9 ülkeden 450 sanatçının katıldığı Avcılar Bathonea Kültür ve Sanat Festivali coşkuyla kutlandı

9 ülkeden 450 sanatçının katıldığı Avcılar Bathonea Kültür ve Sanat Festivali coşkuyla kutlandı

GÜNDEM 10.07.2023 16:00:50 0
9 ülkeden 450 sanatçının katıldığı Avcılar Bathonea Kültür ve Sanat Festivali coşkuyla kutlandı
Avcılar’da düzenlenen ’Uluslararası Avcılar Bathonea Kültür ve Sanat Festivali’ şölen havasında geçti. Festivale 9 ülkeden ve deprem bölgesinden gelen yüzlerce sanatçı katıldı. Üç gün süren festivale katılan binlerce vatandaş çeşitli etkinlikler, dans gösterileri ve konserlerle doyasıya eğlendi.
Avcılar’da bu yıl ikincisi düzenlenen ’Uluslararası Avcılar Bathonea Kültür ve Sanat Festivali’ şölen havasında geçti. Avcılar Belediyesi, Folklor Kurumu Derneği ve Kent Kültür Kalkınma Derneği iş birliğiyle düzenlenen festivale 9 ülkeden ve deprem bölgesinden gelen yüzlerce sanatçı katıldı. Üç gün süren festivale katılan binlerce vatandaş çeşitli etkinlikler, dans gösterileri ve konserlerle doyasıya eğlendi. İspanya’dan Gürcistan’a, Yunanistan’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne kadar 9 ülkeden ve deprem bölgesinden gelen 450’yi aşkın sanatçının katıldığı festivale katılanlar unutulmaz bir gece yaşadı. 7-8-9 Temmuz, tarihlerinde üç gün süren etkinliklere 35 binden fazla vatandaş katıldı.

Festivalde deprem bölgesi unutulmadı
Farklı kültürlerin buluştuğu festivalde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremler de unutulmadı. Dünyanın dört bir yanından gelen sanatçılar ve deprem bölgesi olan Adıyaman, Hatay, Gaziantep ve Kahramanmaraş’tan gelen dansçılar birlikte izleyicilerin karşısına çıktı. Festival çerçevesinde Dünya’nın dört bir yanından gelen sanatçılar üç gün boyunca Avcılar’ın mahallelerinde kortej yürüyüşleri düzenledi. Avcılarlılar tarafından büyük ilgi ile karşılanan dansçılar yaptığı gösterilerle izleyenlere keyifli anlar yaşattı.
Gümüşpala Paşaeli Kent Parkı’nda şölen havasında geçen festivalin birinci gününde 9 ülkeden 450’den fazla sanatçı Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ile birlikte Taksim Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Bir birinden özel yöresel dansların sergilendiği gecenin finalinde Karadeniz müziğinin sevilen sesi Selçuk Balcı sahne aldı. Atölye çalışmaları, dans gösterileri ve birbirinden özel etkinliklerin düzenlendiği festivalin ikinci gününde Ceylan Ertem sahne aldı. Konser, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden efsane sanatçı Özkan Uğur anısına söylenen şarkılarla başladı. Seyircilerin eşlik ettiği şarkılarla unutulmaz bir gece yaşandı. Dünyanın bütün renklerinin buluştuğu etkinliğin sonuncu günü dans gösterileri ile başladı. İstanbulluların yoğun ilgili gösterdiği gecede vatandaşlar Pinhani konserleriyle doyasıya eğlendi.

Muhteşem final
Seremoninin ardından kapanış konuşmasını yapan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “Bathonea Kültür Sanat Festivalimizin final günü, 3 gün 9 ayrı ülkeden ve deprem bölgesinden 4 ayrı şehrimizden sanatçılarımızı, dansçılarımızı ağırladık. Gerek burada Paşaeli Kent Parkı’nda gerekse mahallelerimizde dans ettiler. Tüm sanatçılarımıza her birine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Hepsi harikaydı. Bathonea, Avcılar sınırları içerisinde bulunan Küçükçekmece Lagünü’nün hemen kenarında antik bir şehir ve bu şehre Vikingler gelmiş. Kazı çalışmaları devam ediyor. Binlerce yıl öncesine ilişkin buluntular bulunuyor ve İstanbul’un en önemli tarihi merkezlerinden bir tanesi. Tabii festival ve özellikle çok yakın zamanda büyük acılar yaşadığımız depremi andık. Deprem bölgesinden 4 ayrı şehirden danslarımız geldi. Zorlukları, kötülükleri, olumsuzlukları, acıları sanatla, dansla, müzikle yeneceğiz. Festivalde emeği geçen festivalde emeği geçen başta Folklor Kurumu Başkanımız ve Kent Kültür Kalkınma Derneği Başkanımız ve tüm çalışma arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum. Konser alanına sığmayan Avcılarlı güzel komşularım; gösterdiğiniz ilgi ve heyecan için bir teşekkür de sizler için. Sizi çok seviyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

CHP’li ilçe belediye başkanlarından Başkan Bozbey’e ziyaret

Başkan Aydın’dan metruk bina talimatı

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı

MİT Hakurk'ta 15 teröristi etkisiz hale getirdi

Bursa’da İHA muhabirine saldıran şüphelilerden 2’si gözaltına alındı

BTSO Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener: “Kuzey Makedonya ile ticarette önemli fırsatlara sahibiz”

İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Tevfik Demir istifa etti

Bursa'da "Mahzen-32" operasyonu: Organize suç örgütü çökertildi

İnegöl'de istihdam seferberliği: Kariyer ve İstihdam Merkezi ile binlerce kişiye iş bulundu

İnegöl'deki futbol turnuvasında 3 kişiyi yaralayan şahıs yakalandı

İnegöl Mobilya Fuarı rekorlarla kapandı

Yerlikaya: "Toplantı hakkı anayasal ama Taksim 1 Mayıs için uygun değil"

Fenerbahçe 10 yıllık şampiyonluk hasretini sonlandırmak istiyor

Avrupa’nın 5 büyük liginde 3 şampiyon nisan ayında belli oldu

Bursa'da kitap okutan market

Bursa'da yokuşta aracı kaldıramayan sürücü kazaya neden oldu

Bursa’da çocuğun kulağından 2 kurtçuk çıkarıldı

Bursa’da tır domuza çarptı

Bursa’da üretilen kabak çiftçinin yüzünü güldürdü

BTÜ’de ‘Finans ve Ekonomide Sürdürülebilirlik’ ele alındı

Mudanya'da sahil düzenlemesi esnafı ve vatandaşı çileden çıkardı

Bursa’da tehlikeli taşımacılık kamerada

Bilecik’te 5 ayrı suçtan aranan şahıs Bursa’ da yakalandı

Bursa'da hesap tartışması kavgaya dönüştü

Türk-İş 1 Mayıs programını tanıttı

‘‘Bursa’nın Her Yaştan İnsanı Gülümsemeye Başladı’’

TÜİK, Nisan ayı Ekonomik Güven Endeksi’ni açıkladı

Yükleniyor