Afgan kadının planını, dedektifler deşifre etti

Zeytinburnu´nda Afganistan uyruklu bir kadın, akıllara durgunluk veren bir planla kocasını eniştesine öldürttü. Cinayeti işlemek için kız kardeşini kullanan kadının planı ve işlenen cinayet dedektifler tarafından çözülerek deşifre edildi.

ASAYİŞ 18.09.2015 16:04:23 0
Afgan kadının planını, dedektifler deşifre etti

 

Olay, 14 Eylül günü saat 01.30 sıralarında Zeytinburnu Sümer Mahallesi 34 Sokak´ta meydana geldi. Olayın yaşandığı günün ertesi sabahı, Khadija Habibi (49) isimli bir kadın, polisi arayarak kocası Baz Mohammed´in (59) öldürüldüğünü söyledi. İhbar üzerine kadının adresine giden polis ekipleri, başından ve ellerinden kesikleri bulunan bir şahsın satırla öldürüldüğünü belirledi. Olay yerine gelen inceleme ekipleri cinayetin, ihbar edildiğinden 10 saat önce işlendiğini tespit etti. Bunun üzerine Habibi´nin kocası Mohammed´in öldürüldüğünü bildirmek için sabaha kadar beklediğini anlayan ekipler, kadını gözaltına aldı. Gözaltına alınan Habibi ifadesinde, "Burası kendi ülkem değil, korktum, o nedenle polise gitmek için sabaha kadar bekledim" deyince savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Habibi´nin serbest bırakılmasının ardından cinayetle ilgili dosya, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü´ne gönderildi. Olaya el koyan Cinayet Büro Amirliği ekipleri de, yaptıkları araştırma ve incelemelerde olayla ilgili çelişkiler olduğunu tespit etti. Bunun üzerine olayın yaşandığı saatlerdeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyen dedektifler, Mohammed´in öldürülmeden önce evinin yakınındaki bir parkta görüntüsüne ulaştı. Sarhoş gibi hareketler sergilediği belirlenen Afgan işadamı Mohammed´in, yanında bir kadınla evine gittiği tespit edildi. Tespit edilen kadını inceleyen ekipler, kameralarda gözüken kadının, Mohammed´in baldızı Naz Sahebi (34) olduğunu belirledi.

EŞİNİN KARDEŞİNİ TÜRKİYE´YE DAVET EDİP 4 BİN 500 DOLAR VERDİ
Soruşturmayı derinleştiren cinayet büro amiri dedektifleri, Afgan uyruklu Mohammed´in, yaklaşık 2 ay önce eşi Habibi ve iki çocuğu ile birlikte Türkiye´ye gelerek Zeytinburnu´na yerleştiğini öğrendi. İstanbul´a yerleşen Mohammed, herhangi bir işe girmezken eşi Habibi, tekstil fabrikasında işe başladı. Eşi ve 2 çocuğuyla İstanbul´da yaşamaya devam eden Mohammed, 1 ay önce eşinin Afganistan´da yaşayan kız kardeşi ve ailesini aramasını, onların da İstanbul´a gelmesini istedi. Eşinin istediğini olumlu değerlendiren Habibi, kız kardeşi Naz Sahebi´yi arayarak İstanbul´a davet etti. Kız kardeşinin teklifine olumlu cevap veren Sahebi, İstanbul´a gelmek için yeterli paralarının olmadığını belirtti. Bunun üzerine Mohammed, baldızı ve ailesinin Türkiye´ye gelmesi için onlara 4 bin 500 dolar para verdi.
 

AKILLARA DURGUNLUK VEREN PLANLA KOCASINI ÖLDÜRTTÜ
Parayı alan Sahebi, eşi Mohammed Nasım Anvari (42) ve 4 çocuğuyla ile birlikte İstanbul´a geldi. Baldızı ve ailesinin İstanbul´a gelmesinden bir süre sonra Mohammed, eşine akıllara durgunluk veren bir teklifte bulunarak, baldızına verdiği borç para karşılığında baldızıyla birlikte olmak istediğini söyledi. Eşi Habibi de ilk önce teklife karşı çıksa da daha sonra kocasının baskısı sonucu ikna oldu. Habibi, daha sonra kız kardeşi Sahebi´ye durumu anlatarak, kocasıyla birlikte olmasını istedi. Habibi daha sonra kardeşi Sahebi´ye ?Sen kocamla buluştuğunda eve birini göndereceğim, onun işini halledecek? dediği iddia edildi. Aynı zamanda Habibi, kardeşinin kocası olan Anvari´nin yanına da giderek, ?Karın evde kocamla birlikte oluyor? diyerek önceden onu eve yerleştirdi. Bunun üzerine Sahebi, evde kendilerini bekleyen kocası Anvari´den habersiz Mohammed ile birlikte sahilde buluşarak eve gitti.

İkili eve girdiği esnada Anvari, bakkaldan aldığı satırla Mohammed´i önce kafasına sonra omzuna vurarak öldürdü. Karısını da öldürmek üzereyken eşinin yalvarması sonucu öldürmekten vazgeçen Anvari, Mohammed´in cesedini banyoya taşıyarak eşi Sahebi ile birlikte evden ayrıldı. Habibi, cinayetin ardından yanına gelen eniştesi Anvari ve kız kardeşi Sahebi´ye evde bulunan 10 bin doları vererek kaçmalarını istedi.
Eniştesini öldüren Anvari, evdeki parayı alarak eşi ve 4 çocuğuyla birlikte kaçtı. Ailenin önce Büyük İstanbul Otogarı´ndan Ankara´ya oradan ise İzmir üzerinden Manisa´ya gitmeye çalıştığını belirleyen cinayet büro dedektifleri, Anvari ve Sahebi´yi, Manisa´da yakaladı.

Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Sahebi, sorgusunda cinayeti ablası Habibi´nin işlediğini itiraf etti. Ablası Habibi tarafından planın kurulduğunu ve onun oyununa geldiğini ifade eden Sahebi, ?Ablam, ?kocam onu aldattığımı düşünüyor. Yıllardır seni arzuluyormuş, affetmek için seninle yatmayı şart koştu. Onunla eve git, adam tuttum, içeriye girince sopalarla dövecekler´ dedi" diye ifade verdi. Sorgusunda kocasının satırla eniştesine saldırdığını görünce şaşkına döndüğünü belirten Sahebi, "Ablam kocama, ´karın seni eşimle aldatıyor, akşam beraber olacaklar, inanmıyorsan, al evin anahtarını git kendin gör´ demiş. Beni de öldürecekti, yaşananları anlatarak zor ikna ettim" dedi.

Olaydan sonra, ablasından para alarak kaçtıklarını söyleyen Naz Sahebi, Yunanistan´a kaçmayı planladıklarını dile getirdi. Hızlı hareket eden polisin zamanında müdahalesi sayesinde 2 şüpheli de yakalandı. Diğer şüpheli Habibi´nin ise, ikiliye zaman kazandırmak için cinayeti bildirmek için 10 saat beklediği ortaya çıktı.
Asayiş Şube Müdürlüğü´nde sorguları tamamlanan şahıslar, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. 


İnegöl artık 7/24 bu merkezden izlenecek

Merkezparkın 200 araçlık otoparkı hizmete girdi

Gürsu'da Başkan Aktaş'a sevgi seli

Yüksek Seçim Kurulu'ndan iftar kararı

Türkiye yerel seçim için sandığa gidiyor

Zekai Gümüşdiş ortaokulu öğrencileri çilek ve marul dikerek tarımla buluştu

Borsa İstanbul ilk yarısında yükseldi

Meral Akşener'den CHP'ye tepki: Bana abla mabla demeyin artık

Gazze'de can kaybı 32 bin 623'e yükseldi

Bursa'da patlama ve yangın sonrası bodrumda ceset bulundu

Bursa'da gençlere müjdeler: Gençlik Merkezleri 50'ye Çıkıyor, YKS Kursları 15'e Ulaşıyor

Nilüfer'e 300 kişilik kız öğrenci yurdu kazandırılıyor

Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Yükleniyor