BALKANTÜRKSİAD YÖNETİMİ 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Tunakan: Balkanlar yerinde güçlenmeli.

GÜNDEM 12.04.2018 16:46:24 0
/kanal16haber.com/2018-4/12/165205271b.mp4
BALKANTÜRKSİAD YÖNETİMİ 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) 2017 Mart ayının sonunda gerçekleştirdiği genel kurulun ardından geçen 1 yılını, düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi.

BALKANTÜRKEVİ´nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan, Balkanlar ve Bursa arasında üstlendikleri sorumlulukların gereği olarak çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Genel Kurul´da 4 ana hedef belirlediklerini ve bunları bir bir gerçekleştirdiklerini vurgulayan Tunakan, Balkanların yerinde güçlenmesi ilkesiyle hareket ettiklerini de sözlerine ekledi. 1 yıllık görev sürelerinde 51 yeni üyeyi bünyelerine kattıklarını ifade eden Tunakan, önceki günlerde yapılan BTSO seçimlerinde de mecliste 19 üyelerinin yer almasından mutluluk duyduklarını belirtti.

?BALKANTÜRK TİCARET MERKEZİ İÇİN EN UYGUN ÜLKE BELİRLENİYOR?

Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte basın mensuplarıyla bir araya gelen BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan, 2017 Mart ayında yapılan genel kuruldan bugüne geçen yoğun bir çalışma dönemi geçirdiklerini söyledi. Tunakan, ?En önemli projelerimizden biri olan Balkantürk Ticaret Merkezi projemiz için çalışmalarımız sürüyor. BTSO ile de imzaladığımız protokol gereği Ankara´da girişimlerimizi yaptık. Ekonomi Bakanlığımız ve Türkiye İhracatçılar Meclisi bu ticaret merkezinin en uygun yere kurulması için ekonomik veriler ışığında en ideal Balkan ülkesini belirleyecek. Fikir babası olduğumuz ve girişimlerini Bursa, Ankara ve Balkanlar nezdinde yaptığımız bu özel projemizin hayata geçmesini bizler de büyük bir heyecanla bekliyoruz? diye konuştu.

?YOĞUN BİR ÇALIŞMA DÖNEMİ GEÇİRDİK?

1 yıllık görev sürelerinde yaptıklarına kısaca değinen Tunakan, şunları söyledi: ?Görev süremizde 9 adet iş geliştirme toplantısı yaparak farklı sektörlerde faaliyet gösteren üyelerimizi bir araya toplayıp yeni iş birlikleri fırsatları aradık. Çalışma gruplarımız sektörel seminerler, paneller ve sosyal aktiviteler organize edip başarıyla gerçekleştirdi. Yine bu dönemde Bulgaristan, Sırbistan, Litvanya, Letonya gibi ülkelere ziyaretler gerçekleştirdik. Ve son olarak hayata geçirdiğimiz  Yenilenebilir Enerji Kooperatifi-BALTEK projesiyle, bir yandan yenilenebilir enerji kaynaklarının önemine dikkat çekerken, diğer yandan üyelerine yeni yatırım olanakları sunduk.?

?HER ÜYEMİZ BALKANTÜRKEVİ´NİN HİSSEDARIDIR?

BALKANTÜRKSİAD olarak, bir taraftan yurtdışı ekonomi zirvelerine devam ettiklerini, diğer taraftan ise üyeler arasındaki ilişkiyi geliştirerek sinerjiyi artırmak için çalıştıklarını söyleyen Başkan Tunakan, yapımı büyük oranda tamamlanan BALKANTÜRKEVİ´nden de bahsetti. Tunakan, ?Derneğimizin faaliyetlerini artık kendi dernek merkezi olan BALKANTÜRKEVİ´nde yapmaya başladık. Hepimiz bu evin birer hissedarıyız. Fiziki şartları çok iyi olan bir bina oldu emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Ama fiziki yapılara değer katan orada yaşayan insanlar ve orada yapılan işlerdir. Dolayısıyla hepinizi, tüm üyelerimizi evimize bekliyoruz. Hep birlikte binamızı yaşatalım? ifadelerini kullandı.

BALKANTÜRKEVİ´nin resmi açılışını 5 Mayıs Cumartesi günü geniş bir katılımla yapmayı planladıklarını belirten Tunakan, 7 Mayıs´ta da Romanya Ekonomi Bakanı´nı ağırlayacaklarını sözlerine ekledi.

 


Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclisi 2023 Faaliyet Raporunu kabul etti

Odun keserken 2 ayağını ve elini kesti

Osmangazili muhtarlar mazbatalarını aldı

Büyükşehir'den Bursa'ya su müjdesi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten dezenformasyon uyarısı

Bursa’da baraka alev alev yandı

Bursa’da otomobilin çarptığı bisikletli kız yaralandı

Prof. Dr. Naci Görür: "İstanbul için depreme hazırlık zamanı"

Zeytin Sütü büyük ilgi görüyor

6. İnegöl Üniversite ve Meslek Tanıtım Günleri başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden Kur'an kursları hakkında açıklama

Cumhurbaşkanı'nın Danışmanı Akif Çağatay Kılıç, ABD heyetini kabul etti

Marmara'da muhteşem yunus gösterisi! Moths'tan belgesel tadında görüntüler

Fırtına kapıda! Edirne, Tekirdağ ve İzmir'e dikkat

Şişli’deki Cevahir AVM’de intihar şoku

Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail'e ihracat kısıtlaması açıklaması

Beşiktaş, MKE Ankaragücü maçı hazırlıklarını sürdürdü

Bayram trafiğinde can kaybı 75'e çıktı!

TSK, Gara'da 5 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirdi

Otomotiv sektöründe yeni işbirlikleri

Tekirdağ’da feci kaza: 1 ölü, 1 firar

Devlet Bahçeli: "Yerel iktidar olduk diyenler hayal alemindedir"

Bursa'da Seçim Kurulu Müdürü Mehmet Us'un alkış tartışması sürüyor

İnegöl'de ahşap kulübede yangın

İstanbul operasyonuyla Kazakistanlı uluslararası suçlu yakalandı

Bursa’da aksı yamuk tırı görenler gözlerine inanamadı

Geri viteste unuttuğu aracıyla kaza yaptı, o anlar kamerada

Reşit olunca ilk işi uyuşturucu satmak oldu

İstanbul’da işi bırakan DJ’ye silahlı saldırı kamerada

İstanbul’da balkonda genç kızı kurtarma operasyonu

Yükleniyor