20 BİN ÖĞRETMENİN ATAMASI YAPILDI

Atanan öğretmenler büyük sevinç yaşadı.

GÜNDEM 25.07.2018 11:16:28 0
/kanal16haber.com/2018-7/25/112327342b.mp4
20 BİN ÖĞRETMENİN ATAMASI YAPILDI

20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENİN ATAMASI YAPILDI.

Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonu´nda düzenlenen kura törenine Milli Bakan Ziya Selçuk da katıldı.

Ardından kuralar çekildi, atanan öğretmenler büyük sevinç yaşadı.

 Milli Eğitim Bakanı Selçuk´tan öğretmen ataması açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk katıldığı atama töreninde açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Öğretmenlik bilgelik gösteren bir meslek. Bunu çocukla paylaşmazsak bu kuru bilgi olur. Aslolan bilginin görgüye dönüşmesidir. Benim öğretmen arkadaşlarımdan ricam şudur.

Hepiniz okullarınıza gideceksiniz, derslerinize başlayacaksınız. Derslerinize başlamadan önce bir şeye dikkat edin lütfen. Bütün çocukların gözüne gözünüz değmeden derse başlamayın.

Ve lütfen onların gözünden kalbine akan bir şeyler olduğunu hissedin. O zaman sizin öğretmenliğiniz başlamıştır. Eğer sadece bilgi paylaşımıyla derse başlarsanız, bilin ki siz hiçbir zaman onların öğretmeni olmayacaksınız. Devlet tarafından atanan resmi kişi olacaksınız.

Benim bu bağlamda söyleyeceğim çok şey var ama heyecanınızın farkındayım. Öğrencilerinizi muhakkak suretle ayırmayın. Onları ayırırsanız gökteki yıldızları ayırmış olursunuz.

21´nci yüzyılın beklentisine cevap vermemiz çok mühim. Örneğin Çin´deki üstün zekalı sayısı neredeyse Türkiye´nin nüfusu kadar. Öğretmenlik mesleği fedakarlık mesleği. Öğretmenin her zaman huzursuz olması lazım.

Çocuğun huzuru için öğretmenin huzursuzluğu şart görünüyor. Yeni yönetim sisteminin inşası bağlamında hayata geçirilen Cumhurbaşkanlığı Sistemi´nin ilk Milli Eğitim Bakanı olmanın heyecanını yaşıyorum.

Ama emin olun ben sizin yerinizde olmayı çok isterdim. Sizin yapacağınız işlerle ilgili olarak bizim güvencemiz sizsiniz.

Ben sadece ve sadece Türkiye´deki tüm öğretmenlere güvenerek bunu söylüyorum. Eğer çocuklarımız için bir şey yapacaksak, işbirliğine gireceksek hep beraber bunu tutup kaldırmamız lazım.

Bu sene 20 bin öğretmen atamasını gerçekleştirebiliyoruz. Umut güzel bir şeydir.

Ama umut tacirliği iyi bir şey değildir. Bu konuyla ilgili ne gerekiyorsa, her türlü enerjimizi sarf edip gereken sonuçlara ulaşmayı diliyorum. Hepiniz hoş geldiniz, hayırlı uğurlu olsun inşallah."

Göreve başlarken istenen belgeler

*Son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf (6 adet),

*Mal bildirimi (il millî eğitim müdürlüklerinden temin edilecek),

*Elektronik Başvuru Formu´nun onaylı örneği,

*Başvuru esnasında Pedagojik Formasyon Belgesi yerine resmî yazı ibraz edenlerden Pedagojik Formasyon Belgesi.

*Sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu.

Ataması yapılanlar, bu bölümün ´11.3.´ maddesinde belirtilen belgelerle birlikte atandıkları il millî eğitim müdürlüklerine başvurarak göreve başlama talebinde bulunacak. İstenilen belgeleri tam olarak ibraz edenler, sözleşme yapılarak göreve başlatılacak; belgelerinde eksiklik görülenler ya da belgeleri eksik olanlar göreve başlatılmayacak.

Tebligatı beklemeksizin göreve başlamak isteyen öğretmen adayları, atandıkları il millî eğitim müdürlüklerine istenilen belgelerle başvurarak göreve başlayabilecek.

Elektronik Başvuru Formu´ndaki beyanlarıyla ibraz ettikleri belgeler il millî müdürlüklerince değerlendirilecek, göreve başlatılmasına engel hali bulunmayanlar göreve başlatılacak; göreve başlatılmasında tereddüde düşülenlerse değerlendirilmek üzere İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama Daire Başkanlığı´na bildirilecek.

Sabıka sorgulama belgesinde "Adli sicil kaydı vardır" ibaresi bulunanlara ait sabıka sorgulama belgesiyle buna ilişkin mahkeme kararı temin edilerek İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama Daire Başkanlığı´na gönderilecek. Bu adaylar hakkında Bakanlığın vereceği karar doğrultusunda işlem yapılacak.

Başvurusunda sağlık durumu yönünden görev yapmasına engel bir durumu olmadığını beyan etmekle birlikte, göreve başlama esnasında sağlık durumunun öğretmenlik görevini yapmasına engel oluşturacağı hususunda tereddüt oluşan aday göreve başlatılmayıp; adaydan, yurdun her bölgesinde ve iklim şartlarında öğretmenlik yapabileceğine ilişkin tam teşekküllü bir hastaneden alacağı sağlık kurulu raporu istenecek.

Atamaları kendilerine tebliğ edilenler, tebliğ tarihini izleyen 15 gün içinde göreve başlayacak.

Sözleşmeli öğretmenlikte süre ne kadar?

Sözleşmeli öğretmenlik ile göreve başlayan adayların görev yaptıkları okullarda en az 4 yıl sözleşmeli olarak çalışmaları gerekiyor. 4 yıl boyunca görev yapan adaylar bu süreyi başarılı geçirir ve olumlu bir performans puanı alırsa sürenin sonunda kadroya geçebilirler. Ancak tam tersi olması halinde ise kadroya geçemezler.


TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Meteoroloji uyardı: Çöl tozu geliyor

Bursa'da mahya geleneği yaşatılıyor

Bursa'da Ana Kucakları kartopu gibi büyüyecek

Bursa'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için trafik düzenlemesi

Bursa Osmangazi'de kaç kişi oy kullanacak?

Bursa'da Yerel Seçim heyecanı başlıyor! Kaç seçmen oy kullanacak?

Alinur Aktaş mal varlığı tartışmalarına son noktayı koydu

Mustafakemalpaşa'da Ramazan coşkusu

Devlet Bahçeli: Belçika'daki saldırılar Türkiye'nin sabrını zorluyor

Cumhuriyet Mahallesi semt pazarı kurulmaya başladı

İnegöl'de Ramazan'da denetimler arttı

Dündar, Çivili köylü vatandaşlarla oruç açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da vatandaşlara seslendi

Karacabey’de anlamlı iftar buluşması

Kredi kartıyla otomatik ödeme yapanlara faiz şoku

Liderlerin oy kullanacağı yerler belli oldu

Dışişleri Bakanlığı: "Avrupa'da PKK'nın Türk toplumuna yönelik saldırıları artıyor"

Çanakkale'de karaya oturan teknedeki 3 kişi kurtarıldı

Büyükşehir'den engelli vatandaşlara ücretsiz ulaşım

Bursa'da emeklilere bayram müjdesi

Bursa'da freni boşalan otobüs kazaya karıştı

Mudanya'ya Kent Tiyatrosu ve Kültür Merkezi müjdesi

Hanlar Bölgesi'nde çalışmalar devam ediyor

İnegöl'de manevi bir akşam

Edirne'de 8 düzensiz göçmen yakalandı

PKK yandaşları Hannover'deki Türk Başkonsolosluğuna saldırdı

Mahzen-21 ve Mahzen-22 operasyonlarıyla organize suçlara darbe vuruldu

Irak'ın kuzeyinde 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Yükleniyor