Akıncı: ´Çok büyük bir acı içerisindeyiz´

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Ankara´da yaşanan faciayla ilgili olarak, ?Bazen her tür eylem mubah görülür, amaç kutsanır ve o amaca giden yollar mazur gösterilir. Böyle bir şey olamaz. İnsanlık adına çok büyük bir acı içerisindeyiz? dedi.

DÜNYA 11.10.2015 16:13:35 0
Akıncı: ´Çok büyük bir acı içerisindeyiz´

 

Cumhurbaşkanı Akıncı, eşi Meral Akıncı ile birlikte bugün artık geleneksel bir hale gelen etkinliklerden Büyükkonuk köyünde ?Büyükkonuk Eko Gün?ün açılışına katıldı. Açılışa Başbakan Ömer Kalyoncu ve eşi Özay Kalyoncu da katıldı. Eko Gün´de tüm müzik etkinlikleri, Ankara´da yer alan ölümlü terör saldırısı nedeniyle iptal edildi. Belediye yetkililerinin siyah giydiği ve saldırıyı kınayan pankartların açıldığı etkinlikte, saldırıda ölenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı açılışta yaptığı konuşmada, Eko Gün için çok farklı bir açılış görmek istediklerini, ancak Ankara´daki olayın herkesin yüreğini dağladığını, Türkiye´nin ağladığı bir zamanda Kıbrıs Türk halkının gülemeyeceğini kaydetti.

Hangi amaçla olursa olsun, kim olursa olsun bu yaklaşımın hiçbir şart altında mazur görülemeyeceğini kaydeden Akıncı, masum insanların hedef alınmasıyla herhangi bir hedefe ulaşmanın mümkün olmadığını kaydetti.

?İNSANLIK ADINA ÇOK BÜYÜK BİR ACI İÇERİSİNDEYİZ?

?Bazen her tür eylem mubah görülür, amaç kutsanır ve o amaca giden yollar mazur gösterilir. Böyle bir şey olamaz. İnsanlık adına çok büyük bir acı içerisindeyiz? diyen Akıncı, Türkiye´nin istikrara en çok ihtiyaç duyduğu bu dönemde, bu gibi saldırıların son bulması temennisini dile getirdi ve Türkiye´nin acılarını Kıbrıs Türk halkının paylaştığını belirtti.

Akıncı, hayatlarını kaybedenlere rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Konuşmasında Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik müzakerelere de değinen Cumhurbaşkanı Akıncı, federal bir yapı altında iki bölgeli ve iki toplumlu bir yapı kurmanın boyunlarının borcu olduğunu kaydetti. Akıncı, ?İki tarafın da kabul edebileceği, gönül huzuru içerisinde referandumda oy verebileceği bir yapıyı kurmak için tüm samimiyetlimizle çalışıyoruz? dedi.

Kıbrıs Rum basını ile Güney Kıbrıs´taki bazı çevrelerin açıklamalarını eleştiren Akıncı, ?Özellikle son günlerde Güney´deki bazı çevreler ve Rum basını müzakere masasını neredeyse yönetmeye çalışıyorlar. Neyin konuşulup neyin konuşulmayacağını, Kıbrıs Türk toplumunun seçilmiş liderinin neyi söyleyip söyleyemeyeceğine kadar bir rota çizmeye çalışıyorlar. Bundan vazgeçsinler bir an önce. Bu yaklaşım doğru bir yaklaşım değildir? dedi.

Çözüm bulma çabalarında Avrupa Birliği ilkelerine bağlı kalınacağını belirten Akıncı, iki kesimli iki toplumlu bir yapıyı içeren, 11 Şubat 2014 ortak açıklamasına giren ve 1990´ların başından gelen bir Birleşmiş Milletler parametreleri bulunduğunu da vurguladı.

?HALKIMIZ BİZİM VERDİĞİMİZ MESAJLARI DİKKATE ALSIN?

Akıncı, ?Nasıl olursa olsun bir anlaşmanın peşinde değiliz. Bu anlamada elbette Avrupa Birliği ilkeleri önemlidir ama geçmişte yaşananlardan çıkaracağımız dersler de önemlidir. Geçmişte yaşananların bu topraklarda bir daha yaşanmaması da önemlidir. Oralardan çıkaracağımız derslerle daha güzel bir gelecek kurmamız önemlidir. Halkımızın daha çok, Rum basınından kaynaklanan söylemler ve spekülasyonlara değil bizim kendilerine verdiğimiz mesajlara dikkat etmeleri gerektiğinin de altını çizmek isterim? dedi
Konuşmasında Büyükonuk´taki etkinliğe de değinen Cumhurbaşkanı Akıncı, geleneksel hal alan Eko Gün´ün Büyükkonuk için önemli bir etkinlik olduğunu belirtti. Akıncı, bölge halkının etkinliğe tüm varlığını koyduğunu belirtti bu etkinliğin devamını temenni etti.

Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu da etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, Ankara´daki terör saldırısını düzenleyenleri nefretle lanetlediklerini, can kayıplarından büyük üzüntü duyduklarını belirtti.
?Kıbrıs Türk halkı, dün olduğu gibi bugün de terör ve şiddetle mücadelede Türkiye´nin yanındadır. Türk milletinin birliktelik ve dayanışma sergileyerek teröre en güzel yanıtı vereceğine olan inancımız tamdır? diyen Sennaroğlu, saldırıda hayatını kaybedenler için rahmet, yaralananlara da acil şifalar diledi. 


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor