ALİNUR AKTAŞ KIZILAY´A KAN BAĞIŞINDA BULUNDU

Aktaş: İnşallah bağışlanan kanlar birilerine şifa olur

SAĞLIK 23.01.2019 18:24:15 0
/kanal16haber.com/2019-1/23/183219649b.mp4
ALİNUR AKTAŞ KIZILAY´A KAN BAĞIŞINDA BULUNDU

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kızılay Bursa Şubesi tarafından Büyükşehir Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına katıldı, kan verdi ve tüm vatandaşlara da kan vermeleri konusunda çağrıda bulundu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kızılay Bursa Şubesi tarafından gerçekleştirilen ?Kan Bağışı ve Kök Hücre Örneği Toplama´ kampanyasına ev sahipliği yaptı. Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Eğitim Salonu´nda gerçekleştirilen programa, Büyükşehir Belediyesi personeli yoğun ilgi gösterdi. Programda uzmanlar tarafından ?Kan Bağışı ve Kök Hücre´ konusunda bilgilendirilen Büyükşehir Belediyesi personeli, ardından Kızılay´ın kampanyasını gönülden destekleyerek, kan verdi.

Aktaş örnek oldu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da kampanyaya katılarak kan bağışında bulunurken, ?Bir cana umut olmak adına kan vermek, belki de aslında birçok cana şifa olacaktır. Herkesi kan bağışına davet ediyorum? dedi.

Başkan Aktaş, konuşmasında, olası bir sağlık problemi sırasında kan beklemenin oldukça zor olduğuna değinerek, ?Nasıl ki sahip olduklarımızın zekatını veriyoruz, vücudumuzun zekatı da kan vermektir. Bizler de Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bu kampanyaya destek olmak istedik? diye konuştu.

?Birilerine şifa olsun?

Kızılay´ın hem Türkiye´de hem de gönül coğrafyasında herkese ulaştığına değinen Başkan Aktaş, ?Kan vermek vücudun tazelenmesi adına da önemli bir durum. Bugün de Büyükşehir Belediye´miz bünyesinde uygulamayı yaptık. Kan bağışına bizzat ben de katıldım ve kan verdim, bundan dolayı da çok mutluyum. Hem kan bağışı hem de kök hücre ile alakalı önce bilgilendirme yapılıyor ve arzu edenlerden de bağışları alınıyor. Kampanyaya katılan tüm arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Gönlümüz arzu eder ki, hiç kimse hasta olmasın ve kaza geçirmesin ama hayatın bir gerçeği? Bu anlamda sıkıntıya düşenlere de Kızılay anında yetişiyor. Böyle güzel ve hayırlı bir organizasyona destek vermek, bu şehirde ve ülkede yaşayan herkesi mutlu ediyor. İnşallah bu kanlar birilerine şifa olsun? diyerek çalışmada emeği geçenleri ve destek verenleri tebrik etti.

?Kan, sürekli ihtiyaç?

Kızılay Bursa Şube Başkanı Davut Gürkan da Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Büyükşehir Belediyesi personeline kampanyaya katkıları için teşekkür etti. Gürkan, kan bağışının önemine değinerek, ?Çok önemli bir görev, kan vermek. Kanı, sürekli ihtiyaç olan bir organımız olarak düşünmek lazım. Ne zaman kimin ihtiyacı olacağı belli olmuyor. Onun için bizler, muhtaç olmadan, ihtiyacı olanlara yardım etme konusundaki hassasiyetimizi devam ettirelim istiyoruz? dedi.

Kış aylarında kan stoklarının azaldığını söyleyen Gürkan, ?Havaların soğuması ile kan bağışları biraz daha azaldığı için, vatandaşlarımızın kış aylarında hassasiyetinin biraz daha artmasını bekliyoruz. Bursa için baktığımızda günlük asgari 450 ünite civarında kana ihtiyacımız var. Bugün de bu ihtiyacı Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki arkadaşlarımızın katkılarıyla sağlayacağımızı düşünüyoruz? diyerek, kampanyaya destek olan herkese teşekkür etti.


Çanakkale’de 20’si çocuk 42 kaçak göçmen yakalandı

Paris Saint-Germain üst üste 3. kez şampiyon

Esenyurt’ta 2 çocuk babası adam evinde ölü bulundu

Ataşehir’de 4 katlı binada yangın: 2 yaralı

Metroda tacize uğrayan genç kız dehşet anlarını anlattı

Edremit sahilleri uçurtma ile renklendi

Büyükçekmece’de sır cinayet

Tekirdağ’da 16 kaçak göçmen yakalandı

Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kafatası kemikleri bulundu

2. Lig’de maç sonrası yaşanan gerginlikte futbolcu ve taraftar yaralandı

TFF 2. Lig: Karacabey Belediyespor: 2 - Altınordu: 2

Kocaelispor - Bandırmaspor maçının ardından

Çiftçilere Trabzon hurması yetiştirmenin püf noktaları anlatıldı

Başkan Durgut’tan sanata destek

Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı

Huzurlu sokaklar uygulaması ile tehlikelerin önüne geçiyorlar

Su kaynaklarının sürdürülebilirliği hakkında panel düzenlendi

Adıyaman’da şehit olan Komiser Gökhan Özer son yolculuğuna uğurlandı

Eyüpsultan’da hatalı park kavgasında canından oluyordu: Sopayla ve bıçakla saldırdılar

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor: 2 (Maç sonucu)

Esenyurt E-5 yan yolda tır refüje çıktı

Tunca Nehri’nde öğrenciler ve vatandaşlar çöp topladılar

Kuzey Londra derbisinde kazanan Arsenal

Trendyol 1. Lig: Kocaelispor: 3 - Bandırmaspor: 1

Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım oldu.

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor:1 (İlk yarı)

Galatasaray Petrol Ofisi, son haftaya lider girdi

Ümraniye’de kaldırıma çıkan İETT otobüsü iş yerine daldı

Yalova MAG-DER’den öğrencilere eğitim

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına başladı

Yükleniyor