100. Yıl Bilim Ödülleri Töreni’nden ödülle dönen Prof. Dr. Altay: "Kardiyoloji Ana Bilim Dalı olarak hizmette de son dönemde çok ciddi işler yapmaya başladık"

100. Yıl Bilim Ödülleri Töreni’nden ödülle dönen Prof. Dr. Altay: "Kardiyoloji Ana Bilim Dalı olarak hizmette de son dönemde çok ciddi işler yapmaya başladık"

GÜNDEM 31.12.2023 19:46:13 0
100. Yıl Bilim Ödülleri Töreni’nden ödülle dönen Prof. Dr. Altay:
Ankara’da 100. Yıl Bilim Ödülleri Töreni’nde ödüle layık görülen Trakya Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Altay, üniversitede düzenlenen toplantıda tebrik edilerek ödüllendirildi.
Cumhurbaşkanlığı Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 100. Yıl Bilim Ödülleri Töreni’nde sağlık alanında teşvik ödülüne layık görülen Trakya Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Altay, ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden almanın mutluluğunu yaşadı. Kalp ve damar hastalıkları alanında enflomasyon, yeni nesil antikoagülanlar, yeni kardiyak risk faktörleri konularında uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları sonucu sağlık alanında teşvik ödülüne layık görülen Prof. Dr. Altay, Edirne’ye dönüşünde Trakya Üniversitesi Rektörlüğü’nde düzenlenen toplantıda tebrik edildi.

“Gururluyuz”
Prof. Dr. Altay’ı tebrik eden Rektör Tabakoğlu, "Hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Kendisinin çok güzel donanımları var. Her eline aldığı işi en güzel şekilde yapıyor. Servet hoca gibi çok hocamız var. Biz üniversitemizi var olduğu yerden çok daha ileriye götürmek üzere var gücümüzle çalışıyoruz. Servet hocamızın bu başarısı aslında burada güzel bir eğitim ve öğretim ortamı ve bir sevgi saygı ortamı olduğunun, uygun bir ortam olduğunun da en güzel göstergesi. İnşallah bundan sonra çok güzel haberler duyacağız. Gururluyuz, değerli hocamı tebrik ediyorum" dedi.

"Son 1 yıl içerisinde iki tane yeni işlemi literatüre kazandırdık"
Ödülünü Cumhuriyet’in 100’üncü yılında almanın kendisi için büyük bir gurur olduğunu ifade eden Prof. Dr. Servet Altay, “Ödülü içerik olarak düşündüğümüzde 100’üncü yılı olması çok önemli. İkincisi de sadece bir makale bazında yapılan bir ödül değil, şimdiye kadar yaptığınız bütün akademik geçmişinizi değerlendiriyorlar. Tabii ki ön plana çıkan makaleleri açıklamak zorundayız ama tüm makalelerimiz, tüm aktivitelerimize bakılıyor. Çalışmalarımız ön plana çıkınca bu ödüle layık görülmüş oldum. Bu süreçte, ben burada 2015’ten beri görev yapıyorum. Bütün dekanlarım, rektörlerim her zaman arkamızda oldular. Kardiyoloji bölümü olarak son dönemde çok ciddi hizmetler yaptık. Biz sadece bilimsel işlerle değil, belki takip ediyorsunuzdur. Kardiyoloji Ana Bilim Dalı olarak hizmette de son dönemde çok ciddi işler yapmaya başladık. Son 1 yıl içerisinde iki tane yeni işlemi literatüre kazandırdık. Türkiye’de ilk yapılan işlemler ve bir çok üniversitenin yapmadığı işlemleri kazandırdık. Bilimsel aktiviteler, hizmet işleri, 4 binin üzerinde atıflar, bunların hepsi değerlendirilerek bu ödülü almış oldum. Bunun Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına denk gelmesi beni ayrıca gururlandırıyor” şeklinde konuştu.
Rektör Tabakoğlu, görevini başarıyla sürdüren Altay’a çini tabak hediye ederek, başarılarının devamını diledi.

Bursa'da yokuşta aracı kaldıramayan sürücü kazaya neden oldu

Bursa’da çocuğun kulağından 2 kurtçuk çıkarıldı

Bursa’da tır domuza çarptı

Bursa’da üretilen kabak çiftçinin yüzünü güldürdü

BTÜ’de ‘Finans ve Ekonomide Sürdürülebilirlik’ ele alındı

Mudanya'da sahil düzenlemesi esnafı ve vatandaşı çileden çıkardı

Bursa’da tehlikeli taşımacılık kamerada

Bilecik’te 5 ayrı suçtan aranan şahıs Bursa’ da yakalandı

Bursa'da hesap tartışması kavgaya dönüştü

Türk-İş 1 Mayıs programını tanıttı

‘‘Bursa’nın Her Yaştan İnsanı Gülümsemeye Başladı’’

TÜİK, Nisan ayı Ekonomik Güven Endeksi’ni açıkladı

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı final aşaması yarın başlayacak

Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı

Mahzen-34 operasyonuyla organize suç örgütü çökertildi

Podyum Park'ta silahlı kavga: Güvenlik görevlisi vuruldu, muhabir saldırıya uğradı

Çanakkale’de 20’si çocuk 42 kaçak göçmen yakalandı

Paris Saint-Germain üst üste 3. kez şampiyon

Esenyurt’ta 2 çocuk babası adam evinde ölü bulundu

Ataşehir’de 4 katlı binada yangın: 2 yaralı

Metroda tacize uğrayan genç kız dehşet anlarını anlattı

Edremit sahilleri uçurtma ile renklendi

Büyükçekmece’de sır cinayet

Tekirdağ’da 16 kaçak göçmen yakalandı

Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kafatası kemikleri bulundu

2. Lig’de maç sonrası yaşanan gerginlikte futbolcu ve taraftar yaralandı

TFF 2. Lig: Karacabey Belediyespor: 2 - Altınordu: 2

Kocaelispor - Bandırmaspor maçının ardından

Çiftçilere Trabzon hurması yetiştirmenin püf noktaları anlatıldı

Başkan Durgut’tan sanata destek

Yükleniyor