33. İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI İSEDAK TOPLANTISI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: İSLAM TOPLUMLARI İÇERİDEN ÇÖKERTİLMEYE ÇALIŞIYOR

GÜNDEM 22.11.2017 16:13:52 0
/kanal16haber.com/2017-11/22/162009750b.mp4
33. İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI İSEDAK TOPLANTISI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi toplantısında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın konuşmasından satır başları;

"Biz de ülkemizde, milletimizin kendi içinde, dert insanı söyletir diye bir güzel söz vardır. Ben de bugün sizlerle burada kalbimle kelimelerin arasında perde koymadan konuşmak istiyorum. İslam dünyası olarak son yıllarda gerek ekonomik gerekse siyasi ve sosyal açıdan kelimenin tam anlamıyla bir fitne döneminden geçtiğimiz aşikardır.

Şehirlerimizle birlikte tarihimiz, bin 400 yıllık medeniyetimiz de gözümüzün önünde tek tek yok oluyor.

"Manzaranın görünürdeki müsebbibleri diktatörler ve elbette terör örgütleridir"

Beldelerimizden bugün çocuklarının cansız bedenine sarılan annelerin feryatları yükseliyor. Halep´in asırlık camilerinde ezan sesleri duyulmuyor. Bağdat´ın zengin kütüphaneleri talan edildi. Enkaza dönen sadece binalarımız, eserlerimiz, maddi manevi birikimimiz değil aynı zamanda geleceğimiz, istikbalimizdir. İzleri silinen sadece İslam medeniyetinin o topraklar vurduğu mühürler değil, aynı zamanda onurumuzdur. Manzaranın görünürdeki müsebbibleri diktatörler ve elbette terör örgütleridir.

"İslam toplumları içeriden çökertilmeye çalışılıyor"

DEAŞ, EL Kaide YPG, FETÖ gibi katil sürülerinin tüm bölgemizi kan gölüne dönüştürdüğünü görüyoruz. Asıl aktörleri, senaristleri görmemize engel olmamalıdır. Karşımızdaki fotoğraf bize şu gerçeği net göstermektedir. İslam dünyasının birliğini, istikbalini yok etmeye yönelik kirli bir senaryo uygulanıyor. Kimi zaman etnik, kimi zaman dini kimi zaman da mezhebi farklılıklar kaşınarak İslam toplumları içeriden çökertilmeye çalışılıyor.

"Batı geleceğini garanti altına almaya çalışıyor"

Açıkçası Batı kendi tarihinde ne kadar hastalıklı unsur varsa hepsini de İslam dünyasına ihraç ederek, geleceğini garanti altına almaya çalışıyor.

"Amaç, Müslümanların omurgasını çürütmek"

Neo kolonyalist dönem olarak ifade edebileceğimiz refah düzenlerini tahkim etmenin içindedirler. Hedef yalnızca petrolümüz, doğal kaynaklarımız, insan gücümüz değildir. Burada asıl hedef sadece İslam dünyasının yer altı kaynakları değildir. İslam medeniyetinin hayat pınarlarını kurutmaktır. Amaç, Müslümanların omurgasını çürütmek, hepimizi felç etmektir.

Müslümanlar son iki asırdır yaşadığı saldırılara rağmen küresel anlamda iddialarını sürdürmeyi başarmışlardır. Müslümanlar kendilerine biçilen rolü sorgusuz sualsiz kabul edemez.

"Batı gerçek yüzünü gösterdi"

Batılı kurum, kuruluş ve değerlerin itibarı giderek daha fazla örseleniyor. Suriye´de 7 yıldır vahşete karşı sergilenen kayıtsızlık, mültecilere sınır kapılarında insanlık dışı muameleler, Batı´nın gerçek yüzünü gösterdi. Özgürler, demokrasi gibi değerlerin yerini, neo nazizm ve ırkçılık aldı.

"Yüzlerce milyon dolarlık silah siparişlerinin gerçek kazananları kimlerdir?"

İslam ülkelerinin Batı´ya verdikleri yüzlerce milyon dolarlık silah siparişlerinin gerçek kazananları kimlerdir?

Ülkelerimizin yeniden yapay sınırlarla parçalanması aslında kimlerin işine geliyor? Bu soruların cevaplarının meseleye daha farklı yaklaşmamıza vesile olacağına inanıyorum. Bunu başardığımızda hem tuzakları bozacak hem de birilerinin bizim kaynaklarımız üzerinden palazlanmasının önüne geçeceğiz.

Müslümanlar kendilerine biçilen rolü sorgusuz sualsiz kabul edemez. Kimler tarafından ortaya çıkartıldığı, büyütüldüğü ortaya çıkmış bu katil sürülerinin İslam düşmanlığının aracı yapılmasına seyirci kalamayız. Tüm Müslümanların töhmet altında bırakılması gerçek niyeti ele veriyor.

Bize düşen görev kalkınma hamleleri ile İslam coğrafyasını önemli bir üretim havzasına dönüştürmek, bunun modelini ortaya koymaktır. Bunun için İslam İşbirliği Teşkilatı ve İSEDAK gibi imkanları daha etkin şekilde kullanmanın yollarını bulmalıyız. İSEDAK´ı etkin bir platform olarak kullanmak mecburiyetindeyiz.

Elimizdeki imkanları olması gerektiği etkinlikte kullanmıyoruz. Ticaret ve yatırımlarımızı artırırken kendi sorunlarımızı çözme kabiliyetimizi geliştirmeliyiz.

Tercihli ticaret sistemine ivedilikle adım atmalıyız. ülkeleri bu doğrultuda harekete geçmeye davet ediyorum. Bir helal akreditasyon komitesi kurduk. Kendi sorunlarımızı çözme kabiliyetimizi de gösterebilmeliyiz. TOBB ile İslam Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası´nın çalışmalarını yakından takip ediyorum."


Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Meteoroloji uyardı: Çöl tozu geliyor

Bursa'da mahya geleneği yaşatılıyor

Bursa'da Ana Kucakları kartopu gibi büyüyecek

Bursa'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için trafik düzenlemesi

Bursa Osmangazi'de kaç kişi oy kullanacak?

Bursa'da Yerel Seçim heyecanı başlıyor! Kaç seçmen oy kullanacak?

Alinur Aktaş mal varlığı tartışmalarına son noktayı koydu

Mustafakemalpaşa'da Ramazan coşkusu

Devlet Bahçeli: Belçika'daki saldırılar Türkiye'nin sabrını zorluyor

Cumhuriyet Mahallesi semt pazarı kurulmaya başladı

İnegöl'de Ramazan'da denetimler arttı

Dündar, Çivili köylü vatandaşlarla oruç açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da vatandaşlara seslendi

Karacabey’de anlamlı iftar buluşması

Kredi kartıyla otomatik ödeme yapanlara faiz şoku

Liderlerin oy kullanacağı yerler belli oldu

Dışişleri Bakanlığı: "Avrupa'da PKK'nın Türk toplumuna yönelik saldırıları artıyor"

Çanakkale'de karaya oturan teknedeki 3 kişi kurtarıldı

Yükleniyor