özgür Özel AK Parti Genel Merkezi'nde

Gençlerden şehitlere vefa

Yalova’da DEAŞ operasyonu: 1 gözaltı

Yükleniyor