Bakan Soylu: 'Bursa'daki bombalı saldırının faillerini CHP'liler sakladı'

Bursa’da cezaevi servis aracına yönelik gerçekleştirilen terör saldırısının faillerinden Cebrail Gündoğdu’nun saklanmasına yardım eden şüphelilerden bazılarının CHP teşkilatında görev aldığı ortaya çıktı.

BURSA HABER 26.11.2022 11:39:00 0
Bakan Soylu:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü Şehit Demet Sezen Toplantı Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında, belediyelerde yürütülen soruşturmalara ilişkin açıklamalarda bulunurken Bursa'daki bombalı saldırı ile ilgili önemli bilgiler verdi.

İçişleri Bakanı Soylu, 2019-2022 arasında 74 belediyede terörle bağlantılı 88 soruşturma yürütüldüğünü, bunlardan 79’unun tamamlandığını açıkladı.

Bursa’da cezaevi servis aracına yönelik gerçekleştirilen terör saldırısının faillerinden Cebrail Gündoğdu’nun saklanmasına yardım eden şüphelilerden bazılarının CHP teşkilatında görev aldığı ve Ayvalık Belediye şirketlerinin çalışanı olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan şüphelilerden Dilara Su K.’nın, Fethi G. isimli şahısla buluşarak örgütsel mesajı aldığı, ardından da terörist Cebrail Gündoğdu’nun lojistik ve barınma ihtiyaçlarını karşıladığı belirlendi. Dilara Su K.’nın kiraladığı ikamette yapılan aramada örgüt mensuplarından Dilek Aksu’nun çantası, Cebrail Gündoğdu’nun ise gömleği bulundu.

Bursa’da 20 Nisan’da infaz koruma memurlarını taşıyan otobüsün geçişi sırasında bombalı saldırı düzenlenmiş, infaz koruma memuru Cengiz Yiğit şehit olmuş, 4 kişi yaralanmıştı. Terör saldırısının faillerinden MLKP üyesi Seda Baykal, Dilek Aksu ile Mehmet Mustafa U. 17 Eylül’de düzenlenen operasyonla İzmir’de yakalanmıştı. İçişleri Bakanlığının terörden arananlar listesinde turuncu kategoride yer alan ve 1 milyon lira ödülle aranan saldırının faillerinden Cebrail Gündoğdu da 22 Ekim’de İzmir’in Menemen ilçesinde gözaltına alınmıştı.

CHP’NİN AKTİF ÜYELERİNDEN SALDIRGANLARA YARDIM

Devam eden çalışmalarda Cebrail Gündoğdu’yla irtibatlı 8 şüpheli Balıkesir ve İzmir’de gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde gözaltına alındı. Terörist Gündoğdu’ya Ayvalık’ta yardım ve yataklık eden şüphelilerden Tuğba E.’nin CHP Ayvalık kadın kolları üyesi ve Ayvalık Belediye şirketinin çalışanı olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan diğer şüpheli Rana İ.’nin de 2012’de CHP Ayvalık ilçe teşkilatında yönetim kurulu üyeliği yaptığı, aktif olarak da partide çalışmalar yürüttüğü öğrenildi. Rana İ.’nin diğer şüpheli Tuğba E. gibi Ayvalık Belediye şirketinin çalışanı olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan bir diğer şüpheli Umur Ö. de CHP Ayvalık teşkilatının aktif üyesi çıktı.

Rana İ.’nin evinde yapılan incelemelerde MLKP terör örgütünün sözde eş başkanı Başak Şahin Duman ve Bursa’daki saldırının faillerinden Dilek Aksu’nun parmak izi çıktı. Ayrıca Rana İ’nin örgütsel faaliyetlerin icrasını sağlamak amacıyla kızı Dilara Su K., Tuğba E. ve Umur Ö.’ye örgütsel talimatlar verdiği tespit edildi.

Bakan soylu: Şüpheli Tuğba E.'nin HTSK kayıtlarında Cebrail Gündoğdu ile aynı yerde baz verdiği ve ikametinde yapılan aramalarda Gündoğdu’nun parmak izlerinin tespit edildiği öğrenildi. Umur Ö.’nün de Gündoğdu’nun barınma ve lojistik ihtiyaçlarını karşıladığı kamera görüntüleriyle tespit edildiğini açıkladı.


İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu

Yerli otomobil Togg şehit ailelerine hizmet vermeye başladı

Arkadaşını silahla kovalayan 15 yaşındaki çocuk yakalandı

Başarılı sporcu Türkiye 3’üncüsü olarak milli takıma girdi

Döküm sahasında toprak kaydı, hafriyat kamyonu devrilmekten son anda kurtuldu

Polis elini hangi çekmeceye attıysa ya mermi ya da hap çıktı

Keşan’da bir evin bahçesindeki 2 köpek zehirlendi

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

Karacabey’de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı

Kalamış’ta deniz taksi ile kano çarpıştı, bir kadının ayağı koptu

Batan gemide ölen genç 73 gün sonra toprağa verildi

Gemlik’te ceza yiyen işletme sahibi bayıldı

Sokak köpeklerinin saldırısına uğradı: O anları gözyaşlarıyla anlattı

Sahte ilanlarla 52 milyonluk vurgun yapan 44 şüpheli tutuklandı

Ahırda çıkan yangında 4 büyükbaş telef oldu

1 yıl önce kardeşini bıçaklayan adamı kalçasından vurdu

30 ton benzin yüklü tankerin kaza anı kameraya yansıdı

Silahı temizlerken kendini vurdu

Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu

Galatasaray, Sivasspor maçı hazırlıklarına ara vermeden başladı

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

İnegöl'de kaza: Hafif ticari araç çocuğa çarpınca metrelerce havaya uçtu

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

Bursalı emekli tamirci, 100 yıllık radyo koleksiyonuyla geçmişe yolculuk yaptırıyor

BEBKA’dan kırsal kalkınma için 35 projeye 112 milyon liralık hibe

Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

MHP Bursa eski yöneticisi Osman Tan vefat etti

Sibergöz-35 operasyonu ile 48 dolandırıcı yakalandı: 500 milyonluk vurgun önlendi

Yükleniyor