İlk ders zili Başkan Dündar’dan

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk gününde Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Nursel Çağlar Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleriyle bir araya geldi.

BURSA HABER 11.09.2023 16:38:00 0
 İlk ders zili Başkan Dündar’dan

Öğrencilere nasihatlerde bulunan Başkan Dündar, başarının anahtarının planlı ve çok çalışmak olduğuna vurgu yaptı. 

Yaz tatilinin ardından Türkiye genelinde milyonlarca öğrenci ve öğretmen için ilk ders zili çalarken, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da yeni dönemin ilk gününde öğrencilerin heyecanlarına ortak oldu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da eğitim öğretim döneminin ilk gününde öğrencileri ve öğretmenleri yalnız bırakmayan Başkan Dündar, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer ile birlikte Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi’nde Nursel Çağlar Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Geleceğin yarınları öğrenciler ve onları yetiştiren öğretmenlere başarılar dileyen Dündar, sınıflarda ziyaret ettiği öğrencileri verdiği hediyelerle sevindirdi.

Osmangazi’de 187 bin öğrenci ders başı yaptı

 

Okul bahçesinde öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada yeni dönemin herkes için hayırlı olmasını dileyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi’de 250 okulda 187 bin öğrenci ve 11 bin öğretmenin ders başı yaptığını belirtti. Ders ziliyle birlikte okul bahçelerinin renklendiğini ifade eden Başkan Dündar, “Okullar bizim ikinci evimizdir. Dolayısıyla okulumuzu sahipleneceğiz. Kendi evimize ve odamıza nasıl itinayla bakıyorsak, okulumuza da aynı şekilde özen göstereceğiz. Osmangazi Belediyesi olarak ilçemizdeki okullarımızın tümüne destek veriyoruz, hepsinde bir katkımız var. Yeni okullar yaptık, sınıflar inşa ettik. Nursel Çağlar Anadolu Lisesi de çok güzel bir eğitim kampüsü şeklinde inşa edilmiş. Çağlar ve Şankaya ailelerine eğitime yapmış oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Hayırseverlerimizin eğitime katkısı çok fazla bunun daha da artmasını diliyoruz. Devlet okullarımızın hiçbir eksiği yok.” dedi.

 

Başarının yolunun inanmak ve çok çalışmaktan geçtiğini ifade eden Başkan Dündar, “Okullarda tüm imkânlara sahipsiniz. Öğretmenlerimiz en iyisi. Bu imkânları en iyi şekilde değerlendirip başarılı olacağınıza inanıyorum. Yeni eğitim ve öğretim yılının öğretmen ve öğrencilerimize başarılar getirmesini diliyorum.” diye konuştu.

 

Okul hayatının en güzel döneminin lise yılları olduğunu ifade eden Dündar, “Bu dönemde yapılan arkadaşlıklar, paylaşımlar ömür boyu unutulmaz. Her anın kıymetini bilin, birbirinizle iyi geçinerek güzel hatıralar biriktirin. Birkaç yıl sonra birbirinizden ayrılıp farklı yerlerde farklı mesleklerde olacaksınız. İçinizden birçoğu ülke yönetiminde söz sahibi olabilir. Bu vatanın geleceği sizlersiniz. Rabbim hepinize zihin açıklığı versin.” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmasının ardından öğrencileri, sınıflarında ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, sırasında oturduğu öğrencilerle sohbet etti. Okul idarecileri ve öğretmenlerle de istişarede bulunan Başkan Dündar, talep ve önerileri dinledi.

Başkan Dündar, daha sonra Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Cavit Çağlar İlköğretim Okulu’nda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İlköğretim Haftası açılış programına katıldı.

 


Çanakkale’de 20’si çocuk 42 kaçak göçmen yakalandı

Paris Saint-Germain üst üste 3. kez şampiyon

Esenyurt’ta 2 çocuk babası adam evinde ölü bulundu

Ataşehir’de 4 katlı binada yangın: 2 yaralı

Metroda tacize uğrayan genç kız dehşet anlarını anlattı

Edremit sahilleri uçurtma ile renklendi

Büyükçekmece’de sır cinayet

Tekirdağ’da 16 kaçak göçmen yakalandı

Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kafatası kemikleri bulundu

2. Lig’de maç sonrası yaşanan gerginlikte futbolcu ve taraftar yaralandı

TFF 2. Lig: Karacabey Belediyespor: 2 - Altınordu: 2

Kocaelispor - Bandırmaspor maçının ardından

Huzurlu sokaklar uygulaması ile tehlikelerin önüne geçiyorlar

Su kaynaklarının sürdürülebilirliği hakkında panel düzenlendi

Çiftçilere Trabzon hurması yetiştirmenin püf noktaları anlatıldı

Başkan Durgut’tan sanata destek

Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı

Adıyaman’da şehit olan Komiser Gökhan Özer son yolculuğuna uğurlandı

Eyüpsultan’da hatalı park kavgasında canından oluyordu: Sopayla ve bıçakla saldırdılar

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor: 2 (Maç sonucu)

Esenyurt E-5 yan yolda tır refüje çıktı

Tunca Nehri’nde öğrenciler ve vatandaşlar çöp topladılar

Kuzey Londra derbisinde kazanan Arsenal

Trendyol 1. Lig: Kocaelispor: 3 - Bandırmaspor: 1

Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım oldu.

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor:1 (İlk yarı)

Galatasaray Petrol Ofisi, son haftaya lider girdi

Ümraniye’de kaldırıma çıkan İETT otobüsü iş yerine daldı

Yalova MAG-DER’den öğrencilere eğitim

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına başladı

Yükleniyor