ALİNUR AKTAŞ´TAN CERRAH´A TOKAT GİBİ YANIT

?KENT KONSEYİ BAŞKANI´NIN AÇIKLAMALARI KASTI AŞMIŞTIR?

GÜNDEM 17.06.2016 19:25:50 0
/kanal16haber.com/2016-6/17/202652562b.mp4
ALİNUR AKTAŞ´TAN CERRAH´A TOKAT GİBİ YANIT

 

İnegöl Belediyesi´ne bağlı bir kurum olarak çalışan Kent Konseyi´nin başkanı Haydar Cerrah, İnegöl Gazeteciler Cemiyeti´nin düzenlediği Ramazan Sohbetleri programında çok tartışılacak sözlere imza attı.

"İnegöl Bursa´dan hizmet alamıyor" ve "Bursa ve Ankara ayağımız çok zayıf" gibi cümleler sarf eden Cerrah´a, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´tan tokat gibi bir cevap geldi.   

Haydar Cerrah´ın öncelikle "Kastı aştığını" belirten Başkan Aktaş, hayata geçirilen köprülü kavşaklar, eğitim ve sağlık alanındaki önemli yatırımlar ve planlanan dev projelere rağmen Cerrah´ın bu cümlelerine anlam veremediğini ve düzeltme ihtiyacı hissettiğini bildirdi.

Başkan Aktaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

"Adalet ve Kalkınma Partisi kurulduğu 14 ağustos 2001 ve iktidar olduğu 3kasım 2002 tarihinden itibaren Türkiye´ye birçok ilkleri yaşatmış eğitim, ulaşım, sağlık, ekonomi başta olmak üzere dünyanın krizi konuştuğu bir ortamda Türkiye´yi başarıdan başarıya koşturmayı başarmıştır. Şehrimizde bu gelişmelerden ziyadesiyle istifade etmiştir. 50 civarında ilk-orta-lise binası (kamu ve hayırsever yatırımlarıyla), İnegöl-Bursa, İnegöl- Ankara kara yollarının duble yol kapsamına dönüştürülmesi, 10 civarında köprülü kavşak,  üst ve alt geçitler, Bursa´mızın merkezden sonraki en büyük İnegöl devlet hastanesi, ağız ve diş sağlığı hastanesi, adliye sarayı başta olmak üzere daha birçok proje bu dönemde hayat bulmuştur.

Takdir ederseniz ki bu hizmetler hem geçmişte 9 yıl milletvekilliği yapan kurucu ilçe başkanımız Sayın Sedat Kızılcıklı ile halen AK Parti Bursa milletvekilimiz olan Sayın Hüseyin Şahin´in ısrarlı ve gayretli çalışmaları neticesinde gerçekleşmiştir. Ayrıca AK Parti iktidar olduğu günden beri İnegöl kökenli bir milletvekilimiz hep olmuş gerek geçmişte görev yapan gerekse de bugün göreve devam eden milletvekillerimiz ve bakanlarımız İnegöl´ümüzün konularına duyarlılık göstermiş, açılış, temel atma vb. programlarda da bizleri ziyaret ederek onurlandırmışlardır.

Ayrıca büyükşehir yasası da yeni bir uygulama olup bizzat yerel yöneticilikten gelen sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde sonuçlandırılmıştır. Unutulmamalı ki her değişim sorunlarıyla gerçekleşir. Henüz iki yıl olmasına rağmen birçok kırsal mahallemizde gerçekleşen sıcak asfalt uygulaması, şehir merkezinde yapımı devam eden beylik hanı restorasyonu ve Merpa Pazar yeri kırsalda yapılan 17 milyon TL´lik su ve kanalizasyon hattı yine kırsal mahallelere yönelik yapılan 12 milyon TL´lik tarımsal sulama yatırımları ve daha iki gün önce temelini attığımız şehir merkezine yönelik 21 milyon TL´lik yağmur suyu hattı projesi gerek şahsımın gerekse de 6 büyükşehir meclis üyesi arkadaşımın ısrarlı takipleri ve büyükşehir belediye başkanımızın çalışmalarıyla gerçekleşmiştir. Son yapılan genel seçimde yüzde 70,4 ile bizi Bursa şampiyonu yapan İnegöllü hemşerilerimize bunları ve sıradaki daha nice projeleri yapıp bitirmek boynumuzun borcudur.

Eksikler yok mu? Muhakkak surette var. Ve hiçbir zamanda bitmeyecek. Lakin bunların sıkı sıkıya takipçisi olan milletvekillerimiz, ilçe başkanımız ve teşkilatımız, şahsım ve meclis üyesi arkadaşlarım, her mahallede ayrı ayrı teşekkül eden mahalle yöneticilerimiz, kadın ve gençlik kollarımız bulunmaktadır. Bütün STK´lar ve Kent Konseyi dahil olmak üzere tüm ilçe dinamikleri bizi ateşleyen ana unsurlardan biri olduğunu bütün kamuoyuyla paylaşıyor, İnegöl´ün sahipsiz olmadığını bütün sorunların gerek Bursa´da gerek Ankara´da meclis ve bakanlıklarda büyük bir hassasiyetle takip edildiğini, İnegöl´ümüze kazandırılan hizmetlerinde bunların göstergesi olduğunu ifade ediyor, kamuoyuna saygılar sunuyorum. 


Marketlerde etiket değişimi bitecek! Ambalaj üzerine tavsiye fiyatı geliyor!

Bursa'da ilçe belediye başkanları Vali Demirtaş'ı ziyaret etti

Kurşunlu sahilinde bir ceset bulundu, kayıp mürettebata ait olduğu tahmin ediliyor

Osmangazi’de metruk bina yıkımları hız kazandı

Milli takımın yarısı İnegöl’den

Okul Sporları Yarışmasında İnegöl Belediyespor farkı

7 terörist MİT ve Hudut Kartalları operasyonuyla yakalandı!

Bursa'da müstakil evde çıkan yangın söndürüldü

Bursaspor Divan Kurulu toplantısı ertelendi

Son dakika! Eski Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti

Bursa’da U-17 maçında kavga! Antrenörün dili boğazına kaçtı

Emniyet şeridi ihlali yapana tam 6 bin 440 TL ceza!

İnegöl arıcılığında yeni dönem başladı

Bursa'da market çalışanını öldüren şahıs tutuklandı

Bursa'da ayı köye indi! Yiyecek bulamayınca çöplere daldı

Enerji Bakanı Bayraktar'dan yaz saati uygulamasına net mesaj

Kıskaç-13 ile 13 eski askeri öğrenci yakalandı

İçişleri Bakanlığı'ndan Sibergöz-34 operasyonu

Bursa'da çocuklar Nil Karaibrahimgil ile eğlendi

Başkan Oktay Yılmaz: "Bursa için elbirliğiyle çalışacağız"

Bursa mobilya sektörü temsilcileri Milano’da

İnegöl'de 23 Nisan ruhu yaşandı

İnegöl'de yan bakma nedeniyle sopalı ve bıçaklı kavga

Türkiye, meyve üretiminde dünyada 4’üncü sırada

Kayıp ekonomist Korhan Berzeg'e ait eşyalar bulundu

Konut fiyatları Şubat’ta yıllık yüzde 58,3 arttı

Cezaevindeki hükümlüler üretti, fuardaki ürünler yoğun ilgi gördü

Motorin fiyatına gece yarısı indirim: 1,17 kuruş azalma bekleniyor

Yaylada kadın cesedi bulunmasına ilişkin bir kişi tutuklandı

Bursa'da alkollü sürücü kazaya neden oldu! 3 araç hasar gördü, vatandaş kıl payı kurtuldu

Yükleniyor