Ana Kucağı zincirine yeni halka

Bursa Büyükşehir Belediyesi, okul öncesi eğitimde önemli bir marka haline gelen Ana Kucağı Eğitim Merkezleri’ne yeni bir halka olarak Hocataşkın Ana Kucağı’nı da ekledi.

BURSA HABER 27.09.2023 15:18:00 0
Ana Kucağı zincirine yeni halka

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Taviz vermeyeceğimiz bir konu var o da geleceğimiz. Eğer gelecekte güzel şeyler ortaya çıkarsa dönüp geriye baktığımızda mutlu oluruz. Mesele geleceğe dair evlatlarımıza yatırım yapabilmek” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarının da okul öncesi eğitim hizmetlerinden faydalanabilmesi amacıyla 2019 yılında 6 merkezle başlattığı Ana Kucakları halkası genişlemeye devam ediyor. Halen 230 öğretmenle, yaklaşık 3500 çocuğa eğitimin verildiği Ana Kucaklarının 29’uncusu Hocataşkın Mahallesi’nde eğitime açıldı. Altı derslikte halen 60 öğrencinin eğitim gördüğü Hocataşkın Ana Kucağı’nda da tüm eğitim materyalleri Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Hocataşkın Mahallesi sakinlerinin talepte bulunduğu Ana Kucağı Eğitim Merkezi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu ve mahalle sakinlerinin de katıldığı törenle eğitime açıldı.

 

İhmal pahalıya mal olabilir

Hocataşkın Ana Kucağı’nın açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bir yıl sonrası düşünülüyorsa tohum dikilmesi, 10 yıl sonrası için ağaç dikilmesi, ancak 100 yıl sonrası düşünülüyorsa iyi bir nesil yetiştirilmesi gerektiğini hatırlattı. Bu nedenle ülkenin geleceği olan çocuk ve gençlere yönelik önemli yatırımlar yaptıklarını dile getiren Başkan Aktaş, “Evlatlarımıza ne kadar iyi yükleme yaparsak, karşılığını ona göre alırız. Bu çocukları 1 gün, hatta 1 saat ihmal etmek gelecekte bize pahalıya mal olabilir. Bunlar bizim geleceğimiz. Daha yeşil bir Bursa, huzurlu, güvenli bir ülke için onlara yatırım yapmamız şart. Onların milli ve manevi değerler noktasında yetiştirilmesi değerli ve kıymetli. Gençler ve çocuklar diyoruz. İşte 5000 üniversite öğrencimize 1250, 5000 lise öğrencimize 750 lira olan burslar için müracaatlar başladı. Onları da desteklemeye devam edeceğiz. Adına çocuk üniversitesi, ana kucakları diyebilirsiniz, millet kütüphanesi, uyuman kütüphane, gençlik merkezleri diyebilirsiniz. Bu konuda Türkiye’de en zengin şehirlerden biri Bursa desem mübalağa etmemiş olurum. Bunlar para getiren şeyler değil. Bunların hepsi gider gibi görünüyor. Ama bizim taviz vermeyeceğimiz bir konu var oda geleceğimiz. Gelecekte güzel şeyler ortaya çıkarsa, dönüp geriye baktığımızda mutlu oluruz. Mesele geleceğe dair evlatlarımıza yatırım yapabilmek. Ana Kucakları kartopu misali büyümeye devam edecek. Hocataşkın Ana Kucağı Bursa’mıza hayırlı olsun” diye konuştu.

 

 

Okul öncesi okullaşma

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu da Bursa’da yaklaşık 76 bin öğrenciye okul öncesi anaokulu eğitimi verildiğini belirterek, “Bunun yanında bu eğitim oranının yükselmesi için belediyemizin ana kucakları önemli. Büyükşehir’in Milli Eğitim’e destek vermesi, okul öncesi okullaşma oranının yüzde 100’e yaklaştırma çabamıza verilmiş büyük bir destektir. Bu anlamda emek ve gayret için teşekkür ediyorum. Ben de Bursa’da kendimi bir birlikteliğin içerisinde buldum. Açılan ana kucağının hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yaklaşık 3 binden fazla öğrencimize hizmet veriyor. Açılışların artarak devam etmesini diliyorum” dedi.

 

Birlik, beraberlik

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da Hocataşkın Ana Kucağı’nın hayırlı olmasını diledi. ‘Birlik ve beraberlik işin besmelesi’ diyerek yola çıktıklarını ifade eden Yılmaz, “Hamdolsun bu birlik ve beraberlik sayesinde de hem şehrin her alanına dokunmaya çalışıyoruz hem de hayatın her alanına dokunacak hizmetleri üretiyoruz. Yaptığımız imar uygulamalarıyla Yıldırım’a 15’e yakın okul alanı kazandırdık. Kütüphanelerimizde üniversitelere hazırlanan on binlerce gence destek olduk. Spor merkezlerimizde on binlerce evladımızın spor yapmasına imkan tanıyoruz. İlkokul çağındaki çocuklarımızın geleceğe güvenle bakması, kendi ufuklarını oluşturması adına da Molla Yegan Çocuk Üniversitesini oluşturduk. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımıza verdiği destek ve katıklarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Aktaş, açılışı yapılan Hocataşkın Ana Kucağı’nı gezip, sınıftaki çocuklarla sohbet etti.

Muhabir: Kerem Kaplan


Boşandığı için lokma döktürdü

Kartal’da rezidansta öldürülen kadın, şarkıcı Yalın’ın kuzeni çıktı

Nihal Candan tahliye edildi

Çanakkale’de 8 kaçak göçmen yakalandı

Tarımsal üretimin gücü Bursa Ticaret Borsası ile ortaya çıkıyor

Gemlik Belediyesi’nde Başkan Yardımcıları ve Özel Kalem Müdürü belli oldu

Gemlik emniyeti suçlulara göz açtırmadı

Nilüfer Belediyesi’nde başkan yardımcıları belli oldu

Hemşirelik adayları beyaz üniformalarını giydi

İş yerini kapattıktan sonra sohbet eden esnafa silahlı saldırı: 2 yaralı

Direksiyon başında nöbet geçirince kaza yaptı

2 kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla yargılanıyor

Bursa’da startup yatırımcı ekosistemi bir araya geldi

BUTGEM’de istihdam odaklı “Mesleki Eğitim İşbirliği” protokolü İmzalandı

Bandırma semalarındaki Afrika çöl tozu dron ile görüntülendi

Kadıköy’de taşkınlık çıkaran şahsı yolcular dışarı attı

Başkan Bozbey, MODEF’i ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır

Ticaret Bakanlığı'ndan kritik adım!

İnegöl'de Kurban Bayramı kotra ihalesi tarihi belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni kamuoyuna sundu

Gazeteciler Vakfı’ndan Vali Demirtaş’a ziyaret

Orhangazi'de çöp konteynerinde ayı etine rastlandı!

İstiklal Caddesi saldırganına 7 kez ağırlaştırılmış müebbet

Karacabey'de feci kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Öğretmene saldıran veli yakalandı, adalete teslim edildi

Hacca gitmek için Fransa'dan bisikletle yola çıkan iki kişi Tekirdağ'a geldi

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı 3 ayda 2,5 milyar doları aştı

Sakarya'da otomobilin çarptığı kadın öldü

Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi yaralandı

Yükleniyor