8 BİN AİLE MÜRACAAT ETTİ

(FOTOĞRAFLI)

GÜNDEM 13.11.2015 12:01:40 0
8 BİN AİLE MÜRACAAT ETTİ

 

Umuteli Sosyal Yardım Merkezi yeni hizmet binası, ilçe protokolünün yoğun katılımıyla açıldı.Çamaşırlık Camii´nin arkasında yeni binasında hizmet verecek olan Umuteli Sosyal Yardım Merkezi, veren el ile alan eli buluşturmaya devam edecek.

Açılış törenine Bursa AK Parti Milletvekili Bennur Karaburun, Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Belediye Başkan Yardımcıları, çeşitli STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

8 BİN AİLE MÜRACAAT ETTİ
İstiklal Marşı ile başlayan açılışta konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş;?Umuteli Sosyal Yardım Merkezi aracılığıyla yapılan yardım türleri; ev eşyası yardımı, düğün yardımı, gıda yardımı, kırtasiye yardımı, konfeksiyon yardımı, asker aile yardımı, Ramazan ayı gıda yardımı, yakacak yardımı, toplu sünnet, ev temizliği ve evde bakım hizmetidir.Sosyal yardım merkezimize bugüne kadar 7998 ailemiz müracaat etmiştir. 2015 yılı itibariyle toplam düzenli gıda yardımı alan aile sayısı 444´tür. Bu rakam zaman zaman yapılan incelemelerle artış ya da düşüş göstermektedir? dedi.

56 EV TEMİZLENDİ
İnegöl Belediyesi olarak gıda bankamız vasıtasıyla 2010-2015 yılları arasında 1385 ailemize gıda yardımı yapılmıştır diyen Aktaş; ?2009 yılında faaliyet göstermeye başlayan Hanımlar El Emeği Çarşımızda ise 461 ev hanımımız evlerinde ürettikleri, el emeği göz nuru dantel, oya, kazak, eşarp, şal, patik, bebek giysilerinden oluşan ürünlerini bu merkezimizde satışa sunuyor, buradan elde ettikleri gelirlerle ev bütçesine katkı sağlıyorlar.2015 yılında hizmete aldığımız bir sosyal yardım alanı olan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza evde bakım hizmeti dediğimiz özel hizmetlerle destek oluyoruz. Bu kapsamda bugüne kadar 7 ailemizin evine bakım ve onarım yapıldı.20 ailemiz evde bakım hizmeti alıyor, bunlardan 15 tanesine düzenli olarak ev temizliği hizmeti veriyoruz. Bu güne kadar toplamda 56 ev ekiplerimiz tarafından temizlendi? dedi.

462 SURİYELİ AİLE KAYITLI
Suriyeli ailelere yönelik yapılan çalışmalara da değinen Aktaş;?İlçemizde yaşayan Suriyeli uyruklu vatandaşlardan 462 aile merkezimize kayıtlıdır. Bu ailelerimize giyim, eşya, gıda, yakacak gibi pek çok konuda imkânlarımız ölçüsünde yardımcı oluyoruz. Tüm bu yardım hizmetlerimizin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarımızla ortaklaşa yürüttüğümüz yardım faaliyetlerimiz bulunuyor.Somali, Arakan, Bosna Hersek, Suriye, Van ve Artvin Hopa´da dahil olmak üzere yurtiçi ve yurt dışında gerek doğal afetler sebebiyle gerekse savaşlar sebebiyle mağdur olan insanların yanında olmaya çalışıyoruz.Son olarak bu hafta içerisinde başlattığımız üniversite öğrencilerimiz için çorba ikramımızdan bahsetmek gerekirse; üniversite öğrencilerimize sabah 8.30 ile 10.00 saatleri arasında sıcak çorba ikram ediyoruz. Bu projeyi günlük 100 kişilik olmak üzere bütün yıl boyunca devam ettireceğiz? ifadelerini kullandı.

MAZLUM COĞRAFYALARA EL UZATIYORUZ
Açılışa katılan AK Parti Bursa milletvekili Bennur Karaburun ise çok heyecanlı olduğunu aktararak; ?Bu açılış beni hem mutlu etti hem de heyecanlandırdı. Alinur Başkanımıza teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Sosyal yardım anlamında hepimiz üzerimize düşen görevimizi yapmalıyız. 
Bizler ülke olarak hem kendi vatandaşlarımıza hem de mazlum coğrafyaya el uzatıyoruz. Açılışın hayırlı olmasını diliyorum? dedi.

PAYLAŞMAK GÜZELDİR
Son olarak söz alan Kaymakam Ali Akça da şu ifadeleri kullandı: ?Güzel bir hizmet açılışındayız. İnsan merkezli önemli bir çalışma. Emeği geçenleri kutluyorum. Çalışmak, üretmek ve paylaşmak çok önemli. Bu üçünün olduğu ülkeler, iller, ilçeler cazibe merkezi durumuna geliyor.İlçemiz de hem çalışıyor hem üretiyor hem de paylaşıyor. Bu noktada da cazibe merkezi konumuna geliyor. Paylaşmak güzeldir. Paylaşmak Cenab-ı Hakkın istediği bir şeydir. Eğer paylaşmazsak sosyal patlamalar olur.Bu manada Belediyemiz çalışıyor. Devletimiz Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile çalışıyor. STK´larımız aynı şekilde paylaşıyor. Ne mutlu bu konuda gayret sarf edene??

Konuşmaların ardından dua ve kurdele kesimi ile açılış gerçekleşti. Açılış sonrası katılımcılara aşure ikram edildi.


Marketlerde etiket değişimi bitecek! Ambalaj üzerine tavsiye fiyatı geliyor!

Bursa'da ilçe belediye başkanları Vali Demirtaş'ı ziyaret etti

Kurşunlu sahilinde bir ceset bulundu, kayıp mürettebata ait olduğu tahmin ediliyor

Osmangazi’de metruk bina yıkımları hız kazandı

Milli takımın yarısı İnegöl’den

Okul Sporları Yarışmasında İnegöl Belediyespor farkı

7 terörist MİT ve Hudut Kartalları operasyonuyla yakalandı!

Bursa'da müstakil evde çıkan yangın söndürüldü

Bursaspor Divan Kurulu toplantısı ertelendi

Son dakika! Eski Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti

Bursa’da U-17 maçında kavga! Antrenörün dili boğazına kaçtı

Emniyet şeridi ihlali yapana tam 6 bin 440 TL ceza!

İnegöl arıcılığında yeni dönem başladı

Bursa'da market çalışanını öldüren şahıs tutuklandı

Bursa'da ayı köye indi! Yiyecek bulamayınca çöplere daldı

Enerji Bakanı Bayraktar'dan yaz saati uygulamasına net mesaj

Kıskaç-13 ile 13 eski askeri öğrenci yakalandı

İçişleri Bakanlığı'ndan Sibergöz-34 operasyonu

Bursa'da çocuklar Nil Karaibrahimgil ile eğlendi

Başkan Oktay Yılmaz: "Bursa için elbirliğiyle çalışacağız"

Bursa mobilya sektörü temsilcileri Milano’da

İnegöl'de 23 Nisan ruhu yaşandı

İnegöl'de yan bakma nedeniyle sopalı ve bıçaklı kavga

Türkiye, meyve üretiminde dünyada 4’üncü sırada

Kayıp ekonomist Korhan Berzeg'e ait eşyalar bulundu

Konut fiyatları Şubat’ta yıllık yüzde 58,3 arttı

Cezaevindeki hükümlüler üretti, fuardaki ürünler yoğun ilgi gördü

Motorin fiyatına gece yarısı indirim: 1,17 kuruş azalma bekleniyor

Yaylada kadın cesedi bulunmasına ilişkin bir kişi tutuklandı

Bursa'da alkollü sürücü kazaya neden oldu! 3 araç hasar gördü, vatandaş kıl payı kurtuldu

Yükleniyor