5 NİSAN DÜNYA AVUKATLAR GÜNÜ MESAJI

AVUKATLAR İÇİN ÖZEL GÜN

GÜNDEM 5.04.2018 15:40:31 0
5 NİSAN DÜNYA AVUKATLAR GÜNÜ MESAJI

CHP İnegöl Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı Avukat H. Ertan BAŞDERE 5 Nisan Dünya Avukatlar Günü sebebiyle kutlama mesajı yayınladı.

Kamuoyunun da malumu olduğu üzere her yıl 5 Nisan Günü Dünya Avukatlar Günü olarak kutlanmaktadır. Bu vesile ile ilçemizde görev yapmakta olan tüm avukatlarımızın gününü can-ı gönülden kutlarım.


Avukatlar, adalet mekanizmasının, savunma makamını temsil etmekle birlikte son derece kıymetli ve zor bir görevi icra etmektedirler. Ancak son yıllarda ülkemizde avukatlara yönelik şiddet, silahla yaralama ve hatta sadece görevlerini ifa ettikleri için cinayetle sonuçlanan vakaları üzülerek görmekteyiz. Bu durum adil yargının üç temel saç ayağından biri olan avukatlarımızın görevlerini ve aldıkları sorumlulukları yerine getirebilmeleri adına işlerini, son derece zorlaştırmaktadır. Şiddet ve darp eylemlerine maruz kalan avukatlarımızın can güvenlikleri ne yazık ki her daim potansiyel tehlikededir. Yakın zamanda İstanbul´da Av. Kudbettin KAYA, Gemlik ilçemizde Av. Özgür AKSOY sadece görevlerini ifa ettikleri için cinayete kurban gitmişlerdi. Bu vesile ile kendilerine Allah´tan rahmet, yakınlarına tekrardan başsağlığı diliyoruz. Bu iki avukatımız sadece Türkiye gündemine oturan iki vahim örnekten ibaret, ancak biliyoruz ki her gün avukatlar tehdit ve baskılar altında işlerini sürdürmeye adaletin sağlanmasında yardımcı olmaya çalışmaktadırlar.
Avukatlık Kanunu kapsamında görevleri sırasında kamu görevlisi statüsüne haiz olan avukatlarımızın maruz kaldıkları saldırılara karşı yaptırımların da daha caydırıcı olmalı ve avukatlarımız güvence altına alınmalıdır.
Tüm bunların yanı sıra ülkemiz OHAL sürecine girdiğinden bu yana toplamda 570 avukat çeşitli sebeplerle tutuklanmış, 480 avukat hakkında da soruşturma açılmıştır. Bu soruşturmaların büyük bir bölümü maalesef ki avukatların üstlendikleri görevler neticesindedir.


Bu tablo bile ülkemizdeki adalet mekanizmasının ne denli zarar gördüğünün bir göstergesidir. Avukatların idari ve adli soruşturma geçirmeleri doğaldır. Hukuk devletinde herkes yargılanabilir lakin burada önemli olan nokta şudur; hiçbir avukat görevi ve mesleklerini icra etmeleri nedeniyle Avukatlık Kanunu´nundaki buna ilişkin güvenceleri olmasına rağmen tutuklanmamalıdır. Böyle bir durumda hak, hukuk, adalet kavramları hiçbir ehemmiyet arz etmez.
Adliye´de dahi avukatların dosyaları hakkında hakim ve savcılar ile görüşmeleri çeşitli gerekçelerle engellenmekte, avukatlar bu konuda büyük sorunlar yaşamaktadır. Adaletin değişmez bir parçası olarak kabul edilen avukatlardan bu kadar uzak durmanın sebebi nedir? Avukatlara getirilen bu kısıtlamalar ne içindir? Bu kısıtlamalar ve engellemelerle ne amaç elde etmek istemektedirler?
Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler avukatlarımız ve taraflar açısından son derece önemli bir yere sahip olan savunma hakkının kutsallığının ve hak arama özgürlüğünün değerini biliyor bu konuda siyasi parti olarak elimizden gelecek her faydayı sağlamaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz.


Avukatlık Kanunu´nun 1. Maddesinde de belirttiği üzere ?Avukat, yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil eder.? Bu savunmayı serbestçe ve özgürce yapılabilmesi adına yaşanan olumsuz hadiselerden ders alarak Avukatlarımıza yönelik bir takım olumlu manada düzenlemelerin yapılması da gerekmektedir. Bu konuda da partimiz gerek barolarla gerekse Türkiye Barolar Birliği ile de çalışmaya hazırdır.
Tüm bu olumsuz tabloya, ülkede adalete güvenin hiç olmadığı kadar azaldığı bu dönemde dahi bizler Avukatlarımızın her daim yanındayız. Savunma hakkının kutsallığını inanan Tüm avukatlarımızın Avukatlar Günü Kutlu Olsun.


Gaziosmanpaşa’da toprak kaymasının meydana geldiği alan günün ilk ışıklarıyla böyle görüntülendi

İstanbul’da sabah saatlerinde sağanak yağış etkili oldu

Direksiyon hakimiyeti kaybeden otomobil sürücüsü aydınlatma direğine çarptı: 1 ölü

Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı

Frenleri tutmayan otomobil, 14 aracı biçti

Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp 1 milyon 260 bin TL dolandırdılar

Kadıköy’de narkotik köpeği "Giz" ile ’Huzur ve Güven İstanbul’ uygulaması yapıldı

Ayvacık açıklarında 29 kaçak göçmen yakalandı

Bayraktar TB3’ün toplam uçuş saati 272 saat 47 dakikaya ulaştı

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 2 - MKE Ankaragücü: 0 (Maç sonucu)

Beşiktaş 5 maç sonra galibiyetle tanıştı

Beşiktaş’a teknik direktör değişiklikleri yarıyor

Muleka 5 ay sonra golle tanıştı

Ernest Muçi 3. golünü attı

Beşiktaş’ta Svensson, Fenerbahçe derbisinde yok!

Tayyip Talha Sanuç 3 ay sonra geri döndü!

Önce kardeşleri sonra kendisi: Edirne’nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

Sadettin Saran: "Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız"

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 1 - MKE Ankaragücü: 0 (İlk yarı)

İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO görevine Selahattin Bilgen atandı

Hakan Şehirli’den Mansur Yavaş’a ziyaret

Yaralı leyleğe jandarma şefkati

Başköy’deki “Dede Helvası” geleneğinde helvalar şifa için yenildi

Emine Erdoğan: "Şifanın arandığı en kadim kaynaklardan biri hiç şüphesiz hala keşfedilmemiş bitkiler alemidir"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “101 milyar 745 milyon TL yatırım yaptık”

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 0 - MKE Ankaragücü: 0 (Maç devam ediyor)

Serdar Topraktepe’den 4 değişiklik

İstanbul Valiliğinden kuvvetli yağış uyarısı

Hentbol Erkekler 1. Ligi’nde Mihalıççık Belediyesi şampiyon oldu

Eyüpsultan’daki trafik kazasında ölen zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı

Yükleniyor