Anadolu rüzgarı Bursa’da esiyor

Anadolu rüzgarı Bursa’da esiyor

GÜNDEM 7.10.2023 17:01:29 0
Anadolu rüzgarı Bursa’da esiyor
Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF) tarafından düzenlenen ’6. Bursa Anadolu Günleri’ etkinliği kapılarını açtı. 9 Ekim tarihlerine kadar Osmangazi Çarşamba Pazarı alanında düzenlenecek Anadolu buluşmalarında 120 stant da, 32 il hem yöresini hem de damak tadını tanıtacak.
Bursa’daki il derneklerinin bir araya gelmesiyle kurulan Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF), Anadolu buluşmalarının 6’ncısını düzenliyor. 5-9 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenlenecek etkinlikte kurulacak olan 120 stant da, 32 il hem yöresini hem de damak tadını tanıtma fırsatı bulacak. Anadolu’nun tarihi, turistik dokusu, kültür ve turizm değerleri, el sanatları, yöresel lezzetleri, müzik ve folklorunun bir araya geleceği ’BİLDEF 6. Bursa Anadolu Turizm ve Tanıtım Günleri’nde Anadolu’nun bir çok değeri Bursa’ya taşındı.
BİLDEF Genel Başkanı Ramazan Alp, “Bizim BİLDEF olarak gönlümüzden geçen etkinlik, Balkanlardan, Kafkaslardan ve Anadolu’nun hepsinin katılacağı bir festival havasında günler yapalım. Fuar havasında olsun istiyoruz. Tarım, gıda, tekstil fuarları var. İllerimizin kültürlerini de tanıtmak istiyoruz. Yerel yönetimlerimizden bu konuda yardım istiyoruz. Çoğu iller kendi başına tanıtım günleri yapıyor. Ancak biz bunu bütününü kapsayacak bir hafta sürece festival havasında fuar yapmak istiyoruz” dedi.
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. Bütün sivil toplum kuruluşlarımızın gayesi, geldikleri coğrafyadaki değerlerle bu kente bir değer daha katmaktır. Şehrin kalkınmasında daha fazla etkin rol almasını sağlamaya çalışmaktadır. BİLDEF de yaptığı bu çalışmalarla Bursa’ya değer katmaktadır” şeklinde konuştu.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, “Bursa’da kimsenin kimseye ‘hoş geldin’ deme lüksü yoktur. Kimi Balkanlardan, kimi Kafkaslardan, kimi ise Anadolu’nun çeşitli illerinden gelmiş Bursa’yı oluşturmuş. Oluşan Bursa’da birliği beraberliği ve gelişimini sağlam herkesin görevidir. Herkes doğru yerin kültürünü elbet yaşayacaktır. Bu kültürleri buraya getirmeye gayret gösteren BİLDEF’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Bu yıl tasarruf genelgesi ve 11 ili vuran deprem sebebiyle illerin valilikleri, belediyeleri ile kültür ve turizm müdürlüklerini davet edilmedi. Etkinlikte sadece yöresel ürünler, el sanatları, gastronomi, müzik ve folklor ekipleri yer aldı. Ayrıca, Atlantis sirki, sıra gecesi, folklor gösterileri ve sürpriz sanatçılar halkla buluşacak.
Anadolu Günleri’nin açılışına İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, İYİ Parti Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar ve CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk de katıldı.

Çanakkale’de 20’si çocuk 42 kaçak göçmen yakalandı

Paris Saint-Germain üst üste 3. kez şampiyon

Esenyurt’ta 2 çocuk babası adam evinde ölü bulundu

Ataşehir’de 4 katlı binada yangın: 2 yaralı

Metroda tacize uğrayan genç kız dehşet anlarını anlattı

Edremit sahilleri uçurtma ile renklendi

Büyükçekmece’de sır cinayet

Tekirdağ’da 16 kaçak göçmen yakalandı

Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kafatası kemikleri bulundu

2. Lig’de maç sonrası yaşanan gerginlikte futbolcu ve taraftar yaralandı

TFF 2. Lig: Karacabey Belediyespor: 2 - Altınordu: 2

Kocaelispor - Bandırmaspor maçının ardından

Çiftçilere Trabzon hurması yetiştirmenin püf noktaları anlatıldı

Başkan Durgut’tan sanata destek

Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı

Huzurlu sokaklar uygulaması ile tehlikelerin önüne geçiyorlar

Su kaynaklarının sürdürülebilirliği hakkında panel düzenlendi

Adıyaman’da şehit olan Komiser Gökhan Özer son yolculuğuna uğurlandı

Eyüpsultan’da hatalı park kavgasında canından oluyordu: Sopayla ve bıçakla saldırdılar

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor: 2 (Maç sonucu)

Esenyurt E-5 yan yolda tır refüje çıktı

Tunca Nehri’nde öğrenciler ve vatandaşlar çöp topladılar

Kuzey Londra derbisinde kazanan Arsenal

Trendyol 1. Lig: Kocaelispor: 3 - Bandırmaspor: 1

Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım oldu.

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor:1 (İlk yarı)

Galatasaray Petrol Ofisi, son haftaya lider girdi

Ümraniye’de kaldırıma çıkan İETT otobüsü iş yerine daldı

Yalova MAG-DER’den öğrencilere eğitim

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına başladı

Yükleniyor