Bakan Varank Bursa Medyasıyla bir araya geldi

Bursa basını ile düzenlenen programa Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın yanı sıra AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş katıldı.

BURSA HABER 7.05.2023 12:49:00 0
Bakan Varank Bursa Medyasıyla bir araya geldi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çelik Palas Oteli’nde Bursa Medyası ile kahvaltıda bir araya geldi. Bakan Varank kısa açıklamasından sonra medya mensuplarının sorularını cevapladı.


Bakan Varank’ın konuşmalarının satır başları şu şekilde;
Öncelikle şaşkınlığımı ifade ederek başlayacağım.
Bursa’nın her şeyi bereketli olduğu gibi medyası da bereketliymiş. Bu davete cevap verip buluştuğumuz için teşekkür ederim.
Uzun yıllardır siyasette bulunan birisi olarak şunu ifade etmek istiyorum.

         Uzun yıllardır Sayın Cumhurbaşkanımız ile çalışmaya başladığımızdan beri medyayla iç içe olduk, onlara yardımcı olmaya çalıştık. Haber nasıl yazılır haber nasıl atlatılır bunlarla iç içe olduk öğrendik. Kamu görevi yapıyorsanız eğer bunun köşe yazarı sağlıkçısı olmuyor herkes birdir. Biliyorsunuz 14 Mayıs’a çok az bir zaman kaldı. Türkiye 14 mayıs’ta 100 yılın seçimini Gerçekleştirecek. Biz bu ülkeyi kalkındırmanın derdindeyiz. Bu şehirlerimiz ilçelerimiz hangi yatırımı hak ediyorsa hangi hizmetlerle daha iyi yerlere gelecekse biz bunları 20 yıldır canımızı dişimize katarak yaptık. İnşallah 14 Mayıs’tan sonra da devam etmek istiyoruz
Aziz Bursalı hemşehrilerimizin takdirleriyle inşallah bizde burada bir ekiple hizmetlerimize devam etmek istiyoruz. Bugün baktığımızda Bursa’ya her alanda ulaştırma, sanayide, eğitime ve birçok faktörde yatırımlar yaptık.


Önümüzdeki dönemlerde de inşallah Bursa’yı hak ettiği yatırımlara ulaştırmak için yolumuza devam edeceğiz. Bir ihtiyaç bir talep doğrultusunda sıkıntılar olduğunda başlattığımız faaliyetler var. Biz Türkiye’yi geleceğe hazırlamak için siyasetteyiz. Bursa’nın potansiyeli hangi alandaysa planları yaparak potansiyelini daha da yükseltiyoruz. Bursa’yı sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın bir şehri yapmak için yolumuza devam ediyoruz.
“Bursa Türkiye’nin 4. Büyük şehri”
Bursa; sanayisiyle, tarımıyla, turizmiyle, lojistiğiyle ön plana çıkan marka şehirlerimizdendir. Değerli arkadaşlar tabi burada Sinerji ve ortak akıl kelimelerinin altını çizmek istiyorum. Biz her zaman ortak akla önem verdik Sayın Cumhurbaşkanımızın ekip çalışmasına özen veren ekibiyle ön plana çıkan bir isim.


Seçimde yakaladığı başarılarla zaten bu farkını ortaya koymuştur. Az önce aradı sizlerde gördünüz nasıl gidiyor şunları yapmayı unutmayalım bunlarla mutlaka görüşelim diyen bir liderimiz var. Burada takım arkadaşlarımızla iyi bir oyun ortaya koymaya çalışıyoruz. Biz ortak akla önem veren bir partiyiz. Biz bizi eleştirecek dahi olsa insanların bizimle ilgili kurduğu cümleleri asla duymazlıktan gelmedik. Her zaman vatandaşımız kamuoyu ne düşünüyor bunları dikkate aldık. Sokağın sesini medyanın sesini duymazsanız siyasette başarılı olamazsınız. Bu şehirdeki medya mensuplarının hepsiyle bit araya gelmeye çalışacağız. Bunun garantisini sanayi ve teknoloji bakanlığını sanayiye ve teknolojiye önem vererek buralara geldik. İstişare ettim ve Türkiye’nin geleceği için elimden gelen her şeyi yaptım. Buradaki kapasitemiz yerel kalkınmada katlılar sağlayan bir kabiliyet.

 Tabi burada bir bursa buluşması yaptık. Biz reaktif bir siyaset değil pro aktif bir siyaset izleyeceğiz. Burası nir sanayi şehri. Bursa’ya kazandırdığımız yatırımların bu şehre neler kattığını sizler de çok iyi biliyorsunuz. Nasıl Togg Bursa’nın sanayisini değiştiren bir projeyse nasıl Bursa’nın adını daha da yukarılara taşıdıysa bu projeleri daha da geliştirerek Bursa’nın ismini en tepelere çıkaracağız. Başta sanayi olmak üzere biz Bursa’da bütün sektörleri desteklemeye devam edeceğiz. Burası tarımda da önemli bir şehir tarıma da destek vereceğiz burası bir kültür şehri kültüre de önem ve destek vereceğiz. Bunun gibi bütün sektörlere desteğimizi vereceğiz. Bunu yapacak kabiliyet bu ekipte var ve inşallah biz önümüzdeki dönemde bunlara gayret göstereceğiz. Ben tekrardan sizlerle buluştuğumuz için sizlere teşekkür etmek istiyorum.

TV ON6 Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özdemir'de Bakan Mustafa VaranK ile bir araya geldi


İki gün arayla kayboldular, çifte kayıpta sıcak gelişme

CHP ve MHP liderlerinin görüşmesinin ayrıntıları ortaya çıktı

Osmangazi’de Hıdırellez coşkusu

Başkan Bozbey'den borçlar ve yönetim atamalarıyla ilgili açıklamalar

İnegöl Belediyespor oryantiring U14 Takımı, Türkiye Şampiyonu oldu

Bursa’da cip ile motosiklet çarpıştı: 3 yaralı

Bursa’da dolmuş şoförlerinin kavgası kamerada

Otomobil ile çelenk taşıdı

Yapı Topluluğu “Geleceğin İnşası” programında sektör temsilcilerini ağırladı

15. Uluslararası Folklor Festivali’nde BUÜ rüzgarı

Bursaspor Kulübü, efsane başkan İbrahim Yazıcı'yı rahmetle andı

Yıldırım'da Hıdırellez Şenliği büyük ilgi gördü

Gürsulu gençler için hibe desteği

Haydarpaşa açıklarında karaya oturan gemi havadan görüntülendi

Bursa'da uyuşturucu operasyonu

Bayrampaşa’daki cinayetin görüntüleri ortaya çıktı

Mudanya'da film sahnelerini aratmayan kovalamaca

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den İsrail'e sert tepki: "Türkiye, gerekeni yapacak!"

İsrail ordusu Refah'a karadan girdi: Sınır kapısı ele geçirildi

İnegöl Hayvan Pazarı Kurban Bayramı'na hazır

Bursa'nın 'kravatlı simitçi'si: Ahmet Berksun'un renkli hikayesi

Yusuf Tekin'den müjdeli haber: 20 bin öğretmen ataması uzlaşıyla onaylandı

Avcılar açıklarında yük gemisinden Hindistanlı hastayı kurtarma operasyonu

Bursa'da emlakçı terörü! Köylünün tarlasına izinsiz yol açıldı

Tekirdağ’da aile katliamı: Eşini ve 5 yaşındaki çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yıllık enflasyon yaz aylarından itibaren düşüşe geçecek"

TSK'dan terör örgütlerine sert darbe! 23 terörist etkisiz hale getirildi

Doğancı ve Nilüfer barajları 10 yıl sonra doluluk rekoru kırdı!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında neler masaya yatırılacak?

UEFA’dan Halil Umut Meler’e görev

Yükleniyor