BAKKOOP TÜRKİYE`YE ÖRNEK OLUYOR

BALIKESİR`Lİ BAKKALAR BAKKOOPU İNCLEMEK İÇİN İNEGÖL`E GELDİLER

GÜNDEM 6.01.2011 13:05:32 0
BAKKOOP TÜRKİYE`YE ÖRNEK OLUYOR

BALIKESİR ESNAF SANATKARLAR ODASI BAŞKAN VEKİLİ NECDET ERKAN İLE BALIKESİR İL VE İLÇE BAKKALLAR ODASI BAŞKANLARI, İNEGÖL?E GELEREK, İNEGÖL BAKKALLAR ODASI TARAFINDAN, İNEGÖL?DEKİ BAKKAL ESNAFLARI ARASINDA BİRLİK VE BERABERLİĞİ SAĞLAMAK, TOPLU ALIMLAR YAPARAK MARKETLERLE REKABET GÜCÜNÜ YAKALAMAK AMACIYLA KURULAN BAKKALLAR KOOPERATİFİNİ (BAKKOOP) VE İNEGÖL BAKKALLAR ODASINI ZİYARET ETTİLER.

 

GERÇEKLEŞEN ZİYARETTE BALIKESİR ESNAF SANATKARLAR ODASI BAŞKAN VEKİLİ NECDET ERKAN, BALIKESİR İL VE İLÇE BAKKALLAR ODASI BAŞKANLARI, BALIKESİR`DE DE BAKKOOP BENZERİ BİR PROJENİN BAŞLATILABİLMESİ İÇİN İNEGÖL BAKKALLAR ODASI BAŞKANI HAKAN İNKAYA?DAN BİLGİLER ALDILAR. 

Balıkesir`de tüm esnaflar için, İnegöl`de uygulanan BAKKOOP projesinin bir benzerini yapmak istediklerini belirten Balıkesir Esnaf Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Necdet Erkan, "Bu konu ile ilgili bir ön çalışma yapıyoruz dedi.

 

Balıkesir Bakkallar Odası Başkanı Hasan Yançıl, Bunu başarmış olan İnegöl Bakkallar Odasını duymuştuk. Balıkesir`de de buna benzer bir çalışma başlattıklarını söyledi.

 

 

Son yıllarda bakkal esnafının büyük marketler karşısında büyük sıkıntı çektiğini ifade eden Balıkesir Bakkallar Odası Başkanı Hasan Yançıl, "Haksız rekabetle karşı karşıya kaldılar. Ciroları düştü. Dükkanlarını kapatır hale geldiler. Bundan kurtuluşun yolu da ortak satın alma yapabilmek, mümkünse tabela birliğine gitmek. Bunu başarmış olan İnegöl Bakkallar Odasını duymuştuk. Balıkesir`de de buna benzer bir çalışma başlattık. Bu konu ile ilgili İnegöl Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya?dan bilgi almak için ziyarete geldik. Çalışmaları yerinde gördük. Örnek bir şubeyi de ziyaret ettik. Sistem birbirine entegre olmuş. Fiyat birlikteliği sağlanmış. Bizler Balıkesir`de buna benzer çalışmalar yapıyoruz ama buradaki fiyat birlikteliği gerçekten hoşuma gitti. Bizde Balıkesir`de en kısa zamanda bu sistemi uygulayacağız. Artık esnafların kesinle tek başına hareket etme şansı yok. Tek başına hareket ederse, bilsinler ki bugün işleri iyiyse bile önümüzdeki yıllarda işyerlerini kapatmak zorunda kalacaklar. Çünkü etrafımızda ulusal zincirler çoğalıyor. Çember gittikçe daralıyor. Bizim de güç olmamız lazım. Güç olmamız içinde birleşmemiz lazım. Birbirimize karşı olan ön yargılarımızı bir tarafa atmamız lazım. Ancak bu şekilde ayakta kalabiliriz. Satın alırken kazanacağımız için satın almayı güçlü bir şekilde yapmalıyız. Ulusal zincirlerde ki görselliği de aynı şekilde müşterilerimize göstermemiz lazım. Ben 1997 yılından beri oda başkanıyım. O günden beri dillendiriyoruz. Önce marketler şehir merkezine girmesin dedik. Fakat girdi. Şimdi de diyoruz ki, büyük marketlerin çalışma saatleri sınırlansın. Avrupa`da böyle. Madem Türkiye, Avrupa Birliğine girmeye çalışan bir ülke, Avrupa Birliğinde bu iş nasıl yapılıyorsa bizde de aynısı yapılsın istiyoruz. Örneğin Avrupa`da büyük marketler Cumartesi günü saat 14.00`de kadar açık olur, sonrasında kapanır. Pazar günleri de kapalıdır. Normal günlerde de mesai saatleri de 10.00`da başlayıp, saat 20.00`de biter. Ama maalesef Türkiye`de kuralsızlıklar zinciri hakim. Bazı bölgelerde 24 saat çalışan ulusal zincirler var. Yani bu haksız rekabetin önlenmesi için alışverişi düzenleyen bir yasanın çıkması kesinlikle şart. Biz hükümetten en azından bu çalışma saatleri ile ilgili bu yasanın bir an önce çıkmasını istiyoruz. Hiç olmazsa onların kapalı olduğu saatlerde bizim esnaflarımız nefes alır diye düşünüyoruz" dedi.

Balıkesir Esnaf Sanatkarlar Odası Başkan vekili Necdet Erkan ve Balıkesir il ve ilçe Bakkallar Odası Başkanlarının ziyaretinden memnun olduğunu belirterek konuşmasına başlayan İnegöl Bakkallar ve Benzerleri Odası Başkanı Hakan İnkaya ise, gerekli bilgileri paylaşıp, tecrübelerini onlara aktardıklarını söyledi. Bundan sonra da gerekli bilgi aktarımına devam edeceklerini belirten İnkaya, "Kendileri bundan sonra tabela ve fiyat birlikteliklerini sağlayacaklarıdır. Sanayi Bakanı devamlı 3D yani değişim, dönüşüm ve destekten bahsediyor. Bizler devamlı değişim içerisindeyiz. Bundan sonra ki süreçte de destek bölümünde de bir şeylerden faydalanabilirsek, daha iyi konumlara geliriz. Bizler iyi şeyler olmasını temenni ediyoruz. Balıkesir`den buraya gelerek bizimle bilgi alışverişin de bulunmak isteyen oda başkanlarımız, esnafları için bir şeyler yapmanın gayreti içindeler. Bizleri mutlu eden de budur" diye konuştu.


Marketlerde etiket değişimi bitecek! Ambalaj üzerine tavsiye fiyatı geliyor!

Bursa'da ilçe belediye başkanları Vali Demirtaş'ı ziyaret etti

Kurşunlu sahilinde bir ceset bulundu, kayıp mürettebata ait olduğu tahmin ediliyor

Osmangazi’de metruk bina yıkımları hız kazandı

Milli takımın yarısı İnegöl’den

Okul Sporları Yarışmasında İnegöl Belediyespor farkı

7 terörist MİT ve Hudut Kartalları operasyonuyla yakalandı!

Bursa'da müstakil evde çıkan yangın söndürüldü

Bursaspor Divan Kurulu toplantısı ertelendi

Son dakika! Eski Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti

Bursa’da U-17 maçında kavga! Antrenörün dili boğazına kaçtı

Emniyet şeridi ihlali yapana tam 6 bin 440 TL ceza!

İnegöl arıcılığında yeni dönem başladı

Bursa'da market çalışanını öldüren şahıs tutuklandı

Bursa'da ayı köye indi! Yiyecek bulamayınca çöplere daldı

Enerji Bakanı Bayraktar'dan yaz saati uygulamasına net mesaj

Kıskaç-13 ile 13 eski askeri öğrenci yakalandı

İçişleri Bakanlığı'ndan Sibergöz-34 operasyonu

Bursa'da çocuklar Nil Karaibrahimgil ile eğlendi

Başkan Oktay Yılmaz: "Bursa için elbirliğiyle çalışacağız"

Bursa mobilya sektörü temsilcileri Milano’da

İnegöl'de 23 Nisan ruhu yaşandı

İnegöl'de yan bakma nedeniyle sopalı ve bıçaklı kavga

Türkiye, meyve üretiminde dünyada 4’üncü sırada

Kayıp ekonomist Korhan Berzeg'e ait eşyalar bulundu

Konut fiyatları Şubat’ta yıllık yüzde 58,3 arttı

Cezaevindeki hükümlüler üretti, fuardaki ürünler yoğun ilgi gördü

Motorin fiyatına gece yarısı indirim: 1,17 kuruş azalma bekleniyor

Yaylada kadın cesedi bulunmasına ilişkin bir kişi tutuklandı

Bursa'da alkollü sürücü kazaya neden oldu! 3 araç hasar gördü, vatandaş kıl payı kurtuldu

Yükleniyor