1 Temmuz`da başlıyor! Ancak bunlar yasak...

Corona virüs salgının vurduğu sektörlerden biri de düğün ve organizasyon şirketleriydi. 1 Temmuz itibarı ile düğün yapmayın bekleyenler dünyaevine girebilecek. Fakat salgının bulaş riskini ortadan kaldırmak için bir takım düzenlemeler yapıldı. Bunlardan b

GÜNDEM 12.06.2020 09:29:29 0
1 Temmuz`da başlıyor! Ancak bunlar yasak...

Düğün salonları 1 Temmuz'dan itibaren faaliyetlerine başlayacak. Salona girişte ateş ölçümü, dezenfektan kullanımı, sosyal mesafe gibi kurallar uygulanacak. Takı töreninde takı sandığının öne çıkacağını belirten işletmeciler, "Horon yok, kolbastı var" diyor.
İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmecileri Esnaf Odası (İSTDO) Başkanı Adem Sönmez, genelgeyi beklerken gerekli hazırlıklara başladıklarını söyledi.
 
Kişiye özel ikram
 
Salon girişlerinde ateş ölçümü, dezenfektan kullanımı yapılacağını belirten Sönmez, "Masa ve sandalye düzeni yapılacak. Masalarda ortak ürünler oluyordu, bunları kişiye özel ikramlar şeklinde yapmayı planlıyoruz" dedi.
 
Sönmez, "Ertelemeler 2020 yılının sonuna kadar kaporaları ve fiyatları geçerli olmak kaydıyla yapıldı. Fiyatlarda 2021 yılı itibarıyla artış olabilir" diye konuştu.
 
Mesafeler açılıyor
 
Trabzon Nisra Park Düğün Salonu yetkilisi Kadir Koç, salonda mesafe hazırlıklarının başladığını söyledi. Koç, "175 cm aralıklarla masaları konumlandırıyoruz. Takı sepeti ya da sandık kullanılacak. Yakın temaslı oyun olmayacak. Horon yok, kolbastı var. Misket havası oynanabilir" diye konuştu.
 
İstanbul Çırağan Düğün Salonu yetkilisi, “Takı için de kutuya atma gibi önlem alınabilir. Her şey genelgeye bağlı" diye konuştu.
 
Diyarbakır Zana Düğün Salonu yetkilisi ise dezenfektan işlemlerini yaptırdıklarını söyleyerek, "Temmuz sonrası için yeni tarih alıyorlar. Erteleyenler için aynı fiyattan yeni tarih veriyoruz" dedi.
 
Edirne Irmak Düğün Salonları yetkilisi Volkan Alan, temmuz rezervasyonları için görüşmelerin başladığını söyledi. Takı töreni için sandık olacağını belirten Alan, "Rezervasyon önceden alındığı için fiyat değişikliği yok. Kimseyi de mağdur etmemeye çalışıyoruz. Aynı sözleşme tutarında istediği tarihe öteliyoruz" dedi
 
Her bütçeye uygun
 
Yemekli düğün fiyatları kişi başı 50 lira ile 400 lira arasında değişiyor. Yemeksiz düğün salonlarının fiyatı 5 bin liradan başlayıp 10 bin lirayı aşıyor. Salon fiyatları semt semt değişiyor. Yemekli tekne düğünlerinde kişi başı fiyat 50 ila 300 lira arasında değişiyor.
 
Düğünden önce ilk durak Mahmutpaşa
 
İstanbul’da evlenecek çiftlerin ilk duraklarından biri Mahmutpaşa oluyor. Mahmutpaşa’da çeyizden abiyeye, nikah şekerinden kına malzemelerine kadar birçok ürün satılıyor. Tarihi Yarımada Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Yusuf Yetişgin, “Düğün sezonunun gelmesiyle birlikte Mahmutpaşa’da hareketlilik olacak. Esnaf ve halkın işbirliği için bir festival organize edeceğiz” diye konuştu.
 
Tek kullanımlık ürün
 
İzmir Değirmenci Düğün Salonu yetkilisi Ender Değirmenci, rezervasyonların başladığını dile getirdi. Fiyatlarda gelecek yıl artış olabileceğini belirten Değirmenci, “Tek kullanımlık plastik çatal, bıçak, kaşık alıyoruz” dedi.
 
Ankara Doruk Park yetkilisi Demet Sincan, oturma düzenlerinin genelgeye göre yapılacağını belirterek, “Takı töreni için sandık konulabilir. Oyun için aynı anda 50 kişi değil de 20 kişi kalkar. Fiyatlarda bir artış olmadı” dedi.
 
Açık alana ilgi
 
Düğün.com CEO'su Emek Kırbıyık, açık alan düğünlerinin tercih edileceğini belirterek, "Firmalar çiftlere fiyat ve tarih konusunda birçok esneklik sağladı. Tekne düğünlerinde bu yıl artış yaşanabilir. Tedbirler alındıktan sonra düğün salonlarında da düğünler yapılabilir" diye konuştu.
 
Kına Organizasyon'un sahibi Erol Yıldırım, organizasyonlar için hazırlıklara başladıklarını belirtti. Kına gecelerinin daha çok dans odaklı olduğunu söyleyen Yıldırım, "Her şey gelecek olan genelgeye bağlı. Mekan fiyatlarında artış olabilir, sonuçta 300 kişilik mekan 150 kişi için de aynı fiyatı alır" dedi. (Milliyet)


Çanakkale’de 20’si çocuk 42 kaçak göçmen yakalandı

Paris Saint-Germain üst üste 3. kez şampiyon

Esenyurt’ta 2 çocuk babası adam evinde ölü bulundu

Ataşehir’de 4 katlı binada yangın: 2 yaralı

Metroda tacize uğrayan genç kız dehşet anlarını anlattı

Edremit sahilleri uçurtma ile renklendi

Büyükçekmece’de sır cinayet

Tekirdağ’da 16 kaçak göçmen yakalandı

Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kafatası kemikleri bulundu

2. Lig’de maç sonrası yaşanan gerginlikte futbolcu ve taraftar yaralandı

TFF 2. Lig: Karacabey Belediyespor: 2 - Altınordu: 2

Kocaelispor - Bandırmaspor maçının ardından

Çiftçilere Trabzon hurması yetiştirmenin püf noktaları anlatıldı

Başkan Durgut’tan sanata destek

Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı

Huzurlu sokaklar uygulaması ile tehlikelerin önüne geçiyorlar

Su kaynaklarının sürdürülebilirliği hakkında panel düzenlendi

Adıyaman’da şehit olan Komiser Gökhan Özer son yolculuğuna uğurlandı

Eyüpsultan’da hatalı park kavgasında canından oluyordu: Sopayla ve bıçakla saldırdılar

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor: 2 (Maç sonucu)

Esenyurt E-5 yan yolda tır refüje çıktı

Tunca Nehri’nde öğrenciler ve vatandaşlar çöp topladılar

Kuzey Londra derbisinde kazanan Arsenal

Trendyol 1. Lig: Kocaelispor: 3 - Bandırmaspor: 1

Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım oldu.

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor:1 (İlk yarı)

Galatasaray Petrol Ofisi, son haftaya lider girdi

Ümraniye’de kaldırıma çıkan İETT otobüsü iş yerine daldı

Yalova MAG-DER’den öğrencilere eğitim

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına başladı

Yükleniyor