AK PARTİ´DE ADAY ADAYLIĞI BAŞVURULARI BAŞLADI

AK Parti Sözcüsü Ünal,AK Parti´de milletvekili aday adaylığı başvurularının bugün başladığını açıkladı.

SPOR 24.04.2018 16:35:35 0
/kanal16haber.com/2018-4/24/184121177b.mp4
AK PARTİ´DE ADAY ADAYLIĞI BAŞVURULARI BAŞLADI

K Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

AK Parti Genel Merkezi´ndeki toplantı, saat 15.30´da başladı.

Toplantı devam ederken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal açıklama yapıyor.

AK Parti Sözcüsü Ünal, AK Parti´de milletvekili aday adaylığı başvurularının bugün itibarıyla başladığını, 29 Nisan Pazar sona ereceğini açıkladı.

Ünal´ın açıklamalarından satır başları şöyle:

´´YSK da seçim takvimini oluşturmaya başladı. Biz dün MYK toplantımızda da partimizin yapacağı çalışmaları gözden geçirdik. Dünkü 23 Nisan özel oturumu tam bir ibretlik durum oluşturdu. TBMM´nin 20 Temmuz´da aldığı kararı TBMM çatısı altında konuşan bir genel başkanının sivil darbe olarak nitelendirmesi kontrollü darbe olarak nitelendirmesi zaten her şeyi özetleyen bir durum. Grup başkanvekilliği soytarılık yapma yeri değildir, bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı´na parmak sallama yeri değildir. Bir siyasi hareketin liderine cumhurbaşkanına birilerinin parmak sallama haddi yoktur. Herkese, parmağına sahip çıkmasını öneriyoruz ve biliyoruz ki o parmağın arkasındaki irade o parmağın sahibine ait değildir. Kime yaslanarak o parmağı salladıklarını biz çok biliyoruz. O sallanan parmak bu aziz millete sallanmış demektir.

 

Cumhurbaşkanımıza parmak sallayanlar şunu çok iyi bilsinler ki biz, iktidar sorumluluğumuz olduğu için, aman Meclis çalışsın, istikrar bozulmasın, başka ülkelerin büyükelçilerinin önünde Meclis´in mehabetine zarar gelmesin diye susuyorsak, bunu birileri bir zaaf ya da zayıflık zannetmesin. Böyle bir terbiyesizlik, edepsizlik, böyle bir hadsizlik olamaz.

KILIÇDAROĞLU´NA TEPKİ

Bugün kalkmış Hazreti Musa olmaktan bahsediyor, bizi ´firavun´ diye nitelendiriyor. Firavunu bilmez, Musa´yı bilmez. Musa olmak ne demektir bunu bilmez. Kendisinden Musa olmaz, kendisinden firavun da olmaz çünkü firavun da bir şahsiyettir. Kendisinden olsa olsa Musa´nın kavmine ihanet eden Samira olur. SSK Genel Müdürlüğü döneminde insanlar hastaneye girmek için 25 bin lira ödeyip galoş alıyorlardı. Henüz biz iktidar olmamıştık liradan 6 sıfır atılmamıştı. Bu 25 bin liradan yola çıkarak faizlerine nerede olduğunu Türk parasının nasıl pul olduğunu o dönemde durum buyken bizim dönemimizi faizcilikle itham ediyor. Bu da kabul edilebilir bir şey değil. Kasetle gelen 15 Temmuz kaçkını birisinin kayığından bahsediyoruz birileri bu kayığa binmek istiyorsa onlara da ayrıca hayırlı olsun diyoruz. MKYK bazı işlerini Seçim İşleri Başkanlığı´na devretmiştir.

Partimize adaylık başvurularının 24 Nisan Salı günü başlamasına yani bugün itibariyle başlatıyoruz 29 Nisan Pazar günü sona eriyor. Milletvekilliği başvuruları genel merkezimize veya il başkanlıklarımıza bizzat yapılmasına karar verilmiştir.

BBP İLE GÖRÜŞME

Bizim görüşmeler konusunda herkese kapımızın açık olduğu ifade ettik. BBP´nin daha önceden deklarasyonu oldu cumhur ittifakını desteklediği yönünde açık beyanları oldu. BBP ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bugün Sayın Mustafa Destici ile Mustafa Elitaş ve benim bir görüşmemiz gerçekleşecek. Şu anda henüz netleşmiş bir ittifak çerçevesi yok. Şu anda HÜDA-PAR ve Demokrat Parti ile şu an için planlanmış bir görüşme söz konusu değil.

Güneş Motel vakası unutulmadı. Herkes kendi iradesiyle seçilmiş milletvekilinin böyle bir pazarlığın içerisinde olmasından rahatsızlık duyuyor. Güneş Motel pazarlığı parayla oldu belki ama bugün hangi nüfuzları içerdiğini görüyoruz burada ahlaki sorun gördüğümüz için sert tepki verdik. Bizim her şeyimiz hazır kampanyamıza kadar. Biz hep sahadayız. Bizim saha ile kampanya ile ilgili bir sorunumuz yok. Bizim bütün görüşmelerimiz kamuoyu önünde gerçekleşti. Yaptığımız her iş şeffaf.´´

Toplantıda, 24 Haziran´da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerine ilişkin sürecin ele alınması planlanıyor. 

Bu kapsamda miting programları ve milletvekili aday adaylarına yönelik temayül yoklamalarının görüşülmesi beklenen toplantıda, 6 Mayıs´ta yapılacak AK Parti İstanbul İl Kongresi´nde Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın açıklayacağı partinin seçim manifestosunun da değerlendirileceği öğrenildi.


Boşandığı için lokma döktürdü

Kartal’da rezidansta öldürülen kadın, şarkıcı Yalın’ın kuzeni çıktı

Nihal Candan tahliye edildi

Çanakkale’de 8 kaçak göçmen yakalandı

Tarımsal üretimin gücü Bursa Ticaret Borsası ile ortaya çıkıyor

Gemlik Belediyesi’nde Başkan Yardımcıları ve Özel Kalem Müdürü belli oldu

Gemlik emniyeti suçlulara göz açtırmadı

Nilüfer Belediyesi’nde başkan yardımcıları belli oldu

Hemşirelik adayları beyaz üniformalarını giydi

İş yerini kapattıktan sonra sohbet eden esnafa silahlı saldırı: 2 yaralı

Direksiyon başında nöbet geçirince kaza yaptı

2 kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla yargılanıyor

Bursa’da startup yatırımcı ekosistemi bir araya geldi

BUTGEM’de istihdam odaklı “Mesleki Eğitim İşbirliği” protokolü İmzalandı

Bandırma semalarındaki Afrika çöl tozu dron ile görüntülendi

Kadıköy’de taşkınlık çıkaran şahsı yolcular dışarı attı

Başkan Bozbey, MODEF’i ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır

Ticaret Bakanlığı'ndan kritik adım!

İnegöl'de Kurban Bayramı kotra ihalesi tarihi belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni kamuoyuna sundu

Gazeteciler Vakfı’ndan Vali Demirtaş’a ziyaret

Orhangazi'de çöp konteynerinde ayı etine rastlandı!

İstiklal Caddesi saldırganına 7 kez ağırlaştırılmış müebbet

Karacabey'de feci kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Öğretmene saldıran veli yakalandı, adalete teslim edildi

Hacca gitmek için Fransa'dan bisikletle yola çıkan iki kişi Tekirdağ'a geldi

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı 3 ayda 2,5 milyar doları aştı

Sakarya'da otomobilin çarptığı kadın öldü

Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi yaralandı

Yükleniyor