ALTINLARI ÇALMAK İSTERKEN SUÇ ÜSTÜ YAKALANDI

(FOTOĞRAFLI)

ASAYİŞ 12.11.2015 12:57:57 0
ALTINLARI ÇALMAK İSTERKEN SUÇ ÜSTÜ YAKALANDI

 

Bursa´da bir köyün sakinlerini, "parmak iziniz hırsızlık olayında çıktı" diyerek dolandıran polis kılığındaki zanlı, ikinci işinde aynı yöntemi kullanmak isteyince jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. 
Alınan bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesine bağlı incir ve zeytiniyle ünlü Gündoğdu köyüne sahte başkomiser kılığındaki dolandırıcılar dadandı. F.B. isimli kadını arayan dolandırıcı, "Parmak iziniz bir hırsızlık olayında tespit edilmiştir. Elinizde ne kadar altın ve para varsa bize teslim edin. Biz onları karşılaştıracağız" diyerek kandırdı. 20 bin liralık altın ve 18 bin lira nakit bu şekilde çalındı. 
Bir çete ile bu işe kalkışan dolandırıcı aynı köyde dolandırıcılık olayına devam etmek istedi. Gündoğdu köyünde 10 farklı evi arayan dolandırıcılar aynı yöntemi sürdürdü. Aranan evdeki kadınlar telekonferans yöntemiyle yakınlarıyla da görüştürülerek güven temin edilmeye çalışıldı. Dolandırıcılar, yeni kurbanlarını ise, "Altınları ve paraları köyün okulunun yanına getirin. Emniyette parmak izi karşılaştırması yapacağız. Kimseye de haber vermeyin" diyerek tembihledi. 
117 bin liralık altınları poşete koyup götürmek için yola çıkan iki kadın başka bir köylünün durumu fark etmesiyle bundan vazgeçti. Köylüler hemen jandarmayı arayınca operasyon düzenleyen ekipler Urfa´dan geldiği belirlenen 18 yaşındaki Mazlum K.´yı suç üstü gözaltına aldılar. Mazlum K.´nın bu işi Urfa ile bağlantılı bir şebeke ile birlikte yaptığı, çaldığı paralardan komisyon aldığı öğrenildi. 
Dolandırılmaktan son anda kurtulan Z.Ç isimli kadın ev telefonunun çaldığını belirterek, "Sizin adınıza sahte kimlik çıkartmışlar, sizi soyacaklar, senin bankada her hangi bir para ya da altının var mı? diye sordular. Ben de olmadığını söyledim. Kimliğimi kaybedip kaybetmediğimi sordular. Kaybettiğimi ancak daha sonra yenisini çıkarttığımı söyledim. Bana "ben ne dersem onu yap, ben başkomiserim. Telefonu kapatma, evde ne varsa topla, hazırla. Biz evine geliyoruz, arama yapacağız" dediler. Altın ve paraları poşete doldurup köy okulunun yanına getirmemi söylediler. Para ve altınları yanıma alarak okulun yanına gittim. Ama giderken ayaklarım geri geri gitti. Yanıma, dün dolandırılan kişinin yakını olan Erkan geldi. Beni uyardı. Jandarmayı arayarak haber verdik. Jandarma ekipleri dolandırıcıyı suç üstü yakaladı" dedi. 
Köyde bir gün önce dolandırıcılık olayının kurbanı olan F.B´nin akrabası Erkan Y. ?Başımıza acı bir olay geldi ve Jandarma olayı çok iyi takip etti. Yengemi telefonla arayan dolandırıcılar sivil polis olarak kendilerini tanıtarak altın ve paralarını almışlar. Ben bu sabah tarlaya giderken köyde yabancı birinin gördüm. Kendisini uyardım. Muhtarı aradım. Bahçeye gitmekten vazgeçip yarı yoldan döndüm. İçime bir şüphe düştü. Yakalanma anında ben oradaydım, bugün yine köyden birkaç kişiyi kandırmışlar. Köylümüz olan Z.Ç dolandırıcılık olayından habersiz olarak altınları teslim etmeye gelmiş. Ben de kendisini uyarınca zanlı jandarma tarafından suç üstü yakalandı" dedi. 
Jandarma ekipleri tarafından suç üstü yakalanan Mazlum K. sorgulanmak üzere karakola götürüldü. Mazlum K.´nın bağlantılı olarak çalıştığı kişiler araştırılırken, vatandaşların benzer olaylara karşı dikkatli olması, bir olayla karşılaştıklarında 156 Jandarma İmdat hattını aramaları gerektiği belirtildi. 


Zorlu Holding binasına silahla ateş açıldı

Fatih’te hareketli gece: Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla saldırıp kapıyı ateşe verdi

Esenler’de araç içinden havaya ateş ettiği anı sosyal medyada paylaşan şahıslar gözaltına alındı

UEFA Avrupa Konferans Ligi: Fenerbahçe: 1 - Olympiakos: 0 (Maç sonucu)

İsmail Kartal: “Turu geçmek adına her şeyi hak etmiştik”

Jose Mendilibar: "Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık"

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

Jandarmadan huzur uygulaması: 25 kişi yakalandı

Galatasaray, Pendikspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

UEFA Avrupa Konferans Ligi: Fenerbahçe: 1 - Olympiakos: 0 (İlk yarı)

Aston Villa penaltılarla yarı finalde

UEFA Avrupa Konferans Ligi: Fenerbahçe: 1 - Olympiakos: 0 (Maç devam ediyor)

İsmail Kartal’dan Olympiakos maçında 3 değişiklik

Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Fenerbahçe - Olympiakos maçını tribünden takip etti

Sakarya’da dehşete düşüren olay

Gaziantep’te cinayetten hüküm giyen zanlı Yalova’da yakalandı

A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın EURO 2024’teki rakipleri belli oldu

Babaeski’de tüp yüklü kamyonda korkutan yangın

Skytrax’tan dünyanın en iyi 10 havalimanı arasına giren İstanbul Havalimanı’na iki ödül

Yalova’da 2 hektar ormanın yanmasına neden olan zanlı gözaltına alındı

Doktoru darp etmişti: Mahkeme yurtdışına çıkışını yasakladı

Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık belediyenin borç bilançosunu açıkladı

Bursaspor’da hazırlıklar devam ediyor

Sultanlar Ligi: Eczacıbaşı Dynavit: 3 - Fenerbahçe: 0

Bakırköy’de kuyumcuya silahlı saldırı: Saldırganın kaçış anı kamerada

Sarıyer’de taksiciler öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için eylem yaptı

Pendik’te hafriyat kamyonu ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Edirne Balkanların ticaretin merkezi oluyor

Ataşehir’de tır yan yattı, cadde trafiğe kapatıldı

Yükleniyor